آلمان: هنوز خواهان حفظ توافق هسته‌ای هستیم

کد خبر: 969568

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در واکنش به گام نهایی کاهش تعهدات برجامی ایران، گفت که آلمان همچنان خواستار حفظ توافق هسته‌ای است.

آلمان: هنوز خواهان حفظ توافق هسته‌ای هستیم

خبرگزاری ایسنا:به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، روز دوشنبه گفت گه آلمان، علیرغم اظهارات روز یکشنبه تهران مبنی بر این که تعهداتش نسبت به غنی‌سازی اورانیوم را کنار می‌گذارد، هنوز خواهان حفظ توافق هسته‌ای با شش قدرت بزرگ جهان است.

او درباره گام نهایی کاهش تعهدات برجامی ایران، گفت: این نقض بیشتر برجام خواهد بود، اما نه، تاکید می‌کنم که پایان خود به خودی توافق[هسته‌ای] است.

این سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در ادامه گفت: هدف ما همچنان حفظ توافق است. ما در حال مذاکره بر سر این موضوع هستیم.

به گزارش ایسنا، این واکنش آلمان به گام نهایی کاهش تعهدات برجامی ایران در پی این مطرح می‌شود که دولت کشورمان شب گذشته طی بیانیه‌ای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام را اعلام کرد. جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در پی این بیانه در صفحه توییترش نوشت: دولت جمهوری اسلامی طی بیانیه‌ای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام را اعلام کرد. جمهوری اسلامی ایران دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

گابریل: اروپا برای جلب اعتماد ایران باید خطر نزاع سیاسی بزرگ با آمریکا را به جان بخرد وزیر خارجه سابق آلمان ایران را برنده و ترامپ را بازنده معرکه ایجاد شده بعد از ترور سردار سلیمانی ارزیابی کرده و تاکید کرد که اروپا برای جلب اعتماد ایران باید تلاش کند و در این راستا به خطر نزاع سیاسی با ترامپ تن دهد.

"زیگمار گابریل"، وزیر امور خارجه سابق آلمان در مقاله‌ای که در روزنامه "تاگس اشپیگل" به چاپ رسیده است به عواقب اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی پرداخته و انتقاد شدیدی به این مسئله وارد کرده است.

وی تاکید کرد که ترور سردار سلیمانی از طریق پهبادهای آمریکایی یک نقطه عطف در خاورمیانه خواهد بود. هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد که ایران در هفته ها و ماه های آینده اقدامات انتقامجویانه‌ای را در پیش خواهد گرفت.

گابریل این را مسامحه کاری و غفلت دانست که همه اقدامات و تلاش های لازم انجام نشود که از تشدید بیشتر تنش ها جلوگیری به عمل آید.

وی در ادامه این مطلب این طور نوشت که حتی اگر جنگ بزرگی هم در سایه این تنش ها رخ ندهد، اما ترور سردار سلیمانی عواقب سیاسی خواهد داشت که هم به آمریکا و هم به اروپا زیان خواهد رساند. این اقدام آمریکا توازن قدرت در عراق را به ضرر ایالات متحده و به نفع ایران جابجا خواهد کرد.

گابریل افزود: نخست وزیر عراق بلافاصله بعد از این حمله تروریستی اعلام کرد که این اقدام ناقض قوانین بین‌المللی بوده و عواقبی برای مناسبات عراق با آمریکا خواهد داشت. به این ترتیب این معرکه که به کاهش نیروهای آمریکایی در عراق می انجامد یک برنده خواهد داشت و آن ایران است.

وی افزود: ترور سردار سلیمانی در نهایت نه تنها ایران را در عراق تضعیف نخواهد کرد بلکه به قدرت بیشتر آن می انجامد.

گابریل در ادامه به تاثیرات و عواقب دیگر این اقدام ترامپ پرداخته و با تاکید بر اینکه سردار سلیمانی یکی از فرماندهان مبارزه با داعش بود این اقدام ترامپ را عامل قدرت گرفتن مجدد داعش در عراق و منطقه ارزیابی کرد.

در ادامه این مقاله آمده است: دولت فعلی آمریکا تمایل دارد در دوره زمانی خیلی کوتاه درباره خاورمیانه فکر کند و تصمیم بگیرد.

گابریل در بخش دیگری از این مطلب نوشت: با این همه ایران از یک نقطه نظر برای تشکیل یک کمربند ایمنی در منطقه با کمک نیروهای خود دلایلی دارد و در آنجا هنوز فراموش نشده است که چگونه غرب به صورت منفعلانه دست روی دست گذاشت و نگاه کرد که صدام حسین در سال های هشتاد در جنگ علیه ایران از سلاح های سمی شیمیایی استفاده کرد.

همچنین ایران هنوز کودتای برنامه ریزی شده توسط آمریکا و انگلیس در سال 1953 علیه اولین نخست وزیر دموکراتیک این کشور یعنی مصدق را فراموش نکرده است. در آن زمان به ویژه آمریکا و انگلیس می خواستند از ملی شدن صنعت نفت ایران جلوگیری کنند و شاه را دوباره به قدرت برسانند. سقوط شاه منجر به پیروزی جمهوری اسلامی و تسخیر سفارت آمریکا در تهران شد.

گابریل با اشار به اینکه این وقایع تاریخی را نمی توان فراموش کرد نوشت: اما "باراک اوباما" ، سلف "دونالد ترامپ" می خواست حداقل اولین گام برای شروع مجدد با تهران را بردارد. این گام چیز دیگری غیر از توافق هسته‌ای نمی توانست باشد و بعد از گذشت دهه ها این یک تلاش برای عبور امن از یک منطقه مین گذاری شده بود. شکست تاریخی دونالد ترامپ این است که این توافق را لغو کرد.

وی افزود: حالا مداخله اروپا در این تنش های اخیر باید به اندازه‌ای شجاعانه و قدرتمندانه باشد که حتی حاضر باشد خطرات سیاسی آن را هم بپذیرد تا بخصوص بتواند اعتماد ایران را جلب کند.

اتحادیه اروپا در دو سال اخیر نشان داده است که در اوضاع جدی مانند یک ببر کاغذی می شود. اتحادیه اروپا بارها به این مسئله اشاره کرده است که حتی با وجود خروج آمریکا از برجام به این توافق پایبند خواهد بود، اما کار بیشتری نکرد.

اتحادیه اروپا تا به حال نتوانسته به وعده های خود در برجام و حمایت های اقتصادی موثر از ایران عمل کند.

بنابراین حتی وقتی اتحادیه اروپا بر این عقیده است که تحریم های آمریکا علیه ایران نقض قوانین بین المللی است هیچ بانک اروپایی حتی جرات نمی کند یک حساب برای معاملات تجاری با ایران را در اختیار قرار دهد.

"گابریل" در ادامه انتقاد شدیدی به وابستگی مبادلات تجاری به دلار وارد کرده و نوشت: اگر اروپا حالا می خواهد در این وضعیت تشدید تنش ها مداخله کند باید خطرات سیاسی آن را به جان بخرد و این بدین معنا است که در صورت لزوم به یک مناقشه سیاسی بزرگ با رئیس جمهور فعلی آمریکا تن در دهد. اروپا باید با منطق راه رفتن در خواب مقابله کند.

بامداد جمعه 13 دی ماه خودروی حامل سرلشکر قاسم سلیمانی و همراهانش در نزدیکی فرودگاه بغداد "هدف حمله بالگردهای ارتش آمریکا" قرار گرفت.

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد جنایتکارانی که سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را به شهادت رساندند، در زمان و مکان مناسب با انتقام سختی مواجه خواهند شد.

برلین: تلاش می‌کنیم تنش‌های اخیر غرب آسیا را در شورای امنیت مطرح کنیم

سخنگوی وزارت خارجه آلمان می‌گوید این کشور قصد دارد از دبیر کل سازمان ملل بخواهد که مسئله تنش‌های اخیر در منطقه غرب آسیا را در دستور کار شورای امنیت قرار دهد. یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه گفت این کشور تلاش می‌کند تا مسئله تنش‌های اخیر در غرب آسیا را در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، سخنگوی وزارت خارجه آلمان که در برلین در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان از «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد خواهد خواست تا مسئله تنش میان آمریکا و ایران را در دستور کار شورای امنیت قرار دهد.

وی گفت: «ما با هر دو سو (ایران و آمریکا) کانال‌های تماس داریم و می‌خواهیم از میزان تنش‌ها بکاهیم.»

اظهارات سخنگوی دستگاه دیپلماسی آلمان در حالی مطرح می‌شود که برلین پیش از این تلویحا از ترور سردار «قاسم سلیمانی» دفاع کرده و این اقدام را پاسخی به «اقدامات تحریک‌آمیز ایران» خوانده بود. در پی این اظهارات، کاردار آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ایران احضار شد.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان امروز در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت برلین همچنان به تلاش برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران ادامه می‌دهد.

وی در مورد بیانیه روز گذشته ایران مبنی بر اینکه تهران تمام محدودیت‌های عملیاتی برجام را کنار می‌گذارد، گفت: «این یک تخطی دیگر از برجام است، اما می‌خواهم تأکید کنم که این، به صورت خودکار به برجام پایان نمی‌دهد.»

او افزود: «هدف ما همچنان حفظ این توافق است. ما در حال گفت‌وگو در این مورد هستیم.»

جمهوری اسلامی ایران روز گذشته گام پنجم و پایانی کاهش تعهد به توافق هسته‌ای را اعلام کرد. بر اساس این بیانیه، ایران هرگونه محدودیت مربوط به غنی‌سازی را کنار گذاشت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت