حریری در بازداشت خانگی است؟!

کد خبر: 964442

با توجه به اینکه از دست دادن نخست وزیری برای سعد حریری یعنی از دست دادن همه چیز، سوالات زیادی درباره کناره‌گیری وی از قدرت و عوامل یا کسانی که حریری را مجبور به این کار کرده‌اند، وجود دارد.

حریری در بازداشت خانگی است؟!

خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه الاخبار، سعد حریری نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان در حال حاضر با سخت‌ترین شرایط زندگی خود مواجه است. او نتوانست دولت جدیدی تشکیل دهد و در عین حال برای حل‌وفصل این اوضاع فشار زیادی از داخل و خارج به او وارد می‌شود. مسئله اینجاست که حریری درحال حاضر نمی‌تواند از قدرت خارج شود و اگر مجبور به این کار شود؛ در واقع شروع به مین گذاری مسیری کرده که قرار است از ابتدای انتخاب مامور تشکیل کابینه تا رسیدن به جلسه رای اعتماد پارلمان طی کند.

در این میان نظر اصلی حریری یعنی عدم تمایل به اینکه کسی به غیر از وی مامور تشکیل دولت شود٬ مربوط به سرنوشت اوست. در اینجا صحبت از یک تعطیلی و بطالت کامل است؛ یک بازنشستگی زودهنگام که نتایج تضمینی برای او ندارد و یک انزوای زودرس در همه امور سیاسی و تجاری. این حالت انزوا به مرور حریری را از همه صحنه‌‌ها دور می‌کند تا در نهایت فراموش شود.

بیشتر بخوانید

بررسی عوامل داخلی و خارجی اصرار حریری برای تشکیل دولت تکنوکرات

تحلیل|چشم‌انداز تشکیل دولت جدید لبنان و مانورهای سیاسی حریری برای بازگشت به قدرت

بررسی سیاست خارجی عربستان- لبنان |از رسوایی بازداشت حریری تا فشار همه‌جانبه به حزب‌الله

نخست وزیری برای سعد حریری به معنای همه آینده اوست؛ یعنی آینده سیاسی وی به عنوان یکی از مقامات و رهبران لبنان بدون قدرت و پول ممکن نخواهد بود و او قادر نخواهد بود رهبری جریان المستقبل و بلوک پارلمانی خود را در مقابله با کسانی که در اعتراض به ضعف درایت وی در مقابله با مشکلات قصد دارند این رهبری را از او بگیرند٬ حفظ کند.

همچنین کناره گیری حریری از نخست وزیری لبنان به معنای دور شدن از خانواده خود نیز هست؛ برادرانش که برخی با او قطع رابطه کرده و برخی مستقیما و علنا با او خواهند جنگید و کسانی که دیگر لبنان را جای زندگی نمی‌دانند.

در واقع نخست‌وزیری لبنان برای سعد حریری به معنای مصونیت وی در برابر صدها جنگ حقوقی در لبنان و عربستان و امارات و سایر کشورهاست. همچنین٬ این سمت برای نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان به معنای یک حصار محکم برای اوست که از دستگیری در مقابل در هواپیمای شخصیش به ویژه در پایتخت و بازجویی از او و مصادره این هواپیما و حتی لباسهایش او را در امان نگه می‌دارد!

سعد حریری در جایگاه نخست‌وزیری لبنان دارای امنیتی است که او را از تبدیل شدن به یک مهره سوخته و فراموش‌شده بازداشته و اگر روزی به عربستان برود؛ کشوری که فقط تابعیت آن را دارد٬ از دستگیری و زندانی شدن مصون می‌ماند.

به عبارت دیگر بگوییم که جایگاه نخست‌وزیری برای حریری به این معناست که او مراکز نفوذ مختلفی در لبنان دارد و می‌تواند در مناطق دور و نزدیک از آن استفاده کند. همچنین سعد حریری با این جایگاه می‌تواند از حمایت امنیتی داخلی و منطقه‌ای و بین‌المللی برخوردار بوده و با طرف‌های قدرتمند لبنان در ارتباط باشد که در صورت استعفا٬ این طرف‌ها شماره تلفن او را نیز از دفترچه تلفن خود پاک می‌کنند.

علاوه بر این‌ها باقی ماندن حریری در سمت نخست‌وزیری مانع از سقوط جایگاه وی در میان تاجران و کارگزاران و شرکت‌هایی می‌شود که از قدرت سعد حریری در تعطیل کردن کسب‌وکارشان می‌ترسند.

همه این ها به معنای آن است که سعد حریری بدون اتخاذ یک تصمیم بزرگ از جانب کسی که قادر به تعیین سرنوشت سیاسی وی است٬ جایگاه نخست وزیری لبنان را ترک نخواهد کرد!

تجربه بازداشت او در عربستان باعث شده تا به منظور عدم تکرار این تجربه٬ قدرت مقاومت نداشته باشد؛ به نظر می‌رسد که روزهای کوتاهی که سعد حریری در بازداشت سعودی بود، اتفاقاتی که برای او افتاد و البته هیچگاه هم درباره آنها صحبت نکرد، موجب شد تا گروگان در برابر گروگان گیر تسلیم باشد!

این اتفاق موجب شد تا حریری ضعیف و سردرگم شده و از درمیان گذاشتن واقعیت اتفاقاتی که برای وی افتاده با مردم ترس داشته و نیز از پاسخ دادن به خیانتی که مرتکب شد طفره رفته و حتی علیه اهالی خانواده و طرفداران جریان خود نیز توطئه کند.

پیامدهای آزادی مشروط سعد حریری از این بازداشت باعث شد تا او حتی قادر به تشکر از کسی که حریری را البته نه با روشن کردن حقیقتی که او را آزار میداد که با زور از این بحران خارج کرد؛ نباشد!

کسانی که حریری را می‌شناسند درباره رفتارهای عجیب شخصیتی او در این روزها صحبت می‌کنند؛ درباره عصبانیت او و اینکه سیگار را به جای کشیدن می‌خورد و خوردن غذا و طرز نشستن او در خانه و بیرون از آن، که همه اینها نشانگر خوشحالی و رضایت نیست؛ بلکه حد زیاد تنش‌های شخصی وی را نشان می‌دهد.

نکته جالب اینجاست این مردی که به سادگی سیاسی و عدم مهارت در مدیریت اتحادها و پرونده‌ها معروف است٬ چگونه به طور ناگهانی در خصوص تشکیل دولت آینده لبنان یک فریبکاری بی‌سابقه از خود نشان داد که حتی پدرش هم هیچگاه از این روش‌ها استفاده نمی‌کرد؟

اما به سادگی می‌توان فهمید که اظهارات و خواسته‌های حریری چیزی جز مطالبات صریح ائتلاف سعودی ـ آمریکایی که لبنان را یک میدان مرکزی برای مقابله با محور مقاومت می‌دانند٬ نیست.

با نگاهی به مطالبات روشن حریری متوجه این امر می‌شویم:

-عدم ایجاد تغییر در سیاست‌های مالی و اقتصادی و عدم وجود گزینه‌ای جز تصمیم گیری برای برنامه‌های خصوصی‌سازی و نیز ابقای ریاض سلامه تا پایان در سمت ریاست بانک مرکزی لبنان .

-تضعیف جریان آزاد ملی از خلال جلوگیری از ایفای نقش مستقیم جبران باسیل در قالب یک وزیر و محرومیت وی از وزارت اصلی کشور که این امر باسیل را در مقابل رقیب اصلیش یعنی سمیر جعجع ضعیف می‌کند.

-تقویت استقلال ارتش و فرماندهی آن از قدرت و سیطره ریاست جمهوری و وزارت دفاع.

-فراهم شدن زمینه ادامه اعتراضات٬ اما چرخاندن مسیر آن ضد میشل‌عون رئیس جمهور و حزب‌الله و تلاش برای برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی و تغییر در توازن قدرت در پارلمان و زمینه‌سازی برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری.

سوال مهمی که در این جا به ذهن می رسد این است که آیا حریری واقعا دوباره ربوده شده و این بار در منزل شخصیش در بیروت بازداشت است؟ و یا اینکه به خوبی در حال نقش بازی کردن است و به نوعی جایگاه نخست‌وزیری لبنان را دزدیده و آن را با خودش اینو و آنور می برد و آن را مانند عزیزترین معشوقه اش در آغوش گرفته است؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت