همسویی انگلیس با ادعاهای آمریکا در ترور سردار شهید سلیمانی/اشپیگل: اروپا از آمریکا فاصله بگیرد

کد خبر: 969775

سخنگوی نخست‌وزیری انگلیس با ادعای اینکه سردار سلیمانی تهدیدی برای منافع لندن در غرب آسیا بود، گفت در حال بررسی مسئله تامین امنیت نظامیان خود در عراق هستیم.

همسویی انگلیس با ادعاهای آمریکا در ترور سردار شهید سلیمانی/اشپیگل: اروپا از آمریکا فاصله بگیرد

خبرگزاری فارس: سخنگوی نخست‌وزیری انگلیس امروز (سه‌شنبه) گفت لندن در حال بررسی مسئله تامین امنیت و حفاظت از نظامیان خود در عراق است.

شبکه «اسکای‌نیوز» به نقل از سخنگوی «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس گزارش داد، جانسون بر لزوم و اهمیت کاهش تنش‌ها در خاورمیانه تاکید دارد.

بر این اساس، این مقام انگلیسی در اظهاراتی همسو با بهانه آمریکا برای ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در حمله هوایی تروریستی، ادعا کرد سردار سلیمانی عامل بی‌ثباتی در غرب آسیا بوده است.

وی در ادامه ادعاهای بی‌اساس خود علیه این سردار شهید، مدعی شد [سردار] سلیمانی تهدیدی برای منافع انگلیس در غرب آسیا بود.

جانسون روز یکشنبه نیز واکنش احتمالی ایران به اقدام تروریستی آمریکا در ترور آشکار یک فرمانده نظامی جمهوری اسلامی را عامل تشدید تنش ادعا کرده و گفته بود: «روشن است که ندای تلافی‌جویی و انتقام صرفا به خشونت بیشتر در منطقه منجر شده و به نفع هیچ‌کس نیست. ما با تمام طرف‌ها در تماس نزدیک هستیم تا آن‌ها را به کاستن از تنش تشویق کنیم».

بامداد جمعه سیزدهم دی ماه (سوم ژانویه) نظامیان تروریست آمریکایی با استفاده از یک فروند پهپاد نقطه‌زن، سردار سلیمانی و «ابو مهدی المهندس» معاون سازمان الحشد الشعبی را به شهادت رساندند (+). در پی این خبر، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مسئولیت ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس را بر عهده گرفت و در بیانیه‌ای اذعان کرد که این ترور به دستور رئیس جمهور آمریکا صورت گرفته است.

اشپیگل: اروپا از آمریکا فاصله بگیرد یک هفته نامه آلمانی انتقاد شدیدی به اقدامات آمریکا در روزهای اخیر وارد کرده و از اروپا خواسته تا از آمریکا فاصله بگیرد.

"هفته نامه" اشپیگل در گزارشی انتقادی علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و سیاست هایش علیه ایران نوشت: تهدیدات ترامپ علیه اماکن فرهنگی ایران نقض تمدن است. اگر وی این تهدید خود را محقق کند با طالبان افغانستان یکی می شود.

این هفته نامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب تاکید کرد که ترور سردار سلیمانی به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ غرب خواهد بود نه تنها به این دلیل که تشدید نظامی گری در خاورمیانه را غیر قابل اجتناب کرده است، بلکه این ترور هدفمند از طرف آمریکا که واشنگتن آن را با متحدین خود در اروپا هماهنگ نکرده است همچنین پتانسیل این را دارد که شراکت از هم شکافته ائتلاف غربی را بیش از پیش دچار جدایی کند. برخی ها از این سخن به میان می آورند که این مناقشات مناسبات اروپا با آمریکا را اساسا تغییر خواهد داد.

هفته نامه اشپیگل در ادامه این مطلب نوشت: آلمان و اروپا نقش خود در مناقشات بین ایران و آمریکا را هنوز پیدا نکرده‌اند. این کار راحتی نیست. در یک طرف ایران قرار دارد و در طرف دیگر ایالات متحده است که برخلاف خواست متحدان اروپایی خود توافق هسته‌ای با ایران را نقض کرده و به این ترتیب مسیر تشدید تنش ها را ایجاد کرده است. ایالات متحده آمریکا منافع و علایق اروپا را نقض می کند. البته از جمعه گذشته بیگانگی میان متحدان جنگ سرد ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است.

