ماس چیز جدیدی برای ارائه به ایران نداشت/اروپایی‌ها غیر از حرف‌زدن نمی‌توانند کاری بکنند

کد خبر: 943287

«گیدو اشتاینبرگ» با اشاره به اینکه وزیر خارجه این کشور در سفر به ایران پیشنهاد جدیدی برای نجات برجام نداشت گفت اروپا باید تهدید تهران به خروج از برجام را جدی بگیرد.

ماس چیز جدیدی برای ارائه به ایران نداشت/اروپایی‌ها غیر از حرف‌زدن نمی‌توانند کاری بکنند

خبرگزاری مهر: یک کارشناس آلمانی مسائل خاورمیانه علت بی نتیجه بودن سفر «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان به ایران را نبود یک پیشنهاد از سوی وی برای حل اختلافات بین اروپا و ایران بر سر ساز و کار مالی ویژه (اینستکس) دانست.

«گیدو اشتاینبرگ» کارشناس خاورمیانه در «بنیاد علم و سیاست» آلمان در گفتگو با شبکه WDR این کشور گفت: همانطور که پیش بین می شد این سفر بدون نتیجه بود. ایران پیشتر اعلام کرده بود که خواهان اقدامی عملی از سوی اروپا در مورد اجرای اینستکس و برداشته شدن موانع در مسیر عادی سازی تجارت خارجی خود است.

وی افزود: ایران با دادن اولتیماتوم ۶۰ روزه به اروپا، ادامه انجام تعهدات برجامی اش را مشروط به اقدامات اتحادیه اروپا کرده است از این رو به نظر می رسد به دلیل بی نتیجه بودن این سفر، تهران به عملی کردن تهدید خود که توقف بخش دیگری از تعهداتشان در روز هفتم جولای است، ادامه دهند.

به اعتقاد این کارشناس مشکلات ایجاد شده در مسیر اجرای اینستکس نشان می دهد که اروپایی ها توان محدودی در عملی کردن وعده های خود دارند زیرا آنها زمانی می توانند بازیگری تاثیرگذار باشند که به همراه آمریکا رویکردی مشترک را در پیش بگیرند.

اشتاینبرگ تاکید کرد تا زمانی که «دونالد ترامپ» در آمریکا رئیس جمهور است، هیچ توافق دیگری بین ایران و آمریکا به دست نخواهد آمد. همانطور که دولتمردان آمریکا بارها اعلام کرده ان، واشنگتن به دنبال اعمال فشار حداکثری به ایران است و می کوشد از این طریق به عنوان نخستین هدف مقامات جمهوری اسلامی را به پای میز مذاکره بکشاند.

کارشناس بنیاد علم و سیاست آلمان هدف دیگر آمریکا از اعمال فشار به ایران را تضعیف و ساقط کردن نظام این کشور دانست و گفت با توجه به بعید بودن امکان مذاکره، واشنگتن بیشترین هم خود را صرف هدف دوم می کند که این امر نیز شدنی نیست زیرا ایران نظام قدرتمند و با ثباتی دارد.

وی هشدار داد در چنین شرایطی امکان گسترش تنش ها وجود دارد. هر چند ترامپ مدعی است که به دنبال جنگ با ایران نیست، اما ادامه فشارها به ایران از جمله اعمال تحریم های جدید علیه صنعت پتروشیمی ایران و رویدادهای روزهای اخیر از تشدید تنش ها حکایت دارد.

هایکو ماس: زمان، زمان دیپلماسی است/ برجام همچنان می‌تواند آینده داشته باشد

وزیر امور خارجه آلمان پس از بازگشت به برلین از طرفین برجام درخواست کرد تا به تعهدات هسته‌ای خود پایبند باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل از ولت، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه پس از بازگشت به برلین از سفر یک روزه خود به تهران، به کنسرسیوم ادارات رادیویی دولتی جمهوری فدرال آلمان گفت: اگر تمام طرفین به تعهدات خود پایبند باشند، آنگاه برجام می‌تواند آینده‌ای داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه آلمان و اتحادیه اروپا از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند، گفت: ما از ایران نیز انتظار داریم که به تعهداتش پایبند باشد.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین در بخشی دیگر از صحبت‌های خود تصریح کرد: ما خواهان کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم. درگیری نظامی در منطقه فاجعه‌بار خواهد بود.

وی با بیان اینکه حتی آمریکا نیز خواهان افزایش تنش‌ها نیست، اظهار کرد: حال زمان دیپلماسی است.

ولت: اروپایی‌ها غیر از حرف‌زدن نمی‌توانند کاری بکنند

یک روزنامه آلمانی نوشت که رئیس‌جمهور آمریکا با خروج بی‌معنا از توافق هسته‌ای با ایران، عملا مواضع ایران را تقویت کرده است و کشورهای اروپایی‌ هم غیر از حرف زدن نمی‌توانند کاری انجام دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه آلمانی «ولت» نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شرایطی را در منطقه غرب آسیا به وجود آورده است که شخصا از چنین شرایطی اجتناب می‌کرد.

در این گزارش در تشریح شرایط موجود آمده است که ایران می‌تواند برای مذاکره، تقاضای امتیاز کند با این حال سفر «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان به منطقه ایده بدی نبود.

ولت نوشت که میان قماربازی و سیاست تفاوت قابل توجهی وجود دارد. زمانی که یک بلوف میان کشورها مطرح می‌شود، نمی‌شود به راحتی شرایط جدیدی را ایجاد کرد و وقتی که برگه‌های این بازی، نقشه‌ها باشند و کسی بخواهد در آنها تغییری ایجاد کند در این صورت باید بهای زیاد جانی و مالی برای آن بپردازد. آنهم در شرایطی که نمی‌داند در نهایت آیا به نتیجه بهتری خواهد رسید یا خیر. از طرفی کسی که همواره سهم‌خواهی بیشتری دارد بدون اینکه چیز زیادی داشته باشد در این صورت باید بیشتر هم بپردازد. این همان وضعیتی است که ترامپ در غرب آسیا برای خودش ایجاد کرده است.

این روزنامه آلمانی در عین دفاع از اقدام ترامپ در اعمال فشار به ایران به دلیل برنامه موشکی و ادعای حضور نظامی ایران در منطقه نوشت که رئیس‌جمهور آمریکا چنان بی‌معنی از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) خارج شد که ایران را در زمینه تاکتیک‌های مذاکره قدرتمند کرده است.

ولت نوشت که تهران خود را برای خروج از توافق هسته‌ای آماده می‌کند و این در حالی است که واشنگتن برنامه‌ای علیه برنامه هسته‌ای و موشکی و نظامی ایران ندارد. ترامپ بارها تهدید می‌کند و همزمان وزیر وی از آمادگی برای مذاکره صحبت می‌کند و ایرانی‌ها هم خود را سرسخت نشان می‌دهند. به عبارتی شرایط طوری شده که ترامپ نمی‌خواست بشود یعنی اینکه تهران می‌تواند برای مذاکره، بهایی درخواست کند.

این روزنامه آلمانی نوشت که در این بین ماس وارد بازی شده است. اروپایی‌ها باید بهای نجات توافق هسته‌ای را بپردازند اما نه برلین و نه بروکسل نمی‌توانند درباره مشکلاتی که برای شرکت‌های اروپایی در ارتباط با ایران به رغم تهدیدهای آمریکا ایجاد شده است، کاری بکنند. تنها کاری که اروپایی‌ها می‌توانند انجام دهند، حرف زدن است با این حال در شرایطی که هیچکدام از طرفین خواستار جنگ نیستند، مذاکره راهکار بدی نیست. واشنگتن می‌خواهد با ایران مذاکره کند و تهران هم می‌خواهد از مزایای برجام برخوردار شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت