گلایه‌های زائرین اربعین از افزایش هزینه‌ها با نام‌های مختلف

کد خبر: 735435

در حالی که مسئولان دولتی درباره تلاش برای رفاه زائرین اربعین شعار می‌دهند،‌زائرین هر سال با افزایش هزینه‌های بیشتری با نام‌های مختلف و در بخش‌های ویزا، بیمه، کارگزاری، هلال احمر، عوارض خروج از کشور و نیز گران شدن هر ساله ارز مواجه هستند.

گلایه‌های زائرین اربعین از افزایش هزینه‌ها با نام‌های مختلف

خبرگزاری فارس: در حالی که زائران اربعین خود را آماده حضور در راهپیمایی و کنگره عظیم اربعین می‌کنند اما آنها باید با بهانه‌ها و نام‌های مختلف بار افزایش هزینه‌های را بر دوش بکشند.

این افزایش هزینه در بخش‌های مختلف و به بهانه‌های متفاوت است؛ روزی اعلام می‌شود دلار گران شده و هزینه صدور ویزا افزایش می‌یابد، روزی اعلام می‌شود هزینه ثبت نام در سامانه سماح و کارگزاری‌ها، روی اعلام می‌شود هزینه خدمات هلال احمر، روزی اعلام می‌شود هزینه بیمه آن هم با فلان بیمه خاص، روزی اعلام می‌شود هزینه خروج از کشور؛ گویا این افزایش هزینه‌ها تمامی ندارد.

طبق دستورالعمل ستاد مرکزی اربعین 40 دلار هزینه بابت ویزا، 10 هزار و 900 تومان بابت حق الزحمه کارگزاری، 18 هزار و 800 تومان بابت بیمه ایران و 6 هزار و 200 تومان بابت خدمات درمانی (هلال احمر) بعد از ثبت نام در سامانه سماح از زائران اربعین دریافت می‌شود.

با توجه به افزایش قیمت دلار در از روزهای پیش و رسیدن قیمت این ارز خارجی به بیش از 4 هزار تومان، هزینه صدور ویزای اربعین با توجه به رقم 40 دلاری افزایش پیدا کرده و به 160 هزار تومان می‌رسد.

این در حالی است که سفر به برخی کشورهای خارجی منطقه بدون ویزاست اما برای سفر معنوی اربعین هر روز سنگی جلوی پای زائران انداخته می‌شود.

با یک حساب سر انگشتی مشخص می‌شود که هزینه صدور روادید تقریبا 200 هزار تومان و همچنین ایاب و ذهاب عزیمت به مرزهای خروجی از کشور 70 هزار تومانی که البته با توجه به اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی باید هزینه خرید بلیط اتوبوس 2 برابر شده و به 145 هزار تومان برسد.

سربازان هم با توجه به عدم کارت پایان خدمت باید به محضر خانه رفته و با هزینه 150 هزار تومانی باید ضمانت نامه 15 میلیون تومانی را گرو بگذارد. در حالی که حقوق یک سرباز فقط 100 هزار تومان است.

وضعیت خرید بلیط هوایی سفر به کشور عراق و دلالی بلیط‌های آن هم بسیار بغرنج است. با توجه به اینکه سازمان هواپیمایی کشوری هزینه بلیط را یک میلیون و 200 هزار تومان از مبدا تهران و به صورت رفت و برگشت اعلام کرده اما با این حال در ایام منتهی به اربعین این رقم به 2 میلیون تومان می‌رسد.

حال این سوال باقی است که مگر برای چند نفر از زائران اربعین مشکلی پیش می‌آید که دولت از این‌همه زائر هزینه بیمه دریافت می‌کند؟ آیا دولت شیعی حاضر نیست هزینه درمان این معدود افراد حادثه‌دیده رو بپردازد؟

تقاضای حضور در راهپیمایی اربعین بین اعضای داوطلب و رسمی جمعیت هلال احمر بسیار زیاد است و هیچ اضافه کار و ماموریتی به آنها پرداخت نمی‌شو. لذا چرایی دریافت هزینه از هر زائر اربعین که جمعیت آنها بالغ بر 3 میلیون نفر خواهد رسید توجیهی ندارد.

طبق اساسنامه جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ جهانی کلیه فعالیت‌های آنها داوطلبانه و رایگان است. طبق نظر رئیس ستاد مرکزی اربعین و دبیر آن هماهنگی‌های لازم با سفارت عراق به عمل آمده تا برای 3 میلیون زائر اربعین ویزا صادر شود.

همچنین باید مسئولان درباره دریافت هزینه بیش از 186 میلیاردی از زائرین اربعین بابت خدمات هلال احمر با توجه به نص صریح اساسنامه مندرج در آن مبنی بر داوطلبانه بودن تمامی خدمات توضیح دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد