خوب بخوابید تا دچار آب‌سیاه نشوید

کد خبر: 1184585

محققان دریافتند که اختلالات خواب با بیماری آب‌سیاه مرتبط است.

خوب بخوابید تا دچار آب‌سیاه نشوید

به گزارش وبگاه اخبار علمی (Science News)، آب‌سیاه (گلوکوم) یکی از علل اصلی از دست دادن بینایی غیرقابل برگشت است که در حال حاضر بیش از ۷۰ میلیون نفر را در سراسر جهان دچار کرده است و تا سال ۲۰۴۰ میلادی، ۱۱۱.۸ میلیون نفر را دچار خواهد کرد.

در صورتی که این بیماری تشخیص داده و درمان نشود، منجر به کوری می شود؛ زیرا تغییراتی که این بیماری ایجاد می‌کند برگشت‌ناپذیر هستند. غربالگری آب‌سیاه برای کمک به تشخیص زودهنگام آن ضروری است؛ اما غربالگری عموم مردم مقرون‌به‌صرفه نیست. شناسایی گروه‌های پرخطر به‌ منظور تشخیص زودهنگام این بیماری احتمالاً راه‌حل مؤثری است.

محققان به‌ منظور درک ارتباط بین اختلالات گوناگون خواب و آب‌سیاه پژوهشی انجام دادند و دریافتند بی‌خوابی، خروپف و خواب‌آلودگی در طول روز، همگی با خطر ابتلا به آب‌سیاه مرتبط هستند.

آن‌ها همچنین دریافتند که ابتلا به این بیماری بر الگوی خواب تأثیر می‌گذارد.

گلوکوم (Glaucoma) یا بیماری آب سیاه زمانی ایجاد می شود که فشار داخل چشم بالا می رود. این عارضه می تواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری دائمی شود. باید دانست که بعضی از انواع بیماری آب سیاه می تواند تا مراحل انتهایی بیماری هیچ علامتی نداشته باشد و هنگامی فرد متوجه بیماری خود می شود که بسیاری از رشته های عصب بینایی وی از بین رفته و دید به شدت و به طور غیرقابل برگشت افت کرده است؛ بنابراین تشخیص زودرس آب سیاه و شروع درمان به موقع، کلید اصلی در پیشگیری از پیشرفت بیماری و کاهش دید بیمار خواهد بود.

مایع شفافی مرتب در چشم ترشح می شود که به آن زلالیه می گویند و این مایع از محلی که زاویه (محل تلاقی قرنیه با عنبیه) نام دارد، خارج می شود. اگر به دلیلی انسداد یا مانعی بر سر راه خروج این مایع در چشم ایجاد شود و زلالیه نتواند به راحتی از چشم خارج شود، در این صورت فشار داخل چشم بالا می رود.

ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت