ظرف دو جلسه شهردار تهران انتخاب می شود/ بداخلاقی‌ها از بیرون شوراست/ تعیین سرپرست منتفی است

کد خبر: 283996

هر چه سریع تر این کار انجام شود به نفع شهر و مردم خواهد بود. عده ای زمزمه انتخاب سرپرست را سر داده اند که قطعا به صلاح نیست. ما اعتقاد داریم همچنان که رئیس جمهور محترم در اولین فرصت وزرای خودشان را معرفی کردند و از اتلاف وقت وبلاتکلیفی دستگاهها جلوگیری کردند، شورا هم چنین اقدامی را انجام دهد خوب است.

ظرف دو جلسه شهردار تهران انتخاب می شود/ بداخلاقی‌ها از بیرون شوراست/ تعیین سرپرست منتفی است
سرویس اجتماعی «فردا»: سه شنبه 12 شهریور ماه اولین جلسه رسمی چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا برگزار می شود و پارلمان های محلی آغاز به کار می کنند. در تهران هم اعضای 31 نفره شورای شهر می روند تا روند پیشرفت های تهران در دوره های مختلف را به پیش ببرند. انتخاب شهردار تهران این روزها مهمترین موضوعی است که در رسانه ها و محافل سیاسی نقل می شود. در خصوص کیفیت انتخاب شهردار گفتگو کرده ایم با رحمت الله حافظی عضو شورای شهر تهران.

آقای رحمتی سومین دوره شورای شهر به پایان رسید. ارزیابی کلی شما از جهت گیری های کلی شورای تهران چگونه است. آیا این جهت گیری های کلی قابل دفاع است؟

زحماتی که دوستان در شورای شهر تهران کشیده اند در همه دوره ها جای تشکر دارد. منتها اگر بخواهیم یک نقطه ضعف را مطرح کنیم که شورای چهارم باید برای جبران آن برنامه داشته باشد این است که شورای شهر به معنای واقعی که باید شورای شهر باشد شورای شهر نیست و شورای شهرداری شده است. یعنی شورای شهر باید به تمام مسایل مدیریت شهری وارد شود و به عنوان مدعی العموم یا نماینده مردم نسبت به حل مشکلات اقدام کند و پیگیر باشد. عملکردی که دوستان در شورای سوم داشتند عمدتا روی شهردار متمرکز بود و در این دوره باید تلاش شود که شورای شهر واقعا شورای شهر باشد نه فقط شورای شهرداری.

بعد از انتخابات فضای بین اعضای شورای چهارم به نظر می رسید فضای تعاملی و دوستانه است. ولی در چند روز اخیر بحث هایی در برخی رسانه ها مطرح شده که معطوف به تجربه شورای اول تهران برخی نگرانی ها را نیز در بین تهرانی ها بوجود آورده مبنی بر سیاسی شدن شورا. به نظر شما چنین دغدغه ها و نگرانی هایی جدی است و در بین خود اعضای شورا دیده می شود؟

در نشست هایی که منتخبین شورای چهارم با هم داشته ایم و حتی در گفتگوهای فردی، همه بر این نکته وفاق دارند که شورا نباید به سمت سیاسی شدن حرکت کند. منتها یک مقداری از این مسایل شاید ناشی از برخورد رسانه ها باشد که آب و لعاب خبرها را بیشتر می کنند تا جاذبه بیشتری برای مخاطب داشته باشد. بخش دیگرهم البته اجتناب ناپذیر است. برای انتخاب شهردار بلاخره باید به یک فرد رسید. تمام تضارب آراء و سلایق را که پشت سر بگذاریم نهایتا انخاب یک فرد است. آن یک فرد هم حتما نگرش سیاسی خودش را دارد. علی رغم اینکه همه اعضا اهتمام دارند که نگرش ها نباید سیاسی باشد خروجی، فردی خواهد بود با یک نگرش سیاسی خاص. حالا اینکه این گرایش به کدام جناح است ما کاری نداریم اما این وضعیت شاید یک مقدار شائبه سیاسی بودن تصمیم ها را هم مطرح کند. ولی آنچه واقع است این است که همه اذعان داریم نمی خواهیم سیاسی تصمیم بگیریم و نظر بدهیم. سعی می کنیم فردی که بالاترین ظرفیت تخصصی و فنی و تجربه ای را داشته باشد انتخاب کنیم. شرط ما با فرد منتخب هم این خواهد بود که در مدیریت خودش نگرش های سیاسی اش را اعمال نکند. اعتقاد داریم که مجموعه شهرداری یک مجموعه فرهنگی- اجتماعی و خدماتی است وباید نسبت به حل مشکلات مردم اقدام شود. کسانی که به فعالیت های سیاسی علاقه دارند بسم الله، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فضای خاص برای آنها فراهم کند، وزارت کشور هم هست توصیه می کنیم به این سمتها حرکت کنند و از ورود به مدیریت شهری اجتناب کنند.

الان آنچه مشهود است اینکه اصلاح طلبان آقای محسن هاشمی را به عنوان گزینه خود معرفی کرده اند و آقای قالیباف هم از سوی دیگر اعضا معرفی شده است. اینکه اعضا نامزد مورد نظر خود را داشته باشند و نامزدها هم با هم رقابت کنند امر طبیعی است. منتها این حجم زیاد تخریب و بد اخلاقی علیه آقای قالیباف نمی تواند طبیعی باشد.

این تخریب ها و بد اخلاقی ها خارج از شوراست. درون شورا به یک جمع بندی خوبی رسیده ایم و بر سر فرایند انتخاب شهردار تفاهم کرده ایم. در جلسه یکشنبه آینده 17 شهریور بر اساس همین فرایند تفاهم شده انتخاب شهردار در دستور کار قرار می گیرد. فرایند از این قرار است که هر یک از اعضا سه نفر از نامزدهای مطرح برای شهرداری را انتخاب می کنند. آرا در جلسه قرائت می شود و کاندیداهایی که حداقل 10 رای داشته باشند به مرحله دوم راه پیدا می کنند. اگر تعداد راه یافتگان به مرحله دوم از سه نفر کمتر باشد، حداقل سه نفر از بقیه نامزدهایی که رای بیشتری داشته اند هم به مرحله دوم راه پیدا می کنند. در مرحله دوم هم از نامزدهای راه یافته به این مرحله می خواهیم که در جلسه شورا حضور پیدا کنند و به مدت نیم ساعت خودشان را معرفی و برنامه هایشان را ارائه کنند. صحبت همه را می شنویم و بلافاصله وارد فاز نهایی انتخاب می شویم و از بین این نامزدها بر اساس رای گیری شهردار را انتخاب می کنیم. این مسیر تعریف شده و مورد وفاق اعضا هم هست. بحث های خارج از مجموعه هر چه باشد ما خودمان را درگیر آنها نمی کنیم.

رای گیری در مرحله نهایی به صورت علنی است یا مخفی یا هنوز مشخص نشده است؟

طبق روال سابق و دوره های قبل به صورت غیر علنی خواهد بود.

همان رسانه هایی که اشاره شد به گونه ای وانمود می کنند که اصلاح طلبان اکثریت شورا را در دست دارند و در روزهای اخیر از اقلیت اصول گرا سخن می گویند. بر همین اساس هم نامزد خود را از هم اکنون شهردار تهران می خوانند .

نه به این صورت نیست. ما در بین افرادی که به نام اصلاح طلب هستند کسانی را داریم که قصد دارند به آقای قالیباف رای بدهند و در گروه موسوم به اصول گرا هم ممکن است کسانی باشند که به آقای قالیباف رای ندهند. اصلاح طلب بودن یا اصول گرا بودن به معنی این نیست که حتما یک رای مشخص داشته باشند. ما سعی کردیم مرزبندی بین اعضا و همکارانمان در شورای چهارم نداشته باشیم. اعتقاد داریم افراد نسبت به شورای قبل از ظرفیت فنی و تخصصی بسیار بالاتری برخوردار هستند هم به لحاظ کمی و کیفی ارتقای خوبی را داشته ایم. انشاء الله با دوری گزیدن از گرایش های سیاسی بتوانیم حداکثر استفاده برای ارائه خدمت به مردم داشته باشیم.

پس شما معتقدید تخریب ها و بداخلاقی ها از بیرون شورا مدیریت می شود؟

بله همین طور است. تا حالا که دوستان مجموعه شورای شهر وارد این فضا نشده اند. انشاء الله بتوانیم با کار خوب رضایت خاطر مردم را فراهم کنیم و ثابت کنیم افراد با گرایشات سیاسی متعدد و مختلف وقتی هدفشان خدمت به مردم باشد، حرکتشان می تواند هم افزایی ایجاد کند و برایند نیروها یک برایند بسیار خوب و مفیدی باشد.

در اولین جلسه شورا یعنی روز سه شنبه 12 شهریور چه اتفاقی خواهد افتاد ؟

جلسه اول تشریفاتی و انتخاب هیات رئیسه است. جلسه سه شنبه 12 شهریور با انتخاب هیات رئیسه سنی شروع می شود. بعد وارد دستور می شویم برای انتخاب رئیس و هیات رئیسه شورا. حضور اعضای شورای چهارم تهران در حرم حضرت امام (ره) را داریم. در جلسه بعدی شورا یعنی یک شنبه هفته بعد ( 17 شهریور) وارد دستور انتخاب شهردار می شویم که شاید ظرف یک جلسه یا حداکثر دو جلسه بتوانیم به جمع بندی نهایی برسیم. چون جلسه اول احتمالا انتخاب گزینه ها در مرحله اول را خواهیم داشت و در جلسه بعد که سه شنبه هفته بعد (19 شهریور) خواهد بود باید نامزدها را دعوت کنیم و برنامه هایشان را بشنویم و در انتهای جلسه هم بتوانیم رای گیری کنیم. هر چه سریع تر این کار انجام شود به نفع شهر و مردم خواهد بود. عده ای زمزمه انتخاب سرپرست را سر داده اند که قطعا به صلاح نیست. بر اساس قانون هم شهردار قبل تا زمان انتخاب شهردار جدید می تواند به کار خودش ادامه دهد. البته این فاصله سه ماهه است. ما اعتقاد داریم همچنان که رئیس جمهور محترم در اولین فرصت وزرای خودشان را معرفی کردند و از اتلاف وقت وبلاتکلیفی دستگاهها جلوگیری کردند، شورا هم چنین اقدامی را انجام دهد خوب است.

گزینه های جدی ریاست آقایان چمران و مسجد جامعی هستند؟

بله این دو نفر اعلام آمادگی کرده اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد