اثرات زیانبار تزريق بی‌اعتمادی درجامعه

کد خبر: 612513

در مدت کوتاه سپری شده شاهد تنش و آشفتگی بسیار فروانی در عرصه رسانه و دنیای مجازی بودیم؛ اخباری که ویروس وار بین مردم پخش شد و ذهن جامعه را مبتلا به هیجان زدگی کرد.

روزنامه آرمان؛ فرزان اسماعیلیون*: در مدت کوتاه سپری شده شاهد تنش و آشفتگی بسیار فروانی در عرصه رسانه و دنیای مجازی بودیم؛ اخباری که ویروس وار بین مردم پخش شد و ذهن جامعه را مبتلا به هیجان زدگی کرد.
از آلودگی هوای شهر تا افشای فیش‌های حقوقی نجومی و گورخوابان و جدید‌ترین خبر جنجالی که مردم جامعه را دامن گیر خود کرد درگیری و جدال روسای قوا بود. درگیری و وجود اختلافات میان ریاست قوه مجریه و ریاست قوه قضائیه بار‌ها بازار رسانه را گرم کرده است. از مشکلات اساسی دولت که بی‌شک مانع ارائه عملکرد مناسب می‌شود همسو نبودن قوا با یکدیگر است که در زمان‌های مختلف باعث ایجاد درگیری در زمینه‌های یاد شده می‌شود. اما این بار سرآغاز این جدال اظهارات ریاست قوه قضائیه، صادق لاریجانی رئیس مجلس، بود. وی روز دوشنبه ۱۳ دی ماه با لحنی تند به انتقاد از مقام‌های دولتی از جمله رئیس‌جمهور،حسن روحانی، پرداخت و به روند رسیدگی به پرونده بابک زنجانی واکنش نشان داده و در پاسخ به سوال حسن روحانی درباره سرنوشت پول‌های این پرونده پرسیده بود «پول‌های نهاد ریاست جمهوری کجا خرج می‌شود؟».
این عمل لاریجانی باعث شد تا حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در صفحه توئیتر خود در روز سه‌شنبه ۱۴ دی ماه چنین اظهارکند: «دولت حاضر است با تشکیل سامانه‌ای، تمام دخل و خرج و حساب‌هایش را روشن کند و درمقابل انتظار است قوه قضائیه نیز همه حساب‌های خود را روشن نماید.» ایجاد چنین جدال‌هایی در میان روسای قوای کشور نشانگر چه چیزی می‌تواند باشد؟ آیا مقدمه ساز انتشار خبرهایی جنجالی‌تر مانند افشای فساد‌های اقتصادی است؟ و یا تنها سیاست و استراتژی جدیدی است از سوی مخالفان همیشه در صحنه دولت برای تخریب دولت در زمان نزدیکی به انتخابات دوره جدید ریاست جمهوری؟ هدف از ایجاد این گونه اخبار نشانه گیری اذهان عمومی است؛ اخباری که باعث مسمومیت افکار جامعه‌ای می‌شود که تا به امروز از جانب جناح‌های سیاسی مختلف بار‌ها مورد حمله خبری واقع شده است.
ماحصل این گونه اخبار و بسط دادن آن به دیگر اتفاقات و اخبار جبهه‌گیری مخالفان را به همراه می‌آورد؛ عده‌ای را مخالف دولت و همچنین عده‌ای را مخالف قوه قضائیه می‌کنند. اما جز این مساله دیگری پدید می‌آید که شاید در زندگی و دیگر امور مردم نیز تاثیر بگذارد. پراکنده شدن اخبار چنین جدال‌هایی می‌تواند باعث ایجاد بی‌اعتمادی به قوای کشور می‌شود. بی‌اعتمادی شاید سر آغاز مشکلات عدیده‌ای در جامعه شود که رسیدگی به آن بسیار هزینه بر باشد و حتی غیرممکن.
هریک از اخباری که در رسانه‌های کشور منتشر می‌شود بهایی خواهد داشت و شاید بهای این خبر جنجالی هم مرگ اعتماد در جامعه باشد که هیچ مسئولی پاسخگوی آن نیست. این خبر اختلاف نظر میان روسای دو قوه مانند بسیاری از خبر‌های دیگر پرسش‌های بی‌پاسخی را در ذهن مردم متولد کرد و در آرشیو جای گرفت. حالا كه بازار شفاف‌سازی داغ است، اميدواريم مسئولان، اين انتظار مبارك مردمی را در آينده نزديك برآورده و شفاف‌سازی كنند؛ چه در موضوع حساب بانكی و چه در انتخابات سال ٩٢، تا مردم از مقصد پول‌های خود آگاه شوند.

* روزنامه نگار

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت