درخواست احمدی مقدم از منتقدان ناجا

کد خبر: 381247

فرمانده نیروی انتظامی با بیان این مطلب که ناجا علی‌رغم آنکه بسیاری از دستگاه‌ها به مسئولیت خود عمل نمی‌کنند به وظایف خود عمل می‌کند از کسانی که بیشتر انتقاد می‌کنند درخواست کرد که خود وارد میدان شوند و سهم خود را برعهده گیرند.

فارس: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (به طور مخفف ناجا ) پلیس ایران است که در سال 1370 از ترکیب شدن شهربانی جمهوری اسلامی ایران و ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران و نیز کمیته انقلاب اسلامی به وجود آمد و در حال حاضر بطور رسمی نیروی اصلی مسئول حفظ امنیت داخلی ایران است .

ناجا دارای سه بخش کلی است: فرماندهی، حفاظت و اطلاعات و بخش عقیدتی سیاسی .

بیشتر بخش‌های نیروی انتظامی وظیفه امنیتی و نظامی دارند و دارای نیروهای مسلح هستند اما برخی بخش‌ها نیز بیشتر جنبه خدمات اجتماعی و دولتی دارد مانند صدور گذرنامه .

بخشی از مأموریت و وظایف نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از :

1- استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش عمومی و فردی .

2- مقابله و مبارزه قاطع و مستمر با هر گونه خرابکاری، تروریسم، شورش و عوامل و حرکتهایی که مخل امنیت کشور باشد با همکاری وزارت اطلاعات .

3- تامین امنیت برای برگزاری اجتماعات، تشکلها، راهپیمایی‌ها و فعالیتهای قانونی و مجاز و ممانعت و جلوگیری از هر گونه تشکل و راهپیمایی و اجتماع غیر مجاز و مقابله با اغتشاش، بی نظمی و فعالیتهای غیر مجاز .

4- اقدام لازم در زمینه کسب اخبار و اطلاعات در محدوده وظایف محوله و همکاری با سایر سازمانها و یگانهای اطلاعاتی کشور در حدود وظایف آنها .

5- حراست از اماکن، تاسیسات ، تجهیزات و تسهیلات طبقه بندی شده غیر نظامی و حفظ حریم آنها به استثنا موارد حساس و حیاتی به تشخیص شورای عالی امنیت ملی که به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهد بود .

6- حفاظت از مسئولین و شخصیتهای داخلی و خارجی در سراسر کشور به استثنا داخل پادگانها و تاسیسات نظامی، مگر در مواردی که بنا به تشخیص شورای عالی امنیت ملی اصل انقلاب و یا دستاوردهای آن در معرض خطر باشد که به عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواهد بود .

با توجه به مأموریت‌ها و وظایف نیروی انتظامی سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده ناجا و هیأت همراه 31 شهریورماه و در آستانه آغاز هفته نیروی انتظامی با حضور در خبرگزاری فارس ، مهمان این رسانه بودند .

در این دیدار فرمانده نیروی انتظامی ضمن دیدار و گفت‌وگو با سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس از بخش‌های مختلف تحریریه خبرگزاری فارس بازدید کرده و در نشست تخصصی با حضور خبرنگاران به سؤالات آنها پاسخ دادند .

تعقیب تبهکاران در خارج از مرزها، مسئله سیدها در اهواز، کنسرت‌های موسیقی، مقوله امنیت و احساس امنیت، تلاش برای امن کردن زندگی مردم، تعداد الکلیست‌ها در ایران و ارتباط ناجا با قوه قضائیه از جمله مسائلی بود که فرمانده نیروی انتظامی درباره آن سخن گفت؛ بخوانید :

جزئیات دقیق فروش نفت توسط ناجا/ دو محموله نفت فروختیم و پول آن را هم تسویه کردیم

سردار احمدی‌مقدم در ابتدا در مورد جزئیات دقیق فروش نفت توسط ناجا اظهار داشت: ناجا در مجموع دو محموله نفت در وزارت نفت تحویل گرفت، یکی اواخر 91 و دیگری اوایل سال 92 که درباره هر دو محموله مسائل و تشکیک‌هایی در رسانه‌ها مطرح شد .

وی با بیان اینکه ما با آقای روحانی نامه‌نگاری کردیم و آقای رئیس‌جمهور دستوری دادند و معاون ایشان هم جلسه‌ای در این باره گذاشتند، افزود: در جلسه‌ای که آقای جهانگیری برگزار کردند، وزیر نفت، رئیس کل بانک مرکزی و آقای نوبخت نیز حضور داشتند که مستندات ما ارائه شد و قرار شد آقای نوبخت این مسئله را پیگیری کند .

فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: جلسات دیگری نیز گذاشته شد و آقای نوبخت تمام مستندات را دریافت کردند و در نامه‌ای گزارش ماحصل را به رئیس‌جمهور ارائه کردند که در آن اینکه میزان محموله‌ها چه مقدار بوده، چطور گرفته شده، فروخته شده، درآمد آن چقدر بوده و هزینه‌ها چه میزان بوده به طور کامل ذکر شده است .

وی در پاسخ به پرسشی در مورد میزان نفتی که ناجا تحویل گرفته بود، گفت : کلاً دو محموله تحویل گرفتیم که ارزش یکی از آنها 180 میلیون دلار و دیگری 60 میلیون دلار بوده است؛ محموله اول برای جبران کسر حقوق سال 91 نیروی انتظامی از سوی دولت وقت به ناجا داده شده بود و محموله دوم نیز تجاری بوده و در بخش‌های تجاری بنیاد تعاون نیروی انتظامی تحویل داده شده است .

سردار احمدی‌مقدم با بیان اینکه هر دو محموله به فروش رفته است، تصریح کرد: 90 درصد از پول محموله دوم واریز شده و بر سر تسویه حساب با شرکت ملی نفت اختلاف‌نظری داشته‌اند که از حدود 60 میلیون دلار، 54 میلیون دلار ظاهراً بلافاصله پس از فروش واریز شده و بقیه آن هم برای تسویه حساب نهایی باقی مانده و در حال تسویه است .

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: در مورد محموله اول نیز کسری حقوق ناجا در سال 91 را معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور تأیید و اشاره کرده است که به هر صورت فرایند قانونی به طور دقیق طی نشده است به دلیل اینکه پول باید ابتدا به حساب خزانه واریز می‌شد و سپس از حساب خزانه به نیروی انتظامی بابت کسری حقوق کارکنان پرداخت می‌شد .

فرمانده ناجا تصریح کرد: البته این ایراد آنها درست است و ما هم دلیل آن را توضیح داده‌ایم؛ دلیل این مسئله آن بود که وقتی رئیس‌جمهور سابق به وزیر محترم وقت اقتصاد برای اجرای این فرایند دستور دادند، وزیر اقتصاد جلسه مورد نظر را به جای اسفندماه 91 در اردیبهشت ماه 92 برگزار کردند و به لحاظ قانونی نمی توان پول سال 92 را در سال 91 هزینه کرد .

وی افزود: این باعث پدید آمدن یک اشکال حسابداری شد و نیروی انتظامی پس از آن، محموله سومی دریافت نکرده‌ است .

سردار احمدی‌مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا معاونت برنامه‌ریزی تهاتر کسری حقوق کارکنان بابهای محموله فروخته‌شده را پذیرفته است، با تأکید بر اینکه آنها باید با فرمولی این مسئله را حل کنند، گفت: ناجا آن محموله را با امضای خود من ضمانت کرده بود. ما به دوستان گفتیم اگر پولی دارید آن را به خزانه پرداخت کنید که گفتند چنین منبعی وجود ندارد، چرا که این منابع صرف پرداختن کسری حقوق کارکنان شده است .

وی ادامه داد: این کسری حقوق را که از تعهدات دولت بوده، خزانه هم تأیید کرده است و این اختلال در عملیات اجرایی و حسابداری ایجاد شده، اما حل این مشکل هم راهکار دارد، چنان که در سال‌های گذشته، ناجا بابت ورود خودروهای بنز پلیس به گمرک بدهی داشت. دولت دو یا سه سال پولی را در بودجه نیروی انتظامی می‌گذاشت و بدون اینکه این پول به ما پرداخت شود مستقیماً صرف تسویه بدهی ناجا به گمرک می‌شد؛ یعنی از یک جیب دولت به جیب دیگر دولت واریز می‌شد .

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: الان هم به نظر می‌رسد تنها راهکار منطقی آن است که معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور ظرف یک یا دو سال این پول را در یک ردیف بابت کسری حقوق ناجا ببیند و به حساب خزانه واریز کند، یا اینکه دولت می‌تواند بابت پرداخت دیون کسری حقوق سال‌های گذشته، این مبلغ را به ناجا پرداخت کند و ناجا هم آن را به خزانه مستقیماً واریز کند .

وی تأکید کرد: در هر صورت منبع این پول را خود دولت باید تأمین کند چرا که نیروی انتظامی منبعی ندارد و اساساً فروش محموله اول، ماهیت تجاری نداشته و بابت کسری حقوق از سوی دولت واگذار شده است .

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: این مسئله محل شبهه و شائبه‌ای هم نبوده است و نه در خرید، نه در فروش، نه در نحوه انتقال منابع مالی حاصل از فروش نفت به داخل، نه در محل هزینه آن هیچ شبهه‌ای وجود ندارد، چنان که آقای زنگنه وزیر نفت هم اشاره کردند که فروش نفت توسط نیروی انتظامی با سایر مسائل تفاوت دارد .

تحرکات در مرزهای شرقی، واکنش به عملیات راه‌سازی است

فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به سؤالی در مورد انجام عملیات‌های تروریستی در سراوان و تهدیدات موجود در اینمحدوده از مرزها اظهار داشت : متأسفانه این مسئله زشتی است که تروریست‌ها پایگاه‌شان در کشوری است که با ما رابطه دوستی دارند و از آنجا عملیات خودر ا شروع کرده و حمله می‌کنند و دوباره به خاک همان کشور پناه می‌برند و این مسئله مداوم تکرار می‌شود و جالب این است که همواره انکار می‌شود .

سردار احمدی‌مقدم تصریح کرد: ما مسیر دیپلماسی و مرزبانی را دنبال می‌کنیم اما منطقه و پاسگاهی که حمله اشرار به آن رخ داده در محدوده‌ای است که به سپاه تحویل داده ایم؛ نیروی زمینی سپاه حدود 300 کیلومتر از هنگ مرزی سراوان را به عهده دارد و علت واگذاری این بود که محدوده‌های زیادی در آنجا فاقد راه و استحکامات مرزی بودند و قرار شد توان سپاه هم پای کار بیاید که با 300 کیلومتری که سپاه تحویل گرفته شاید 230 کیلومتر نیز هنوز فاقد راه است که قرار است ناجا شمال و جنوب این طرح را تکمیل کند؛ این تصمیم سرعت بالایی به طرح داده و به نظر من عملیات دشمنان واکنش به این مسئله است .

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: اشرار یک زمانی به زابل می آمدند، تاسوکی عملیات می‌کردند، حالا آنجا بسته شده و از جایی که باز است وارد می‌شوند .

وی افزود: می‌خواهند در آن قسمت اخلال کنند چرا که عملیات احداث راه در حال انجام است، پس به یگان‌های مهندسی حمله می‌کنند، تله‌گذاری انفجاری می‌کنند و علی ایحال چون مسئولیت رزمی و مرزبانی برعهده سپاه است، باید با نیروی زمینی سپاه در این مورد صحبت شود .

این مقام ارشد انتظامی در پاسخ به سوالی در مورد پیگیری حمله اشرار به مرزها تصریح کرد: ملاقات با مرزبان طرف مقابل و پیگیری موضوع جزو مسئولیت ناجا است که نیروی انتظامی به این وظیفه‌اش عمل کرده و طبق معمول به هیچ نتیجه‌ای هم نمی‌رسد؛ ما فقط من باب اتمام حجت و ثبت اسناد این کار را انجام می‌دهیم که بعدها دچار فراموشی نشود .

در بحث عفاف و حجاب، همه نگاه‌ها معطوف به ناجاست/ منتقدان ناجا وارد صحنه شوند

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد بحث عفاف و حجاب و مسئولیت ناجا در این زمینه اظهار داشت: ناجا به عنوان یکی از بیست و چند دستگاهی است که عهده‌دار این مقوله است، اما در بحث عفاف و حجاب، همه نگاه‌ها معطوف به ناجاست و مردم معمولاً آن را که در خط مقدم است می‌بینند .

سردار احمدی‌مقدم تصریح کرد: در بحث عفاف و حجاب چون نیروی انتظامی در میدان است و مجبور به برخورد است دیده می‌شود درست مثل همین مسئله معتادان ولگرد؛ اولین تصور مردم بعد از اینکه معتاد ولگرد را در جامعه می‌بینند کم‌کاری نیروی انتظامی است .

وی گفت: الان اگر یک جهانگرد خارجی وارد کشور شود اولین قضاوت در مورد کشور همان گیت فرودگاه و پلیس و نحوه استقبال است و این یک امر طبیعی است .

علی ایحال فکر می‌کنم اگر ما در این حوزه کم‌کار بودیم الان کمتر کسی با ما کار داشت و از ما مطالبه می‌کرد و یک علت که مورد مطالبه هستیم، همین است که در میدان هستیم .

سردار احمدی‌مقدم با بد ندانستن این احساس گفت: این مسئله بد هم نیست، چون احساس می‌کنند کسی در میدان هست و گوش شنوا دارد، شاید بخشی از وظایف دیگران راهم به دوش کشد که این منصفانه نیست که دستگاه‌ها کم‌کاری کنند و وظایف خودر ا انجام ندهند، بعد به جای اینکه در مقام متهم پاسخگو باشند که چرا وظیفه خود را انجام نداده‌اند، در مقام منتقد هجوم می‌آورند که اگر نیروی انتظامی این کار را می‌کرد بهتر بود یا اگر فرهنگی کار کند بهتر است؛ اصلاً نیروی انتظامی دستگاه فرهنگی نیست، اگرچه ما تلاش می‌کنیم رویکرد فرهنگی در عملیات‌های انتظامی داشته باشیم اما ناجا که ماهیتش فرهنگی نیست .

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: دستگاه‌هایی باید این کار را انجام دهند که متأسفانه بعضاً می‌بینیم خودشان به‌ ناهنجاری‌های فرهنگی دامن می‌زنند، البته نمی‌گویم عامدانه است اما مسئولیت‌های خودشان را به خوبی اعمال نمی‌کنند .

وی به کنسرت‌های موسیقی اشاره کرد و گفت: همین کنسرت‌های موسیقی که به ما هجمه می‌آورند و برنامه‌هایی به اسم فرهنگی در کشور برگزار می‌کنند، اگر تصاویرشان را به مسئولانی که از آنها دفاع می‌کنند نشان دهیم فقط موجب شرمندگی‌شان می‌شود؛ بعضاً برای خودشان که می‌فرستیم متأثر می‌شوند که این اتفاقات در آنجا افتاده و آنها فکر می کردند که از موسیقی دفاع می‌کردند؛ دراین موسیقی به بهانه موسیقی ترویج ابتذال می‌شود .

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: بالاخره باید آن دروازه‌بان آخری که مجوز را می‌دهد و آنها هم در آنجا رعایت نمی‌کنند مشخص شود؛ اگر مثلاً ما اجازه دهیم این امر ترویج شود و نهایتاً سازمان مذکور هم احیاناً کارت زرد هشداری به آنها بدهد که در دفعه بعد هم گوش شنوایی وجود نداشته باشد، این امر عادی‌سازی می‌شود؛ بالاخره یکی باید جلوی موضوع را بگیرد، درست مثل فساد مالی .

سردار احمدی‌مقدم به مسئله سیدها در اهواز اشاره کرد و گفت: اگر ما در آن قضیه نیز تعلل می‌کردیم و می‌گفتیم مسئول این قضیه فلان بانک است و ... ممکن بود خسارت بیشتری وارد شود؛ در آن مسئله بنده دستور دادم و گفتم دستگیرشان کنید؛ با دادستان هم هماهنگ کردیم در اهواز و اینها را دستگیر کردیم، درست در لحظه‌ای که نیسان را پر پول کرده بودند و در جاده بستان بودند تا از کشور فرار کنند؛ اگر ما تعلل کرده بودیم، بخشی از پول مردم از دست می‌رفت .

وی گفت: این قضایا درست مثل این است که به افسری که سر چهارراه ایستاده و تردد ماشین‌ها را کنترل می‌کند مدام انتقاد کنیم که اگر این کار را می‌کردی بهتر بود و ...، اگر خودشان را جای این مأمور بگذارند و 10 ساعت سرپا توی این شلوغی بایستند می‌بینند که چگونه سلامت خود را در مدت کوتاهی از دست می‌دهند و ...

متأسفانه همه چیز را از مأمور طلب می‌کنند، کم‌کاری‌های همه دستگاه‌ها را و این انصاف نیست .

فرمانده نیروی انتظامی با بیان این مطلب که نیروی انتظامی علی‌رغم آنکه بسیاری از دستگاه‌ها به مسئولیت خود عمل نمی‌کنند، به وظایف خود عمل می‌کنند، گفت: ما افتخار هم می‌کنیم و هر چه هم بگویند تحمل می‌کنیم؛ البته همه دستگاه‌ها کم‌کار نیستند؛ بعضی‌ها عملکرد خوبی دارند ولی متوازن نیست .

سردار احمدی‌مقدم به عملکرد دولت اخیر و وزارت کشور اشاره کرد و گفت : الحمدلله هماهنگی‌ها بهتر شده؛ مثلاً در حوزه دریا امسال جلسات خوبی گذاشته شد و استاندارها فعال شدند، اما در سال گذشته در بین تغییر دو دولت مسئله دریا رها شد، نه منابعی گذاشتند و نه ... .

این مقام ارشد انتظامی با بیان این مطلب که وضعیت خوب است و اگر رسیدگی‌ها نبود می‌توانست بدتر باشد، تصریح کرد: حفظ وضع موجود نیز هنری است، بعضی‌ها از ما سؤال می‌کنند بعد از پنج سال نتیجه چه شد؟ که ما می‌گوییم همین که وضعیت بدتر نشد خودش یک هنر است، ضمن اینکه نیروی انتظامی اقداماتش سلبی است و در واقع مثل یک آمپول مسکنی است که فرصت ایجاد می‌کند تا متولیان اصلی معالجه اساسی کنند؛ ما فعلاً ترمیم می‌کنیم تا فکر اساسی شود .

وی به حضور نیروی انتظامی در عرصه ناهنجاری فرهنگی اشاره کرد و گفت: گرچه تلاش می‌کنیمصبغه فرهنگی هم داشته باشد، ولی عمدتاً سلبی است و دارای اصطکاک است و مأمور ما هم ربات نیست که از دور تنظیمش کنیم و این مأمور برای خود عواطف، احساسات، سلیقه، تدبیر وبرخورد دارد و ممکن است صحنه‌های متفاوتی بیافریند .

سردار احمدی‌مقدم تأکید کرد : از کسانی که بیشتر انتقاد می‌کنند درخواست می‌کنم که خود وارد میدان شوند و سهم خود را برعهده گیرند، حتماً کار بهتر می‌شود .

مقوله امنیت و احساس امنیت

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه به مقوله امنیت در کشور پرداخت و گفت : جریان جرائم دائماً در حال گسترش است و اشکال آن مرتباً تغییر می‌کند و جریان امنیت در کل دنیا یک جریان عقب‌رونده است، مثلاً در حوزه اعتیاد، الکل، جرایم فضای مجازی و تروریست با سرعت در حال افزایش هستند .

وی افزود: سرعت انتقال اخبار نیز به گونه‌ای است که اگر حادثه‌ای در یک گوشه اتفاق بیفتد، در کل دنیا پخش شده و احساس خطر می‌شود و برخی رسانه‌ها هم به خاطر جذابیت خبری به بعضی مسائل دامن می‌زنند .

این مقام ارشد انتظامی به مسئله داعش پرداخت و گفت: همین مسئله داعش که گاه و بیگاه هر خبرنگاری در مورد آن سؤال می‌کند موجب توسعه احساس ناامنی می‌شود و مردم احساس می‌کنند که حتماً خبری هست که مسئولان دارند کتمان می‌کنند ... می‌گویند پرچمش در فلان جا بوده، گروهش آنجا بوده و غیره .

سردار احمدی‌مقدم در ادامه به پلیس جامعه‌محور اشاره کرد و گفت: در گذشته پلیس تهدیدمحور بود که امروز به پلیس جامعه‌محور تبدیل شده که موضوع پلیس جامعه‌محور این است که قانون اجرایش مهم است، برخورد با مجرم هم مهم است، ولی جلب رضایت مردم مهم‌تر است . مثلاً در قضیه ایست و بازرسی، اگر همه ماشین‌ها را صف کنند و شروع کنند به گشتن، یک نارضایتی تولید می‌شود ... دو هزار ماشین را می‌گردند که شاید یکی سرقتی باشد که ما ترجیح می‌دهیم همه ماشین‌ها بروند و آن یک سرقتی هم پیدا نشود، چرا که رضایت مردم مهم‌تر است .

وی به دیدگاه‌های پلیس در ایالات متحده اشاره کرد و گفت: در آنجا پلیس اطلاعات‌محور مستقر است؛ این دیدگاه معتقد است که امنیت از رضایت مردم مهم‌تر است و آنها مردم را به صف می‌کنند، اسکنر می‌گذارند، لمس بدنی دارند که ما چنین کاری نمی‌کنیم، چرا که در آنجا امنیت از رضایت مهم‌تر است و در کل کشورهای غربی این تفکر دارد فراگیر می‌شود؛ در آنجا ظاهراً آزادی عمل است ولی باطناً افراد از کنترل شدیدی رنج می‌برند .

احمدی مقدمبه مقوله احساس امنیت پرداخت و گفت: تصورم این است که برخی از این عملکرد را باید رسانه‌ها به عهده بگیرند که ترویج فضای ناامنی نکنند و مسائل کوچک را بزرگ نکنند تا موجب نگرانی شهروندان شود که متأسفانه در بعضی از موارد بیش از حد به مسائل دامن زده می‌شود و امنیت روانی جامعه درنظر گرفته نمی‌شود .

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: به نظر آن چیزی که موجب می‌شود مردم احساس آرامش کنند کارآمدی دستگاه امنیتی است و کارآمدی یکی از ابعاد مهم است که موجب اقتدار می‌شود؛ مجرم هست، جرم هست ولی کنترل هم هست .

تعقیب تبهکاران در خارج از مرزها

سردار احمدی‌مقدم به روابط در حوزه بین‌الملل پرداخت و گفت: روابط‌مان خوب است و میزان استرداد از کشورهای دیگر در حال افزایش است؛ پرونده‌های مشترکی در قتل، مواد مخدر و مسائل دیگر است که با کشورهایمختلف همکاری مشترک داریم؛ حتی در کارهای فنی، آموزشی و کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز شرکت می‌کنیم .

فرمانده نیروی انتظامی با بیان این مطلب که حتی در خارج از کشور نیز تعقیب تبهکاران نیز امکان‌پذیر است، گفت: امروز تبهکاران هر جا هم بروند در دسترس هستند، در خارج از کشور هم تعقیب می‌شوند و اینترپل در این زمینه کارکرد خوبی دارد به جز مواردی که کمی سیاسی می‌شود درست مثل مسئله خاوری .

وی ادامه داد: وقتی با کانادا مشکلات سیاسی پیدا می‌کنیم و سفارتخانه را جمع می‌کند و موضع‌گیری‌های خصمانه نسبت به ایران پیدا می‌کند، موضوع سیاسی هم می‌شود و آنها معاذیر حرفه‌ای می‌آورند، ولی چون امنیت یک موضوع فرامرزی شده، کشورها تلاش می‌کنند با هم همکاری کنند .

سردار احمدی مقدم با بیان این مطلب که اگر مردم نیم‌نگاهی به اخبار سایت شما - خبرگزاری فارس - داشته باشند متوجه می‌شوند که امنیت در جمهوری اسلامی مثال‌زدنی است، گفت: با این همه عوامل تحریک‌کننده امنیت از ماهواره، اینترنت و موبایل تا همه آنها که تلاش می‌کنند ناامنی را تولید کنند و فساد اخلاقی را ترویج کنند، جاسوسی به راه بیندازند، بی‌هویتی را ترویج کنند وجود دارد؛ گروه های تروریستی بین‌الملل در پیرامون ما جولان می‌دهند، در پاکستان، افغانستان، عراق و حتی در ترکیه، چرا که این کشور نیز در مبارزه با پ‌ک‌ک و پژاک توفیق زیادی نداشته و مرزهای آنها نیز برای ما مرز ناامنی است و در این شرایط فکر می‌کنم وضعیت امنیت کشور ما مثال‌زدنی است .

این مقام ارشد انتظامی به اوکراین و کشورهای دیگر اشاره کرد و گفت: ببینید که چگونه فرومی‌ریزند اما جمهوری اسلامی ایران ممکن است برایش مشکلاتی ایجاد شود، اما قادر است بر آنها فائق شود .

سردار احمدی‌مقدم تأکید کرد: رسانه، فیلم‌ها و کارآمدی خود پلیس در مجموع می‌تواند احساس امنیت را ارتقاء دهد .

ناجا در 24 ساعت می‌تواند معتادان راجمع کند

وی نگرانی های امروز جامعه را در حوزه مواد مخدر و سرقت‌های خرد برشمرد و گفت: به نظر می‌آید اگر کشور امکانات خود را بسیج کند، حداقل می‌تواند به معتادان و به این ظاهر و پدیده زشت جامعه غلبه کند .

فرمانده نیروی انتظامی به آمارها اشاره کرد و تصریح کرد: 7 هزار محل برای اسکان نیازمندیم تا معتادان ولگرد را جمع‌آوری کنیم، حالا مدام می‌گویند نیروی انتظامی اینها را جمع کند، اما باید به کجا ببرد؟ دخمه‌ها را جمع می‌کنیم می‌آیند سر خیابان‌ها؛ معتاد را از خانه بیرون انداخته‌اند، یک انسان بدبختی است که باید حکومت برایش فکری کند، جایی درست کنند و نیروی انتظامی مسئولیتی در این حوزه ندارد .

سردار احمدی‌مقدم تأکید کرد: من در همین جا اعلام می‌کنم که ما در عرض 24 ساعت می‌توانیم کل کشور را از این ظاهر پاکسازی کنیم، اما آنهایی که باید نگهداری کنند بایدبه وظیفه خود عمل کنند .

تلاش برای امن کردن زندگی مردم است نه اشراف بر زندگی خصوصی

فرمانده نیروی انتظامی به جلوه‌های اقتدار ناجا در پلیس سایبری پرداخت و گفت: ما در بعد سایبری پیشرفت بسیار خوبی داشته‌ایم و به اعتراف بخش مبارزه با جرایم سایبری در اینترپل، پلیس فتای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از پلیس‌های پیشتاز در سطح دنیا و منطقه مطرح است .

وی با بیان این مطلب که این پلیس با سرعت شکل گرفت، گفت: یکی از ابعاد کارآمدی همین است که اگر تهدیدی صورت گرفت باید ابزارهای لازم برای مقابله با تهدید فراهم شود و از جاهای مثال‌زدنی پلیس فتاست که مردم آثارش را حس می‌کنند .

این مقام ارشد انتظامی به آمار در حال کاهش جرایم خشن در یک دهه اخیر پرداخت و تصریح کرد: گروگان‌گیری، تجاوز به عنف، آدم‌ربایی و غیره در یک دهه اخیر دائماً در حال کاهش است و این اتفاق شانسی نیست؛ همه عوامل به ما می‌گویند که اینها باید افزایش پیدا کنند چرا که در همه جهان در حال افزایش هستند، اما در ایران یک دهه است که این جرائم مستمراً در حال کاهش است .

وی به حوزه تصادفات راهنمایی و رانندگی پرداخت و افزود: تصادفات نیز یک دهه است که روند نزولی داشته، در حالی که همه عوامل به ما می‌گویند که باید این امر افزایش پیدا کند، عواملی چون؛ میزان سفر، تعداد وسیله نقلیه، ایمنی وسایط نقلیه و ... ، اما آنچه مطرح است آن است که کاهش در این مقوله نشانه کارآمدی پلیس است .

سردار احمدی‌مقدم تصریح کرد: در حوزه پلیس فتا نیز اقدامات خوبی به سرعت انجام گرفته چرا که ما باید بتوانیم امنیت شهروندان را برقرار کنیم . شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های مجازی رو به گسترش است و نمی‌توان مردم را هم منع کرد که در این حوزه‌ها نباشند؛ مثال قابل توجه در این حوزه آن است که جاده‌هایی بدون علائم وگاردریل افتتاح می‌شوند و بعد از یک ماه نیز بسته می‌شوند و بعد از آن می‌گویند که جاده‌ها ایمنی ندارند .

وی ادامه داد: راه‌های ارتباطی مجازی نیز مثل این راه‌هاست که باید ابزار ایمنی و نظارتی برای آن فراهم شود و باید دانست که دشمن دلش برای ما نسوخته که مرتب شبکه‌های جدید فراهم می‌سازد، چرا که دشمن می‌خواهد در این قالب حاکمیت حکومت‌ها را تضعیف کند و در وقت لزوم هم به آن ضربه بزند و نمی‌شود که اشراف اطلاعاتی بر فعالیت‌های هدفمند دشمنان نداشته باشیم .

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: به غلط همواره ترویج می‌شود که حکومت می‌خواهد دسترسی‌های مردم را کاهش دهد و یا بر زندگی خصوصی‌شان اشراف داشته باشد که به هیچ‌وجه اینها مطرح نیست، چرا که تلاش ما امن کردن جریان زندگی مردم است و مردم وقتی متوجه می‌شوند که جرمی رخ دهد یا فاجعه‌ای روی دهد .

وی تأکید کرد: ما نمی‌توانیم عوامانه به مسائل نگاه کنیم؛ دستگاه‌های مراقبت در امنیت فضای مجازی باید تلاش کنند که در واقع دسترسی مجرمانه را به حداقل برسانند و تحت کنترل درآورند که در واقع همه اینها امن کردن فضا برای مردم است و هیچ هدفی برای اشراف در زندگی خصوصی مردم وجود ندارد .

200 هزارنفر تعداد الکلیست‌ها در ایران

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه به مقوله مشروبات الکی پرداخت و گفت : مشروبات الکی نیز یکی از ابعاد تهاجم فرهنگی و حمله هویتی است؛ شما به مصرف مشروبات الکلی در رسانه‌های خارجی و ترویج این امر نگاه کنید و می‌بینید که الان رسانه‌های خارجی در بخش‌های فرهنگی و خانوادگی که ظاهراً سیاسی نیست، چگونه مصرف مشروبات الکلی را ترویج و عادی‌سازی می‌کنند .

وی افزود: طبیعتاً این برنامه‌ها آثار خود را می‌گذارند و ما باید روی این مسائل کار کنیم، دستگاه فرهنگی هم باید کار کند و آثار زیانبار بهداشتی و روانی را به مردم متذکر شود که متأسفانه کاری نمی‌شود .

سردار احمدی‌مقدم به مبارزه نیروی انتظامی در این مورد و اشراف بر مرزها و کنترل و انسداد مرزها اشاره کرد و گفت : با کنترل و انسداد مرزها تا حد زیادی جریان ورود مشروبات الکلی به کشور کنترل شده که همین امر موجب افزایش قیمت مشروبات شده، ولی این امر نیز نتایج سهوی دیگری به دنبال داشته و اگر ما نتوانیم جریان تقاضا و مصرف را مدیریت کنیم، نتیجه‌اش تولید داخلی و مسمومیت‌های گاه و بیگاه در پارتی‌ها می‌شود؛ البته نمی‌گویم که باید بگذاریم مشروبات وارد شود، اما باید به این امور هم توجه داشته باشیم .

وی در مورد آمار معتادان به الکل گفت: وقتی در ستاد مواد مخدر بودم، مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی ایران را مکلف کردیم که روی این موضوع کار کند، برای آنکه اطلاع داشته باشید می‌گویم، در دنیا میزان الکلیست‌ها یعنی معتادان به الکل 10 برابر معتادان به مواد مخدر است؛ یعنی 25 میلیون معتاد دائم به مصرف مواد مخدر در دنیا هستند و در مقابل، 250 میلیون الکلیست وجود دارد .

فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: این میزان در ایران یک دهم است یعنی در مجموع میزان الکلیسم‌ها در ایران به میزان یک دهم معتادان مواد مخدر است در حالی که در دنیا 10 برابر است و حداکثر در ایران این تعداد 200 هزار نفر است البته آمار دقیق‌تر را وزارت بهداشت دارد چرا که از میزان مسمومیت، سیروز کبدی و ... اطلاعات دقیق‌تری دارد اما این نسبت‌ها که بنده می‌گویم از دل تحقیقات به دست آمده و الکلیست‌ها در ایران به میزان 10 درصد از معتادان مواد مخدر هستند .

درارتباط ناجا با قوه قضائیه تنشیوجود ندارد

فرمانده نیروی انتظامی در مورد ارتباط نیروی انتظامی با قوه قضائیه اظهار داشت: در گذشته تنش‌های جزئی در گوشه و کنار به وقوع ‌پیوسته و دستگاه قضایی به دنبال این بود که در هر کلانتری دادیاری مستقر کند و یگان‌های حفاظت اجتماعی در قوه قضائیه تشکیل شد که مداخله اجرایی در حوزه انتظامی داشت، ولی از زمانی که بنده به ناجا آمدم تلاش بر این بود که رابطه با قوه قضائیه یک رابطه معقول، منطقی و با تعامل قوی شود .

وی به اولین اقدام در این حوزه اشاره داشت و گفت:‌ پلیس دایره خدمات قضایی را در ناجا افتتاح کردیم که افراد مستقر در آن قبلاً چرخشی بودند و تخصص دقیق نداشتند اما این حوزه را تثبیت کردیم و افراد تحصیلکرده در این حوزه تحت آموزش دادستان‌ها قرار گرفتند و این رابطه حرفه‌ای برقرار شد .

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: امروز با لینک ارتباطی سامانه‌ها، سرعت‌عمل، بهبود پیدا کرده و همکاری‌های بسیار خوبی با دستگاه قضایی داریم، الان تنشی وجود ندارد و اگر اصطکاک جزئی به وجود بیاید رده‌های بالاتر رسیدگی می‌کنند .

سردار احمدی مقدم دوره آیت‌الله آملی لاریجانی را دوره موفقی ارزیابی کرد و گفت: قوه قضائیه در این دوره در برخورد با مفاسد جد‌ی‌تر است چه مفاسد در درون سازمان و چه بیرون از سازمان و در سطح جامعه و با جدیت و وسواس نیز این امر را تعقیب می‌کند .

وی افزود: به نظر می‌آید که کارآمدی دستگاه قضایی بهتر شده؛ در بخشنامه‌ای که در حقوق شهروندی صادر شده نیز در حال تعامل هستیم؛ البته برای خودمان هم خوب شد، نمره‌ای که در سال 89 برای تحت‌نظرگاه‌ها و بازداشتگاه‌ها مطرح بود، 25 از 100 بود که الان به حدود 85 رسیدهکه تا یک سال آینده همه استان‌ها را بازرسی کنیم، البته چند موضوع مدنظر است اما یکی از موضوعات آن حقوق شهروندی، نحوه رفتار با متهمان و بازداشت‌شدگان است که البته پیشرفت خوبی داشته‌ایم .

فرمانده نیروی انتظامی درخاتمهاز دستگاه قضایی خواهش کرد که ضوابط را تعدیل کنند چرا که متراژ سرانه‌هایی که مطرح است در خود دستگاه قضایی و در سازمان زندان‌ها نیز بعضاً قابل رعایت نیست؛ ظرفیت‌ها با توجه به تعداد زندانیان جوابگو نیست؛ البتهانعطافاتی نیز در این بین وجود داشته‌ و جلساتی همگذاشته اند و در مجموع همکاری‌های ما همکاری‌های منطقی است .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد