ناتو و تولید۳۰ برابری موادمخدر درافغانستان
معاون اول رئیسجمهوری گفت: ۱۰ سال است که نیروهای ناتو و دیگر کشورها در افغانستان حضور دارند اما در این مدت، میزان تولید مواد مخدر از حجم ۱۸۰ تن در سال ۲۰۰۱ به حجم ۵۵۰۰ تنی در حال حاضر رسیده است و به طور دقیق ۳۰ برابر افزایش داشته است.
وی ادامه داد: طبق گزارشهای بینالمللی موادمخدر یکی از 3 تهدید اصلی صلح و امنیت جهانی به شمار میآید و به عنوان دست نامرئی جرایم سازمان یافته در سطح جهان است. امنیت، سلامتی، ثبات و توسعه کشورها به صورت جدی با موضوع موادمخدر درگیر شده و گره خورده است. مبارزه با موادمخدر باید به صورت جدی ادامه و استمرار یابد. گردش مالی هنگفت و تجارت غیرقانونی موادمخدر اس. درآمد سرشار ناشی از تجارت موادمخدر زمینه گرایش به تجارت موادمخدر شده است.
جهانگیری گفت: کشورهای مختلف به نسبت فاصله و ارتباط با افغانستان، از پدیده موادمخدر آسیب دیده و متحمل خسارت شدهاند.همسایگان افغانستان بیش از بقیه کشورها و در بین همسایهها نیز کشور ایران بیشترین آسیب را متحمل شده است. هم به دلیل همسایگی با افغانستان و هم به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیت موادمخدر، مورد تهدید قرار گرفته است. این آمارها وقتی ما را بیشتر نگران میکند که میبینیم جوانان و قشر تحصیلکرده هدف این هجمهها هستند.این موضوع میتواند یک معضل باشد که آثار مخرب فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی در کشور به دنبال داشته باشد.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: علیرغم همه بدرفتاریهای غرب با ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی، ایران خود را متعهد دانسته که براساس آموزههای دینی و ارزشهای انسانی با موادمخدر مبارزه کند. تقدیم 3700 شهید در راه مبارزه با موادمخدر، سند واقعی این ادعاست.
وی با بیان اینکه موضوع پیشگیری و صیانت از خانواده در این راه بسیار مهم است، ادامه داد: یکی از بهترین و اصیلترین راههای مبارزه با موادمخدر، اجتماعی کردن مبارزه و کمک گرفتن از مردم برای مبارزه است.جایی که مردم به کمک مسئولان آمدهاند، بسیاری از مشکلات به خوبی حل شده است. خانواده میتواند مراقبتهای ویژهای در این زمینه داشته باشد. باید نیروهای نخبه و تحصیلکرده به کمک بیایند و نهادهای آموزشی و تبلیغاتی نیز وظایف خود را ایفا کنند. برخی روشهایی که اکنون خانوادهها برای کنترل فرد مبتلا به اعتیاد در نظر میگیرند اثر سوء دارد.
جهانگیری با بیان اینکه موضوع درمان معتادان در مبارزه با موادمخدر بسیار مهم است، اظهار داشت: بازگشت پس از درمان به جامعه نیز موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ جامعه باید این افراد را پس از درمان به خوبی در آغوش گیرد تا راه زندگی سالم را دوباره در پیش گیرند. ما همواره سعی پرچمدار مبارزه با موادمخدر باشیم و این پرچم باید تا انتها در اختیار دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران باشد. هرچند با توجه به تغییر شرایط، روشهای مبارزه نیز باید تغییر کند.
وی با بیان اینکه امروز شاهد ارتباط تنگاتنگ بین تولید و قاچاق مواد مخدر و فرآیندهای مخرب مثل خشونت و تروریسم مخصوصا در منطقه خاورمیانه هستیم، گفت: یکی از منابع مالی گروههای تروریستی در سراسر دنیا افزایش درآمدهای موادمخدر است. برای مبارزه با تروریسم و افراطگری باید با موادمخدر مبارزه اصولی داشت؛ جوامع جهانی براساس اصل مسئولیت مشترک و منشور حمایت از جامعه بشری، باید وظایف خود را جدیتر دنبال کنند. کشت و تولید موادمخدر باید از سرچشمه متوقف شود. 10 سال است که نیروهای ناتو و دیگر کشورها در افغانستان حضور دارند اما در این مدت، میزان تولید مواد مخدر از حجم 180 تنی در سال 2001 به حجم 5500 تنی در حال حاضر رسیده است و به طور دقیق 30 برابر افزایش داشته است. اینها یا مشوق کشت و تولید موادمخدر بودهاند یا در مبارزه با آن، ناتوان، اما در هر صورت، کشورهای غربی باید گامهای بهتر و مؤثرتری در این راه بردارند.
دیدگاه تان را بنویسید