گرانی یا برف؛ کدام‌یک کمر مردم را زودتر خم کرد

کد خبر: 322354
سرویس اجتماعی « فردا »:

جدای از مشکلات بحران برف برای ساکنان گیلان و مازندران، فرصت‌جویی عده‌ای که بی‌توجه به عمق بحران و فاجعه و زیر سایه بی‌توجهی مسئولان دولتی، اقدام به افزایش نرخ و تعرفه انواع کالا و خدمات کردند، قابل تأمل و تأسف است.

بحران اخیر برف و سرما در شمال کشور که تاکنون خسارات زیادی به ساکنان و کشاورزان استان‌های شمالی کشور وارد کرده است، مقصران متعددی از جمله وزارت نفت، سازمان هواشناسی و سازمان مدیریت بحران دارد که در چگونگی پیش‌بینی وضعیت جوّی، توزیع انرژی و اتخاذ تدابیر پس از وقوع این بحران کوتاهی‌هایی را داشته‌اند اما همیشه یکی از اصول اساسی پس از وقوع بحران، ایجاد آرامش و امنیت برای افرادی است که دچار بحران شده‌اند و نیاز به آرامش فکری برای بازیابی جسمی و روحی خود دارند.

جدای از مشکلات ساکنان استان‌های گیلان و مازندران که بسیاری از آنها در خانه‌های رو به ویرانی خود، محبوس شده بودند و ابتدایی‌ترین امکانات زندگی هم برایشان تبدیل به رؤیا شده بود، مشکلی که ناشی از سوءتدبیر مسئولان است، فرصت‌جویی فروشندگان و ارائه کنندگان خدمات به مردم است که بی‌توجه به عمق بحران و فاجعه و زیر سایه بی‌توجهی مسئولان دولتی، اقدام به افزایش نرخ و تعرفه انواع کالا و خدمات کردند.

در گذشته رسم بر این بود که هنگام بروز حوادثی چون سیل، زلزله، خشکسالی و سرمای شدیدی چون امسال، مردم از اقصی نقاط کشور به‌کمک حادثه‌دیدگان می‌شتافتند اما این روزها گویا همچون بسیاری از سنت‌ها که فراموش شده، این سنت نیز به باد فراموشی سپرده شده و منفعت را در این می‌بینیم که نمک بر زخم مردمی بریزیم که زیر بار سنگین برف و سرما کمر خم کرده‌اند.

از نامهربانی مردم که بگذریم، باید از مسئولان دولتی و مراجع نظارتی این سؤال را پرسید: چرا در برابر گرانی‌های وحشتناک و غیرقابل توجیه اخیر در استان‌های بحران‌زده سکوت کرده‌اند و اقدامی‌ نمی‌کنند، چرا خبری از برخورد با گران‌فروشان نیست؟

یک فروشنده به چه‌حقی به خود اجازه می‌دهد به‌بهانه کمبود و سرما، محصول و کالایی را که در اختیار دارد به ده‌ها یا صد برابر قیمت معمول به فروش برساند؟ چرا یک راننده تاکسی باید قیمت مسیر را حدود 30 برابر افزایش دهد؟ چرا به‌جای اینکه امکانات اولیه به‌سرعت در اختیار مردم قرار بگیرد، آنها باید نان را به‌قیمت جان بخرند؟ اگر دولت در تهیه اقلام اساسی و ضروری با مشکل روبه‌رو بود، چرا مانند حوادث مشابه دیگر، از مردم کشور تقاضای کمک به بحران‌زده‌ها را نکرد؟

تمام این اتفاقات ناشی از این است که در شرایط عادی و هنگام بروز تخلفات کوچک‌ و جزئی، برخوردهای قانونی، بایسته و بازدارنده با متخلفان صورت نمی‌گیرد تا آنها در چنین شرایطی که شهروندان برای زنده ماندن به ابتدایی‌ترین مایحتاج مانند نان و آب دارند، آنها را با قیمت‌های گزاف بفروشند.

در زیر بخشی از کالاهایی را که در مواقع بحران جزو ضروریات محسوب شده اما در روزهای اخیر در برخی شهرها مانند تنکابن، صومعه‌سرا، فومن و نوشهر با افزایش عجیب روبه‌رو شده‌اند، می‌بینید.

نام کالا قیمت قبلی قیمت فعلی
نان 500 1500 تومان
آب معدنی بطری 650 3 هزار تومان
آب معدنی بسته‌ای 4000 12 هزار تومان
سیب‌زمینی 1800 5 هزار تومان
چراغ‌قوه 15000 35 هزار تومان
چکمه 10000 30 هزار تومان
پارو 5000 15 تا 20 هزار تومان
برف‌روبی ....... 200هزار تا یک میلیون
تاکسی (چالوس ــ ساری) 12000 300000

منبع: تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت