بعد از افطار شام بخوریم یا نخوریم؟

کد خبر: 1139310

یک متخصص تغذیه، از روزه داران خواست به جای مصرف یک وعده افطار سنگین یک افطار سبک داشته باشند و با فاصله حداقل یک ساعت پس از افطار شام مصرف کنند، متذکر شد: این وعده شام نیز باشد سبک باشد.

بعد از افطار شام بخوریم یا نخوریم؟

دکتر مرجان مهدوی روشن با اشاره به ویژگی های یک وعده افطار مناسب، اظهار کرد: نوع انتخاب های غذایی ما در وعده افطار می تواند روی سلامت بدن تاثیرگذار باشد.

وی افزود: روزه داران چندین ساعت در طول روز گرسنه بودند و دستگاه گوارش آنان خالی بوده و لذا می خواهند در وعده افطار با مصرف مواد غذایی، روزه خود را باز و غذا وارد دستگاه گوارش کنند.

این متخصص تغذیه، از روزه داران خواست به نکات تغذیه ای در ماه رمضان توجه کنند و گفت: بهترین حالت در وعده افطار باز کردن روزه با آب گرم وچای است لذا توصیه می شود از آب گرم یا چای به همراه خرما برای باز کردن روزه استفاده کنید و به هیچ عنوان آب سرد برای باز کردن روزه به کار نبرید.

مهدوی روشن، با بیان اینکه وعده افطار باید سبک باشد، عنوان کرد: دستگاه گوارش روزه دار مدت طولانی خالی بوده و اگر به یک باره با حجم زیاد وعده غذایی پر شود، می تواند باعث بروز مشکلات گوارشی شود و لذا لازم است که وعده افطار خیلی سبک داشته باشیم.

وی وعده افطار سبک را شامل یک لقمه ساده مانند نان و پنیر و سبزی خوردن یا نام و شامی و سبزی خوردن دانست که در فرهنگ مردم گیلان نیز رایج بوده و خاطرنشان کرد: از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و حجم و سنگین در وعده افطار خودداری کنید.

این رژیم درمانگر، از روزه داران خواست به جای مصرف یک وعده افطار سنگین یک افطار سبک داشته باشند و با فاصله حداقل یک ساعت پس از افطار شام مصرف کنند، متذکر شد: این وعده شام نیز باشد سبک باشد.

وی مصرف همزمان دو وعده افطار و شام را یکی از اشتباهات روزه داران دانست و تاکید کرد: مصرف افطار و شام می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی شود لذا فاصله حداقل یک ساعته افطار و شام را رعایت کنید و بهترین انتخاب برای شام آش و سوپ و... است.

مهدوی روشن، مصرف همزمان افطار و شام به صورت حجیم و سنگین را از عواملی دانست که شانس بروز بیماری های گوارشی را بالا می برد و اضافه کرد: بهتر است ادامه وعده افطار را در وعده شام مصرف کرد.

این متخصص تغذیه، با اشاره به چگونگی مصرف میوه جات و لبنیات در ماه رمضان، یادآور شد: بهتر است در فاصله وعده شام تا وعده سحری از میوه جات و شیر استفاده کنید تا ویتامین های مورد نیاز و کلسیم بدن به ویژه در ایام روزه داری تامین شود.

وی از جمله مشکلات گوارشی در ماه رمضان را یبوست دانست که با مصرف کافی میوه جات و سبزی جات بهبود پیدا می کند و گفت: قطعا با رعایت اصول تغذیه ای در ماه رمضان یک روزه داری سالم و مناسب را تجریه خواهیم کرد./ منبع: ایسنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت