اشتباه استفاده از آنتیبیوتیکها برای آنفلوآنزا و کرونابزنیم
فوقتخصص بیماریهای ریه با تاکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه دمنوشها و آنتیبیوتیکها هنگام ابتلا به بیماریهای تنفسی گفت: استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ و رعایت فاصله اجتماعی، لازمه مهار بیماریهای ویروسی آنفلوآنزا و کرونا در این روزهاست.
فوقتخصص بیماریهای ریه با تاکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه دمنوشها و آنتیبیوتیکها هنگام ابتلا به بیماریهای تنفسی گفت: استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ و رعایت فاصله اجتماعی، لازمه مهار بیماریهای ویروسی آنفلوآنزا و کرونا در این روزهاست.
به گزارش ایرنا، بیماریهای تنفسی، عفونی و ویروسی از جمله کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی با آغاز فصل سرد در کشور روندی افزایشی به خود گرفته که مقابله با این بیماریها نیازمند توجه و رعایت بیشتر شیوهنامههای بهداشتی است.
دکتر محمد معماریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد که شمار مبتلایان به بیماریهای ویروسی آنفلوآنزا و کرونا در سمنان این روزها روندی افزایشی دارد و رعایت نکات بهداشتی لازمه پیشگیری و مهار شیوع این بیماریهاست.
وی اضافه کرد: تنگینفس، ترشحات حلق و بینی، اسهال، تهوع، خستگی، ضعف و تب، از جمله نشانههای ابتلا به بیماریهای ویروسی کرونا و آنفلوآنزاست.
بیماران تا ۱۴ روز ناقل ویروس هستند
فوق تخصص بیماریهای ریه تاکید کرد: اگر علایم بیماری بیش از ۲ روز طول کشید و حال بیمار رو به بهبودی نرفت، باید فرد مبتلا به پزشک مراجعه کند.
وی با بیان اینکه دوره بیماریهای ویروسی آنفلوآنزا و کرونا حدود ۱۴ روز است، اضافه کرد: فرد بیمار در این مدت ناقل است و توصیه میشود در خانه بماند تا از انتقال ویروس در محل کار یا در بین دوستان و خانواده جلوگیری شود.
پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها
معماریان با تاکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، تاکید کرد: آنتیبیوتیکها نظیر آزیترومایسین، سفتریاکسون وکوآموکسیکلاو در درمان بیماریهای ویروسی نظیر آنفلوآنزا و کرونا کاربردی ندارند و بهترین اقدام در صورت ابتلا به این بیماریها، مراجعه به پزشک است.
وی با بیان اینکه مدرسهها و مهدکوکودکها منشا آلودگی و انتقال ویروس کرونا و آنفلوآنزا محسوب میشوند، گفت: بررسی پیشنهاد پیگیری آموزشها مدرسهها به طور غیرحضوری برای چند روز در کنترل و مهار شیوع ویروسهای آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی موثر است.
معماریان تصریح کرد: رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی توسط خانمهای باردار و افراد دارای بیماریهای زمینهای از جمله بیماریهای قلبی، ریوی، بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی و بیماران همودیالیز مورد توجه ویژه باشد.
چه کسانی واکسن آنفلوآنزا بزنند؟
فوق تخصص بیماریهای ریه گفت: توصیه میشود خانمهای باردار زیرنظر پزشک خود از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، زمان مطلوب برای واکسیناسیون آنفلوآنزا از اواسط شهریور تا اواخر آذر بوده است، اما با توجه به سرمای هوا به کسانی که شامل انجام واکسیناسیون رایگان در مراکز بهداشتی نمیشوند و سیستم ایمنی و بدنی ضعیفی دارند، توصیه می شود که هرچه زودتر نسبت به تهیه واکسن آنفلوآنزا و تزریق آن اقدام کنند.
کسانی هم که واجد دریافت رایگان این واکسن هستند، به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند.
شهرستانهای سمنان، مهدیشهر، دامغان، سرخه، آرادان و گرمسار جزو مناطق زیر پوشش دانشگاه علومپزشکی استان سمنان و شهرستانهای شاهرود و میامی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هستند.
دانشگاه علوم پزشکی سمنان، بیش از سه هزار دانشجو دارد که یک رشته مقطع کاردانی، ۱۹ رشته مقطع کارشناسی، ۱۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۲ رشته مقطع دکتری تخصصی پژوهشی، سه رشته در مقطع دکتری حرفهای، ۶ رشته دکتری در بخش تخصصی و ۶ رشته در بخش بالینی را شامل می شود.
این دانشگاه ۹ دانشکده، ۵۳ گروه آموزشی و ۶ بیمارستان و مراکز درمانی و آموزشی در شهرستان های سمنان، دامغان، گرمسار، مهدشهر، سرخه و آرادان را زیر پوشش دارد.
دیدگاه تان را بنویسید