دونالد ترامپ با تهدیدات چند روز اخیر خود از جامعه ارزشی غربی خداحافظی می کند. وی اصولی را که تا به حال در غرب حاکم بوده است را زیر سوال قرار داده است.

نویسنده در ادامه تاکید کرد که ترامپ با این تهدید که اماکن فرهنگی ایران را نابود می کند تمدن را نقض می کند. اگر وی این کار را کند این یک نقض تمدن خواهد بود و عملی وحشیانه است که یادآوری کننده نابودی آثار فرهنگی افغانستان توسط طالبان است.

تلاش آمریکا برای ماندن در عراق برخلاف خواست بغداد نقض اصول بین‌المللی است

اشپیگل در ادامه این مطلب تلاش ترامپ برای اینکه نیروهای نظامی آمریکایی را بر خلاف خواست دولت عراق به این کشور تحمیل کند را نقض کننده اصول بین المللی عنوان کرده و گفت: حالا اروپا باید از یک آمریکایی که آشکارا خود را در مقابل اصول غرب قرار داده است فاصله بگیرد.

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه اروپا باید آشکارا به نقض ارزش ها و اصول غرب از طرف آمریکا انتقاد کند همچنین نوشت: دولت آلمان تا به حال در این راستا کوتاهی کرده است. بیانیه‌ای که سران آلمان، فرانسه و انگلیس روز یکشنبه منتشر کردند بیشتر خطاب به ایران بود. اروپایی ها به جای انتقاد از ترور سردار سلیمانی که نقض کننده قوانین بین المللی است به تهران هشدار می دهند. این اقدام ایالات متحده حتی از طرف اروپا هم مورد اشاره قرار نگرفت و اروپا این گونه خود را بی اعتبار می کند.

سکوت اروپا درباره اقدام آمریکا علیه ترور سردار سلیمانی اشتباه است

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب این سکوت اروپا را اشتباه دانسته و نوشت: این موضع گیری اروپا آمریکا را آرام نمی کند. در مقابل این خطر افزایش می یابد که ترامپ برای تنش زایی بیشتر تشویق شود.

ب امداد جمعه 13 دی ماه خودروی حامل سرلشکر قاسم سلیمانی و همراهانش در نزدیکی فرودگاه بغداد "هدف حمله بالگردهای ارتش آمریکا" قرار گرفت.

شورای‌ عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد جنایتکارانی که سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند، در زمان و مکان مناسب با انتقام سختی مواجه خواهند شد.

فاکس نیوز: آمریکا باید از خاورمیانه خارج شود شبکه فاکس نیوز در گزارشی از لزوم خروج سریع نیرو‌های آمریکایی از عراق و منطقه سخن گفت.

پایگاه اینترنتی شبکه خبری فاکس نیوز در گزارشی بر لزوم خروج سریع آمریکا از خاورمیانه و عراق پرداخت.

در این گزارش آمده است: آمریکا باید پس از سقوط داعش، عراق و سوریه را ترک می‌کرد؛ هر چند پس از ترور ژنرال ایرانی [سردار] قاسم سلیمانی آمریکا باید فورا نیروهایش را (از منطقه) خارج کند. این مسئله سبب حفظ سربازان آمریکایی و اجتناب از درگیری با ایران شده و برای حفظ قدرت آمریکا ضروری است.

در ادامه گزارش فاکس نیوز آمده است پنتاگون مدعی شده بمباران نظامی آمریکا که سبب کشته شدن (شهادت) [سردار] سلیمانی و شماری از اعضای بلندپایه الحشد الشعبی شده است، اقدامی ضروری بوده، چرا که [ سردار] سلیمانی بطور فعالانه‌ای در حال توسعه طرح‌هایی برای حمله به دیپلمات‌های آمریکایی و نیرو‌های این کشور در عراق بوده است. هر چند کشور متحد، عراق مسئله را کاملا متفاوت می‌داند و پارلمان عراق روز یکشنبه علیه حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق رأی داد.

فاکس نیوز همچنین به سخنان عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق اشاره کرده و نوشته است: عادل عبدالمهدی بی پرده و قاطعانه پاسخ داده است. او گفته است: ترور فرمانده نظامی عراق، تجاوز به دولت و ملت عراق بوده است.

در این گزارش همچنین آمده است: [سردار] سلیمانی تنها یک مقام بلندپایه نبود؛ بلکه از افرادی بود که به عنوان یک قهرمان در میان مردم سراسر ایران دیده می‌شد. مرگ (شهادت) او سبب برانگیخته شدن احساساتی عمیق و نیز ایجاد درخواست‌ها برای «انتقامی سخت» شده است.

تأسف نماینده سابق پارلمان اروپا از عدم واکنش اروپایی ها به تهدید اخیر ترامپ علیه ایران

نماینده سابق پارلمان اروپا در مجمع گفتگوی تهران با بیان اینکه اروپایی ها مخالف حمله به ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی کشورها هستند، یادآور شد: ولی شاهد هیچ بیانیه ای نبودیم و من از این بابت متاسف هستم. «تاریا کرونبرگ» نماینده سابق پارلمان اروپا و تحلیلگر موسسه سیپری سوئد بعدازظهر امروز (سه شنبه) در مجمع گفتگوی تهران و در نشست «گشایش افق های جدید: موضوعات جاری و سناریوهای آینده» که در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد، طی سخنانی عنوان کرد: کشورهای منطقه باید اعتماد مردم خودشان را جلب کنند.باید تلاش کنیم اقدامات اعتمادساز را در دستورکار خود قرار دهیم.

وی بحث همبستگی های منطقه ای را مسئله مهمی خواند و تصریح کرد: قدرت های بزرگ باید همکاری های منطقه ای را به رسمیت بشناسند.

این نماینده سابق پارلمان اروپا همچنین عنوان کرد: شاید مسئله فلسطین را بتوان به عنوان چالش برانگیزترین مسئله در جهان به شمار آورد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش اظهار داشت: ما نیازمند معاهده جدیدی نیستیم، ولی می توانیم به موافقتنامه هلسینکی نگاه کنیم که بحث عدم تجاوز و عدم مداخله در امور داخلی و تمامیت ارضی و ترویج حقوق بشر در آن اشاره شده است و شاید بتوانیم از این موافقتنامه که در اوج جنگ سرد تنظیم شد، الگوبرداری کنیم.

*لابی کردیم ولی موفق نبودیم

تحلیلگر موسسه سیپری سوئد درباره دیدگاه اروپا در قضیه برجام نیز گفت: دیدگاه اروپا نسبت به برجام بسیار مشخص بوده و اینکه نه تنها صرفا در تجارت بلکه در بسیاری از حوزه های دیگر دو طرف با هم همکاری داشته باشند. ما به عنوان اروپایی ها قبل از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، در سطح کنگره لابی کردیم و رایزنی داشتیم، ولی ناکام بود.

وی با بیان اینکه اروپا کانالی (اینستکس) را برای تجارت با ایران ایجاد کرده که مستقل از دلار است، خاطرنشان کرد: ولی اجرایی شدن آن زمانبر و دشوار است. تحریم های فراسرزمینی آمریکا نیز تاثیرات خود را بر جای گذاشته است.

این تحلیلگر موسسه سیپری سوئد اضافه کرد: با توجه به تسلط دلار بر اقتصاد جهانی نتوانستیم یک راه حل معقولی را در این خصوص بیابیم. ولی باید به این مسئله توجه داشته باشیم که در اروپا در خصوص روابط فراآتلانتیک تعاریف متفاوت وجود دارد و درباره برجام اروپایی ها دقت کردند که اول اتحادشان را حفظ کرده و دوم اینکه روابط فراآتلانتیکی را نابود نکنند.

کرونبرگ افزود: همانطور که عراقچی اشاره داشت، متاسفانه اروپا نقش اندکی را در برقراری صلح و ثبات در منطقه داشته و امیدواریم بیشتر فعال باشیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تهدید اخیر ترامپ مبنی بر حمله نظامی به 52 مکان در ایران گفت: اروپایی ها مخالف حمله به ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی کشورها هستند، ولی شاهد هیچ بیانیه ای نبودیم و من از این بابت متاسف هستم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت