چرا تعطیلیهای قبلی تهران شکست خورد؟
ساعتی پیش ستاد ملی کرونا از تصویب تعطیلی کشور از تاریخ 25 لغایت 30 مرداد خبر داد، به اعتقاد کارشناسان این مدل تعطیلی بارها در دوران اپیدمی تکرار شده و هربار نیز بیتاثیر در جلوگیری از شیوع گسترده بیماری بوده است.
حدود دوهفته پیش بود که نمکی وزیر بهداشت طی نامهای به محضر رهبر معظم انقلاب از درخواست این وزارتخانه برای تعطیلی فوری دوهفتهای کشور خبر داد. رهبر انقلاب نیز بلافاصله بعد از رسیدن نامه طی پارافی به ستاد ملی کرونا دستور بررسی تعطیلی دوهفتهای و انجام اقدامات لازم را صادر کردند.
با اینحال بعد از گذشت چندروز از جلسه ستاد ملی کرونا و مشخص نشدن خروجی این ستاد برای تصمیم گیری در خصوص تعطیلی روح الله جمعهای مشاور وزیر کشور طی توییتی از عدم تصویب تعطیلی دوهفتهای در ستاد کرونا خبر داد.
نکته جالب توجه آنکه طبق اعلام جمعهای هیچ یک از اعضای ستاد به این طرح رای موافق ندادهاند در حالی که وزیر بهداشت یکی از اعضای اصلی این ستاد به حساب میآید!
با اینحال امروز ظهر طبق خبری که از مصوبه ستاد ملی کرونا به روی خروجی رسانههای کشور رفت نسبت به تعطیلی 6 روزه کشور از تاریخ 25 الی 30 مرداد جمع بندی صورت گرفت.
بر این اساس و طبق گفتههای سخنگوی ستاد ملی کرونا قرار شد تا از فردا یکشنبه ساعت ۱۲ ممنوعیت تردد کامل بین استانی به جز موارد استثنا مثل خودروهای اورژانس،حمل غذا و.. اعمال شود و تا صبح شنبه هفته بعد نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
همچنین تمام مجوزهای صادره تردد هم لغو خواهد شد و علاوه بر این افرادی که در این مدت جریمه شوند بعد از یک ماه ، دوبرابر خواهد شد.
این نوع از تعطیلیها که به کرات در طول دوسال گذشته تصویب شده است نهتنها تاثیر گذار نبوده است بلکه با اعمال جریمههای حداقلی مردم را به انجام سفرهای تفریحی نیز تشویق کرده است.
پول دارها در دل جادهها
به عنوان در زمستان سال گذشته با آنکه محدویتهای بین استانی برای سفر پلاکهای غیربومی برقرار بود ولی اینچنین افراد متمول با قبول جریمه اعمالی دل به جادههای شمالی برای خوش گذرانی زدند.
سفر قبل از ساعت صفر
نکته دیگر در باب اطلاع رسانی این تعطیلیها است چرا که به گواه نظرات تمامی کارشناسان اعلام زودهنگام این تعطیلی و قبل از شروع آن باعث گسیل سیل مسافران به سمت جادههای استانی برای عدم جریمه میشود.
لذا بدیهی است که هرگونه تصمیمگیری بایستی با رعایت تمامی جوانب آن صورت گیرد.
این عکس در پاییز سال گذشته که ساعتی قبل از شروع محدودیت تردد را نشان میدهد گرفته شده است
اصل به فرع
و یا شیوه دیگری از دور زدن را میتوان در این ویدئو مشاهده کرد که در آذرماه سال گذشته و بعد از شروع شدن محدودیت تردد بین استانی رانندگان برای دور زدن این محدودیت و فرار از دست دوربینهای کنترل ترافیک روی به جادههای فرعی میآورند.
اجاره به قصد فرار از محدودیت
یکی دیگر از شگردهای مسافران برای دورزدن محدویت تردد نیز اجاره کردن ماشینهایی با پلاک بومی است. آنطور که در آخر تیرماه سال جاری مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا از برخی شهرهای استان مازندران همچون محمودآباد، سرخرود و نور صحت این رویداد را نشان میداد و قیمت برخی خودروها به روزانه ۵۰۰ هزار تا یک میلوین تومان نیز رسیده بود.
سانسور
طنز تلخ دور زدن این محدودیتها را نیز باید در خلاقیت رانندگان برای استتار شماره پلاک ماشینشان با هر شی ممکن دانست!
هرکی یه بهونهای داره
وقتی دلیل حضور خیل مسافران در جادهها را جویا میشویم، پاسخ ها جالب و متأثر کننده بود. بسیاری فکر میکنند کرونا شوخی دارد و یا دلایل سفرشان واجبتر از گرفتن و یا انتقال این بیماری خطرناک به نزدیکانشان است.
بازگشت به تنظیمات کارخانه
با این حال اعمال مقررات توسط پلیس راهور نیز خالی از اشکال نیست به عنوان مثال به چرا به جای آنکه بعضا در نظر آباد جلوی مسافران شمال گرفته شود این محدودیت را از مبدا تهران اعمال یا کرج اعمال نمیکنند؟ چرا تلقی مردم این است که پلیس راهور نظارت سفت و سختی نسبت به رعایت محدودیتها ندارد و یا آنکه چرا در روزهای اول و جلوی دوربین رسانهها رعایت میشود اما در میانه تعطیلات همهچی به حالت عادی و تنظیمات کارخانه بازمیگردد؟
چه باید کرد؟
بنظر میرسد راه حل قطعی از دوحال بیشتر خارج نیست، نخست آنکه سرعت واکسیناسیون افزایش یافته و سریعا تمامی گروههای سنی باقی مانده واکسینه شوند و ثانیا آنکه اگر قرار بر تعطیلی باشد اولا این تعطیلی باید حداقل دوهفته باشد و دوما بایستی مقررات سخت گیرانه و حتی اعمال تصمیمات قهری در دستور کار قرار گیرد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید