خواص شگفت‌انگیز بابونه

کد خبر: 1181702

بابونه یکی از گیاهان دارویی است که از زمان قدیم برای بیماری‌های مختلف مورد مصرف مردم قرار می‌گرفته است؛ این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، افسردگی، فشار خون سودمند است؛ در این مطلب به خواص مختلف و متنوع بابونه پرداخته‌ایم.

خواص شگفت‌انگیز بابونه

بابونه یکی از گیاهان دارویی است که از زمان قدیم برای بیماری‌های مختلف مورد مصرف مردم قرار می‌گرفته است؛ این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، افسردگی، فشار خون سودمند است؛ در این مطلب به خواص مختلف و متنوع بابونه پرداخته‌ایم.

 "بابونه" یکی از گیاهان دارویی است که از زمان قدیم برای بیماری‌های مختلف مورد استفاده مردم قرار می‌گرفته است. در زبان فارسی آن را بابونه یا "کلنجه" می‌نامند و در زبان عربی نام آن بابونج و بابونک ذکر شده است.

بابونه از مهمترین گیاهان دارویی خانواده کاسنی است؛ این گیاه چندین نوع دارد و رنگ گل انواع مختلف آن، متفاوت و به رنگ‌های زرد، سفید و ارغوانی است. زمان برداشت و جمع‌آوری این گیاه، فصل بهار است و گیاه بومی آسیا، اروپا و شمال افریقاست.  

بابونه گیاهی است دائمی و کوچک، به ارتفاع تقریباً 30 سانتیمتر، دارای بویی معطر که در چمن زارها و زمین‌های شنی می‌روید.

انواع بابونه

انواع معروف بابونه به نام‌های بابونه زرد، بابونه شیرازی، بابونه دشتی، بابونه معطر (آلمانی) و بابونه رومی شهرت دارند.

دو نوع معروف بابونه که بیشتر در ایران می‌روید، شامل بابونه دشتی و بابونه شیرازی است؛ بابونه دشتی که گل‌های لوله‌ای زردرنگ در وسط دارد به صورت علف هرز و در اکثر نقاط ایران می‌روید اما بابونه شیرازی گیاهی علفی، یکساله، با ساقه و برگ‌های منشعب و دارای گل‌های سفید کناری و گل‌های زرد میانی است که عمدتاً در مناطق جنوبی ایران یافت و کشت می‌شود.

بهداشت و درمان , تغذیه سالم , طب سنتی ,

تفاوت انواع بابونه چیست؟

تفاوت انواع بابونه به ارتفاع بوته، قطر گل، رنگ گلبرگ‌ها، درصد اسانس و مصارف آنها باز می‌گردد با وجود این منابع طب سنتی بهترین نوع بابونه را نوعی که گل‌های زرد دارد، معرفی کرده‌اند.

کاربرد انواع بابونه

    بابونه شیرازی؛ این گیاه در غرب و جنوب غربی ایران و عراق، ترکیه و هند رویش دارد. از آن در درمان بیماری‌های مختلف از جمله اختلالات عصبی، اختلالات گوارشی، مشکلات قاعدگی، بیماری‌های پوستی، ورم ملتحمه و نقرس استفاده می‎شود.

    بابونه معطر، این گیاه در تمام اروپا و ترکیه و شمال عراق می‌روید؛ در ایران نیز به صورت کاشته شده دیده می‌شود؛ کاربرد آن رفع برونشیت، تب، سرماخوردگی، التهاب دهان و گلو و کمک به درمان زخم‌ها و سوختگی‌هاست.

    بابونه دشتی؛ در تمام نقاط ایران پراکنده است و در تمام نقاط کره زمین رویش دارد. اطلاعات کاملی از موارد مصرف آن که به صورت علف هرز می‌روید، وجود ندارد و تنها در یک مطالعه حیوانی، اثربخشی عصاره آن به عنوان دارویی روی زخم موش‌ها ثابت شده است.

    بابونه رومی در اروپا و آرژانتین رویش دارد؛ در ایران به‌صورت بومی وجود ندارد اما به ندرت کاشته می‌شود. ابن سینا و ابن بیطار در کتاب‌های خود، مصارف بابونه شیرازی و بابونه رومی را یکسان دانسته‌اند.

قدمت استفاده از بابونه در جهان

بابونه یکی از قدیمی‌ترین گیاهان دارویی شناخته شده در جهان است که قدمت استفاده از آن به یونان باستان می‌رسد. از قرن 15 میلادی تحقیقات انسان روی این گیاه به عنوان یک گیاه دارویی گسترش یافت و پس از اثبات خواص درمان و کاربردهای صنعتی این گیاه، کشت آن در کشورهای اروپایی آغاز شد. بابونه در ایران بیشتر در شهرهای لرستان، اندیمشک، خوزستان، صالح‌آباد، هفتگل، شوشتر، شیراز و اطراف تهران یافت می‌شود.

مواد موجود در بابونه

ترکیبات مغذی بابونه شامل درشت مغذی‌هایی مانند کربوهیدرات‌ها، پروتئین، چربی و فیبر است. این گیاه حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، کلسیم، مس، روی و آهن است که برای بدن ضروری هستند.

سطح زیر کشت بابونه در ایران

آخرین آمار مربوط به سطح زیر کشت بابونه در ایران مربوط به سال 99 است که حدود 211 هکتار بوده است.

جایگاه بابونه در جهان

در کشور آلمان در ساخت بیش از 150 محصول از جمله پمادها، صابونهای درمانی، داروهای مخصوص سرفه و سرماخوردگی، اسپری‌های محافظ پوست، لوسیون‌های آکنه، ملین‌کننده‌ها و قطره‌های چشم، از بابونه استفاده می‌شود.

سازمان غذاوداروی آمریکا اعلام کرده که این گیاه اثرات جانبی بر بارداری، شیردهی یا روی کودکان ندارد.

خواص بابونه

گل‌های گیاه بابونه دارای خواص درمانی زیادی است؛ در گذشته صرفاً از گل‌های بابونه برای مصارف درمانی استفاده می‌شد اما امروزه از عصاره این گیاه نیز در صنایع داروسازی، آرایشی، بهداشتی و غذایی به طور وسیعی استفاده می‌شود. اسانس بابونه به طور گسترده در لوازم آرایشی و رایحه درمانی استفاده می‌شود.

خواص ضدمیکروبی بابونه

امروزه با وجود استفاده از روشهای مختلف برای حفظ ایمنی محصولات غذایی، مسمومیت غذایی یک نگرانی مهم برای مصرف‎کنندگان و صنعت مواد غذایی است؛ امروزه علاقه روبه رشد به استفاده از محصولات ضدباکتری طبیعی برای حفظ مواد غذایی، مانند عصاره گیاهان و ادویه‌جات وجود دارد و بنابراین بابونه از این نظر دارای اهمیت فراوانی است.

مطالعات نشان داده که عصاره بابونه روی برخی گونه‌های باکتریایی به خصوص باکتری‌های گرم‌مثبت، فعالیت قابل توجهی دارد همچنین در مطالعه‌ای دیگر، فعالیت ضدقارچی گیاه بابونه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که اسانس بابونه و ترکیبات آن اثر گسترده‌ای بر علیه یک قارچ آلوده‌کننده مواد غذایی به نام "آسپرژیلوس فلاووس" دارد.

خواص بابونه برای دستگاه گوارشی

بابونه دارای خواص زیادی برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش است.

خواص بابونه برای درمان زخم معده

در مطالعات مختلف اثرات محافظتی گیاه بابونه بر دستگاه گوارشی بررسی شده است؛ در یکی از این مطالعات که روی موش‌ها انجام شد مشخص شد که بابونه تأثیر چشمگیری در بهبود زخم معده دارد. این گیاه همچنین برای درمان ورم معده سودمند است.

مصرف دمنوش بابونه در بیمارانی که از حالت تهوع صبحگاهی ناشی از ضعف هضم رنج می‌برند باعث  کاهش علائم آزاردهنده و بهبود وضعیت هضم می‌شود.

خواص بابونه برای اسهال

گیاه بابونه برای درمان اسهال بسیار مفید است. در یک مطالعه ثابت شد که عصاره بابونه یا مصرف دمنوش آن باعث کاهش اسهال و تجمع مایعات در روده می‌شود.

خواص ضدسرطانی بابونه

محققان دانشگاه بیرمنگام یک ترکیب از برگ‌های بابونه به نام "پارتنولید"(parthenolide)  را مورد بررسی قرار داده‌اند؛ نتایج بررسی نشان داده که این ماده تأثیرات ضد التهابی و ضدسرطانی دارد.

مطالعات همچنین اثرات مفید گیاه بابونه را بر جلوگیری از سرطان پستان در زنان نشان داده است. این مطالعات که روی سرطان پستان انجام شد ثابت کرد که عصاره گیاه بابونه اثرات قابل توجه ضدتهاجمی و ضدتکثیری در بیماران سرطانی دارد.

تأثیر بابونه برای درمان افسردگی

دریک آزمایش، اثر ضدافسردگی بابونه موردبررسی قرار گرفت و مشخص شد این گیاه در بهبود علائم افسردگی سودمند است؛ استنشاق اسانس حاصل از گل بابونه برای تسکین اضطراب و افسردگی عمومی توصیه می‌شود.

تأثیر بابونه بر بی‌خوابی

در یک مطالعه در استان اصفهان به تأثیر عصاره بابونه بر کیفیت خواب سالمندان پرداخته شده است. نتایج نشان داد که مصرف خوراکی عصاره گیاه بابونه خواص آرامبخشی در سالمندان داشت و در بهبود بخشیدن به کیفیت

خواب آنان مؤثربود.

اثر گیاه بابونه بر اعصاب

"نوروپاتی" نـوعی اختـلال عـصبـی اسـت کـه با افزایش حساسیت و تحریک‌پذیری اعصاب دست و پا همراه است و دارای علائم کرختـی، بـی‌حـسی و درد است. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عصاره بابونه به طور چشمگیری میزان درد ناشی از نوروپاتی، به ویژه نوروپاتی ایجاشده توسط برخی داروهای سرطانی را کاهش می‌دهد.

بابونه برای پیشگیری از آلزایمر

عصاره بابونه اثرات محافظت‌کننده قابل ملاحظه‌ای در برابر تخریب حافظه نشان داده است. محققین نتیجه گرفتند که عصاره بابونه قادر است از نقصان حافظه ممانعت کرده و در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر و اختلالات رفتاری مفید واقع شود.

خواص بابونه برای دیابتی‌ها

دیابــت یک اخــتلال متابولیک شایع و گسترده در دنیا است که علت آن افزایش قند خـون ناشی از ترشح ناکافی یـا اخـتلال عملکـرد انـسولین است.

پـژوهش‌هـای جدیـد استفاده از گیاهان دارویـی را در ارتقای سلامت مـؤثر دانسته است.

در یک مطالعه اثر مصرف چای بابونه (تهیه شده از گلهای خشک بابونه) بر دیابت بررسی شد و نتایج به وضوح نشان داد که مصرف روزانه چای بابونه همراه با غذا به پیشگیری از پیشرفت عوارض دیابت کمک می‌کند.

خواص آنتی‌اکسیدانی بابونه

رادیکال‌های آزاد موادی هستند که با ایجاد ترکیبات سمی می‌توانند منجر به اثرات نامطلوب از قبیل بیماری‌های التهابی، دیابت، ایسکمی قلبی و مغزی، سرطان، نقص ایمنی و پیری در بدن انسان شوند‌. از این رو استفاده از آنتی‌اکسیدانها به منظور کند و متوقف کردن فعالیت این رادیکال‌های آزاد ضروری به نظر می‌رسد. در یک مطالعه فعالیت آنتی‌اکسیدانی بابونه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که عصاره این گیاه خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارد.

خواص ضدالتهابی بابونه

این گیاه دارای ترکیبات "ترپنوئیدی" و "فلاونوئیدی" فراوانی است که اثرات ضدالتهابی قوی این ترکیبات نیز به اثبات رسیده است. مدتی است عصاره خوراکی بابونه به صورت قطره خوراکی درسطح وسیعی در کشور تولید شده و جهت درمان انواع ضایعات التهابی سطحی گوارشی مورد استفاده قرارمی‌گیرد.

خواص بابونه برای درمان زخم‌ها

استفاده از فرآورده‌های گیاهی در درمان انواع زخمها از جمله بریدگی‌ها و سوختگی‌ها در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما سابقه دیرینه دارد.  داروهای دارای اثرات ضدالتهابی، ضدباکتریایی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی، گزینه‌های مناسبی برای ترمیم زخم محسوب می‌شوند و ترکیبات موجود در عصاره بابونه، همه اثرات مذکور را داراست و توان بالای آن در ترمیم برخی از انواع زخم‌ها، قبلاً گزارش شده است.

خواص بابونه برای زنان

مصرف بابونه در زنان می‌تواند نقش مهمی در سلامتی آنها ایفا کند.

خواص بابونه برای قاعدگی دردناک

قاعدگی دردناک یا "دیسمنوره" یکی از شایع‌ترین اختلالات در زنان است که حدود 60 تا 90 درصد آنان را درگیر می‌کند. این درد چند ساعت قبل و یا همزمان با شروع قاعدگی آغاز می‌شود. استفاده از دمنوش بابونه بر کاهش درد قاعدگی بسیار موثر است.

خواص بابونه برای درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

تخمدان پلی کیستیک (pco) یکی از شایع‌ترین علل ناباروری بانوان جوان ایرانی است. از آنجا که گل بابونه دارای ماده‌ای به نام "فیتو‌استروژن" است می‌تواند به کاهش علایم بیماری و کاهش کیست تخمدان‌ها کمک شایانی کند. فیتواستروژن‌ها ترکیباتی گیاهی هستند که به طور طبیعی در گیاهان از جمله بابونه وجود دارند و عملکرد هورمون‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند و به همین دلیل در درمان بیماری‌های زنان نقش مهمی ایفا می‌کنند.

خواص بابونه برای شیردهی و افسردگی پس از زایمان

مصرف چای بابونه در روزهای پس از زایمان هم کیفیت خواب مادر را افزایش می‌دهد و هم احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را کاهش می‌دهد. این گیاه همچنین ترشح شیر را در مادران‌شیرده افزایش می‌دهد.

بهداشت و درمان , تغذیه سالم , طب سنتی ,

بابونه برای مردان

مصرف بابونه برای تقویت سلامت جنسی مردان مؤثر است. وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در بابونه باعث افزایش تعداد اسپرم‌ها می‌شود. یک مطالعه نشان داد که تجویز عصاره این گیاه در مردان باعث افزایش سطوح هورمون تستوسترون و میانگین تعداد اسپرم‌ها می‌شود.

خواص بابونه برای سرماخوردگی

شواهد موجود بیان می‌کنند که استنشاق رایحه‌ چای بابونه به پاکسازی سینوس‌های گرفته و تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کند. علت این موضوع این است که چای بابونه خواص ضدالتهابی و تسکین‌دهنده دارد. بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیدند که خواص ضدباکتریایی چای بابونه می‌تواند در درمان عفونت‌های گلو اثرگذار باشد.

بابونه به ترک اعتیاد کمک می‌کند!

مطالعات زیادی نشان می دهد که عصاره بابونه می تواند درد و اضطراب و التهاب را کاهش دهد بنابراین ممکن است برای کاهش علایم ترک اعتیاد مفید واقع شود. نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف مداوم بابونه می‌تواند علایم ترک اعتیاد را کاهش دهد.

تأثیر بابونه بر کاهش کلسترول خون

استفاده هم‌زمان عصاره و دمنوش گل بابونه و انجام ورزش هوازی اثربخشی بسیار مؤثری در کاهش چربی‌های مضر خون دارد.

خواص بابونه برای بیماری‌های قلبی

بابونه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند؛ این گیاه همچنین به دلیل کمک به کاهش کلسترول خون، منجر به بهبود عملکرد قلب و عروق می‌شود.

بابونه برای میگرن و سردرد

میگرن سردرد شدید ومزمنی است که می‌تواند بصورت ضربه وتپش در سر رخ دهد اما با این حال هنوز درمان قطعی برای این سردرد مزمن وجود ندارد و درمان‌های موجود نیز صرفاً در پیشگیری و کنترل میگرن اثربخشند. یکی از راهکارهای کاهش میگرن، استفاده موضعی از روغن بابونه است. مطالعات صورت گرفته بیانگر آن است که پلی‌فنول‌های بابونه می‌توانند التهاب را در واحدهای عصبی در محل درد ناشی از میگرون کاهش دهند.

خواص بابونه برای پوست

استفاده‌ موضعی از روغن بابونه می‌تواند در تسکین مشکلات پوستی جزئی و التهاب پوست اثرگذار باشد. اضافه کردن چای بابونه به آب وان یا مالیدن آن به‌طور مستقیم روی پوست به تسکین عارضه‌های پوستی‌ای کمک می‌کند که منجر به خارش و پوسته‌پوسته شدن پوست می‌شوند همچنین این گیاه باعث بهبود زخم‌ها و التیام آنها می‌شود.

خواص بابونه برای اگزما

مقالات علمی نشان می‌دهد که مصرف موضعی بابونه در درمان اگزما مؤثر است. نتایج تحقیقات نشان داده که این گیاه تا 60 درصد می‌تواند عملکردی مانند داروی کورتونی (هیدروکورتیزون) داشته باشد! استفاده از کرم‌های حاوی بابونه می‌تواند اثر مناسبی روی کاهش التهابات پوستی ناشی از اگزما داشته باشد.

خواص بابونه برای بواسیر

عصاره بابونه به صورت موضعی می‌تواند روی درمان بواسیر و التهاب آن موثر باشد.

خواص بابونه برای فشار خون

فواید سلامتی بابونه در مطالعه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفت که شامل 14 داوطلب بود که هر کدام روزانه پنج فنجان از این چای گیاهی را به مدت دو هفته متوالی نوشیدند. نتایج نشان داد که بابونه سیستم ایمنی را تقویت کرده و فشار خون را کاهش میدهد.

سایر خواص بابونه

بابونه علاوه بر خواص ذکر شده، خاصیت‌های اثبات شده دیگری دارد؛ از جمله این خواص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد‌:

- ادرارآور و قاعده‌آور است.

- تسکین‌دهنده دردهای عضلانی است.

- تب‌بر و تسکین‌دهنده درد است.

- درمان‌کننده بی‌اشتهایی است.

- اعصاب و قوای جنسی راتقویت می‌کند.

- به دلیل دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانی روند پیری و چروک شدن پوست را به تأخیر می‌اندازد.

- شوره سر را درمان می‌کند.

- برای حفظ شادابی مو و روشن شدن شدن رنگ آن کاربرد دارد.

- به دلیل خواص ضدالتهابی برای مبتلایان نقرس مفید است.

- برای درمان نفخ مورداستفاده قرار می‌گیرد.

- روغن بابونه به صورت موضعی و مصرف دمنوش خوراکی آن برای درمان ورم مفاصل و کمردرد مفید است.

- مصرف بابونه باعث تقویت سیستم ایمنی شده و به مبارزه با عفونت‌های سرماخوردگی کمک می‌کند.

خواص بابونه برای پوکی استخوان

پوکی استخوان یک بیماری متابولیک استخوان است که در نتیجه کاهش توده استخوانی به دلیل تحلیل بیش از حد استخوان ایجاد می‌شود. نتایج مطالعات نشان داده که این گیاه به دلیل دارا بودن فیتواستروژن‌ها، برای پیشگیری از پوکی استخوان به ویژه در زنان مفید است.

خواص بابونه برای درمان التهاب لثه

دهانشویه بابونه می‌تواند در بهبود التهاب، عفونت لثه‌ها و کاهش خونریزی آنها نقش مؤثری ایفا کند.

خواص بابونه برای لاغری

اگرچه کاهش وزن با انجام ورزش و پیروی از یک رژیم غذایی سالم حاصل می‌شود اما مصرف دمنوش بابونه به طور غیرمستقیم می‌تواند روی لاغری مؤثر باشد. این دمنوش علاوه بر کمک به بهود هضم مواد غذایی، باعث کاهش اشتها می‌شود که بهلاغر شدن افراد کمک می‌کند.

خواص چای بابونه

چای بابونه یکی از نوشیدنی‌های محبوب جهان است؛ برآورد می‌شود که روزانه یک میلیون فنجان دمنوش یا چای بابونه در جهان استفاده می‎شود.

بهداشت و درمان , تغذیه سالم , طب سنتی ,

طرز تهیه چای بابونه

دمنوش یا چای بابونه از دم کردن یک تا دو قاشق گل بابونه خشک در یک لیوان آب حاصل می‌شود. برای این کار باید یک قاشق بابونه خشک را در فنجان آب گرم بریزید و درب آن را ببندید. 10 دقیقه زمان کافی است که چای بابونه دم بکشد و آماده مصرف شود همچنین می‌توانید مقداری از بابونه خشک را در قوری بریزید و پس از جوش‌آمدن آب به روش سنتی، چای را دم کنید.

طرز تهیه شربت بابونه

بابونه خشک را در فنجان آب سرد بریزید و به مدت 12 ساعت در یخچال نگهداری کنید. قبل از استفاده محتوای فنجان را از صافی رد کنید و سپس آن را باکمی عسل شیرین و مصرف کنید.

چای بابونه کیسه‌ای

چای کیسه‌ای بابونه نیز در بازار موجود است که حاوی پودر گل بابونه به صورت خالص یا مخلوط با سایر گیاهان دارویی است که می‌توانید از آن نیز برای تهیه دمنوش استفاده کنید.

چای بابونه دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی، کاهش‌دهنده درد قاعدگی، کاهش‌دهنده کلسترول خون، مفید برای بیماری‌های قلبی و دارای خواص بابونه است که بالاتر ذکر شد.

طرز تهیه روغن بابونه

برای تهیه روغن بابونه باید 25 گرم گل خشک بابونه را در 125 گرم زوغن زیتون مخلوط کرده و یک و نیم ساعت روی آتش داغ کنید. بعد آن را در ظرف سربسته ریخته و به شدت تکان داده و صافش کنید. سپس به صاف شده آن 10 گرم کافور اضافه کنید.

بابونه در طب سنتی

گیاه بابونه در طب سنتی ایران به فراوانی استفاده می‌شده است.

بهداشت و درمان , تغذیه سالم , طب سنتی ,

طبع بابونه، گرم و خشک است و از منظر طب سنتی، خاصیت آن تحلیل‌برنده اورام بارده، خشک‌کننده و مالیدن آن روی بدن برای تب و لزرهای بلغمی و سوادوی مفید است.

جوشانده یا خیسانده گل بابونه مقوی بدن و به خصوص معده است؛ نفخ معده و روده را از میان می‌برد؛ دمنوش آن برای میگرن و سردرد مفید است. خاصیت ضدتشنجی دارد.

روغن بابونه برای کاهش ورم ملتحمه چشم، سایر ورم‌ها، معالجه روماتیسم و دردهای عصبی و نقرس مفید است.

ابن سینا به خواص این گیاه برای بهبود جوشها، ورمها، بهبود تب‌ها و مشکلات گوارشی اشاره کرده است؛ بنا به اعتقاد ابن سینا، به علت خاصیت سست‌کنندگی بابونه، این گیاه تسکین‌دهنده ورم‌های حاره است و باعث تقویت اعصاب می‌شود. بهترین دارو برای رفع خستگی است و برای سردردهای بارد و تخلیه عفونت‌های سر مفید است.

نشستن در جوشانده بابونه برای کاهش دردهای زایمان مفید است و ضماد آن برای کبد سودمند است.

چکاندن قطره بابونه برای کاهش گوش درد و سنگینی گوش مفید است.

چکاندن روغن بابونه داخل بینی باعث بهبود کیفیت خواب در سالمندان می‌شود.

دهانشویه بابونه می‌تواند در کاهش التهاب لثه‌ها و عفونت‌های دهانی مفید باشد.

مضرات بابونه در طب سنتی

بابونه مضر طحال است که مصلح آن کرفس است؛ این گیاه برای حلق مضر است و به عنوان مصلح آن از عسل و شربت انار استفاده می‌‎شود.

میزان مصرف بابونه

دوز مشخصی برای مصرف چای بابونه وجود ندارد و هر یک از افراد می‌توانند روزانه یک فنجان بابونه مصرف کنند.

عوارض جانبی بابونه

واکنش آلرژیک، تهوع و استفراغ می‌تواند از عوارض مصرف بیش از حد این گیاه دارویی باشد.

موارد منع مصرف بابونه

مصرف بابونه در افراد مبتلا به آسم و آلرژی باید با احتیاط انجام شود همچنین مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود و در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط و به مقدار کم مصرف شود.

تداخلات دارویی بابونه

مصرف همزمان بابونه با داروهای ضدانعقادی نظیر "وارفارین" می‌تواند اثر این داروها را افزایش دهد و بنابراین باید با احتیاط مصرف شود.

بابونه می‌تواند برای مصرف‌کنندگان آسپرین، داروهای رقیق‌کننده خون، ایبوپروفن، حساسیت‌زا باشد.

نسخه‌های خانگی برای درمان بیماری‌ها با بابونه

ترکیب بابونه و عسل یک ترکیب بسیار مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. عسل دارای آنتی‌اکسیدان است و مصرف روزانه آن می‌تواند در درازمدت برای تقویت سیستم ایمنی مفید باشد و به همین دلیل است که عسل به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی تقویت‌کننده سیستم ایمنی شناخته شده است. بنابراین ترکیب آن با بابونه که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست می‌تواند به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک شایانی کند.

به این منظور، مقداری از بابونه خشک را در قوری بریزید و پس از جوش‌آمدن آب، آن را مانند چای دم کنید؛ سپس به آن یک قاشق عسل اضافه و آن را میل کنید. این ترکیب می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی کند.

دمنوش بابونه و عسل برای چاقی

این روزها سبک زندگی ناسالم باعث بروز چاقی در جوامع شده است که خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد؛ یکی از ترکیباتی که می‌تواند در کنار رعایت یک رژیم غذایی مناسب به کاهش وزن شما کمک کند؛ مصرف ترکیب دمنوش بابونه و عسل است. دمنوش بابونه و عسل را به روشی که بالا گفته شد تهیه و آن را قبل از خواب مصرف کنید.

دمنوش بابونه برای مقابله با عفونت‌ها

همانطور که گفته شد بابونه دارای خواص ضدمیکروبی است؛ دمنوش آن برای پیشگیری از بیماری‌های میکروبی و ویروسی مفید است. به این منظور یک قاشق غذاخوری از نیمکوب بابونه را با یک لیوان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید و آن را سه بار در روز مصرف کنید.

روغن بابونه برای دردها

برای رفع سردرد به خصوص سردردهای میگرنی، پیشانی و ناحیه گیجگاهی را با روغن بابونه ماساژ دهید. این کار را هر روز تکرار کنید تا نتیجه خوبی حاصل شود.

در صورتی که مبتلا به بدن‌دردو درد مفاصل هستید؛ روغن بابونه را در ظرفی گرم کرده و در هر روز هر هشت ساعت یکبار، آن را روی محل درد بمالید.

در صورتی که گوش‌درد و یا سنگینی گوش دارید، قطره بابونه را در داخل گوش خود بچکانید.

دهانشویه بابونه برای لثه‌ها

دهانشویه بابونه می‌تواند در کاهش التهاب لثه‌ها و عفونت‌های دهانی مفید باشد؛ به این منظور دمنوش بابونه را روزانه سه بار مانند دهانشویه استفاده کنید./تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد