العالم :این تحقیقات که نتیجه آن در مجله علمی "پلاس جنتیکس" آمریکا منتشر شده است پژوهشهای گذشته در این باره را تأیید میکند که براساس آن اشخاصی که اجدادشان در مناطق گرم و مرطوب زندگی میکرده اند در مقایسه با افرادی که اجداد آنها در مناطق سرد و خشک زنده میکرده اند دارای بینی با سوراخ بزرگتری هستند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند سوراخهای کوچک بینی باعث افزایش رطوبت هوا پس از تنفس و گرم کردن آن میشود که بدن به این امر نیاز دارد.
ارسلان زیدی پژوهشگر انسان شناسی دانشگاه پنسیلوانیا در این باره گفت: هوای سرد برای نایژههای دستگاه تنفسی مناسب نیست.
زیدی تأکید کرد: هیچ کدام از اشکال بینی را نمیتوان بهترین شکل در جهان دانست. در واقع پیشینیان ما، خودشان را با فضای پیرامونی شان تطبیق داده اند.
شماری از پژوهشگران بین المللی در این تحقیق از تصاویر سه بعدی برای بررسی حجم بینی ۴۷۶ داوطلب که اجدادشان در جنوب و شرق آسیا، غرب افریقا و شمال اروپا زندگی کرده اند بهره گرفته و به این نتیجه رسیده اند تاریخ تکامل بینی انسان پیچیده بوده است. زیرا از عوامل فرهنگی و اجتماعی فراوانی تأثیر پذیرفته است.
ممکن این دستاورد در زمینه پژوهش در زمینههای پزشکی و انسان شناسی تأثیراتی برجای بگذارد.
پژوهشگران گفته اند: تحقیقات درباره مطابقت انسان با آب و هوا برای درک بهتر بیماریها ضروری است و میتواند به مشخص شدن ریشه برخی از بیماریها از جمله حساسیت، سرطان و کم خونی بینجامد.
پژوهشگران اعلام کرده اند ممکن است بزرگ شدن سوراخ بینی به دلیل بیماریهای تنفسی باشد که ممکن است فردی که در فضای مختلفی با فضای پیرامونی اجدادش، زندگی کرده باشد به آن مبتلا شود.
دیدگاه تان را بنویسید