عبدالمهدی: به زودی هیأت‌هایی به ایران و آمریکا اعزام می‌کنیم

کد خبر: 940921

نخست‌‌وزیر عراق اعلام کرد این کشور به زودی هیأت‌هایی را برای کاهش تنش به تهران و واشنگتن اعزام خواهد کرد.

عبدالمهدی: به زودی هیأت‌هایی به ایران و آمریکا اعزام می‌کنیم

خبرگزاری فارس: «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر عراق در یک کنفرانس خبری در بغداد، با بیان اینکه هیچ گروهی در عراق خواستار جنگ میان ایران و آمریکا نیست، از اعزام هیأت‌هایی به تهران و واشنگتن برای «کاهش بحران» خبر داد و گفت که عراق در بین طوفان میان ایران و آمریکا قرار گرفته است.

به نوشته پایگاه السومریه نیوز، عبدالمهدی گفت: عراق اقدام به برقراری کانال‌های ارتباطی در سطح بالا با ایران و آمریکا کرده و در مرحله فرستادن نامه‌هایی به طرفین هستیم و می‌خواهیم فتیله بحران را پایین بکشیم و دیدگاه ما برای حل بحران در منطقه به دیدگاه اروپایی‌ها بسیار نزدیک است.

او با بیان اینکه منافع برخی بحرانی کردن اوضاع منطقه است، تأکید کرد که مسئولان ایرانی و آمریکایی به دولت عراق گفته‌اند تمایلی برای ورود به جنگ ندارند.

عبدالمهدی همچنین گفت که در صورت بسته شدن تنگه هرمز، عراق جایگزین‌های استراتژیک خود را برای صادرات نفت دارد و در این خصوص با منطقه کردستان عراق و ترکیه همکاری خواهد کرد.

نخست‌وزیر عراق در ادامه افزود که در سفر فردای خویش به کویت در خصوص همکاری‌های دو جانبه برای کاهش بحران در منطقه رایزنی خواهد کرد و بغداد هر کاری را برای حفظ امنیت مردم عراق انجام می‌دهد و نقش مهمی در حل و فصل بحران‌ها و مسائل منطقه‌ای ایفا می‌کند.

اشپیگل: حاکمان «ریاض» و «ابوظبی» هم خواهان رویارویی با ایران نیستند

یک نشریه آلمانی در انتقاد از سیاست های رئیس جمهور آمریکا درباره ایران نوشت که عربستان سعودی و امارات هم به عنوان هم پیمانان واشنگتن، تمایلی ندارند تقابلی با ایران رخ دهد. نشریه آلمانی «اشپیگل» در گزارشی با عنوان «آمریکا و هم‌پیمانانش؛ ائتلافی که اعضای آن تمایلی برای حضور در آن ندارند» نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با یک پیام در توئیتر بر آتش بحران می‌دمد اما همزمان که رئیس‌جمهور آمریکا هیاهو ایجاد می‌کند، هم پیمانان او در منطقه عقب نشینی می‌کنند چرا که آنها در صورت وقوع جنگ ضرر کلانی خواهند کرد.

عبدالمهدی: به زودی هیأت‌هایی به ایران و آمریکا اعزام می‌کنیم

در این گزارش آمده است که ترامپ مردم ایران با ۸۰ میلیون نفر جمعیت را به نابودی تهدید کرد و در پیامی توئیتری نوشت: «اگر ایران می‌خواهد بجنگد، این پایان ایران خواهد بود. دیگر هرگز ایالات متحده را تهدید نکنید.»

اشپیگل افزود: «عامل محرک این توئیت ترامپ خبری بود که «فاکس‌نیوز» رسانه مورد علاقه ترامپ چند دقیقه قبل از این توئیت منتشر کرده است و در آن اشاره شده بود که نیروهای سپاه ایران می توانند حضور نیروی دریایی آمریکا در خلیج‌فارس را به عنوان فرصتی برای حمله استفاده کنند. قبل از این خبر هم فاکس‌نیوز اعلام کرده بود که مقامات آمریکایی از حمله شبه نظامیان وابسته به ایران در عراق نگرانند. توئیت روز یکشنبه ترامپ درباره ایران این موضوع را روشن کرد که وی درباره ایران با توجه به اخبار دیگر رسانه ‌ها موضع‌گیری می‌کند.»

اسرائیل نمی‌خواهد دستاوردهای ژئوپلیتیکش را به بازی بگیرد

این رسانه آلمانی در ادامه نوشت، «علاوه بر همه اینها باید این را هم در نظر گرفت که نزدیکترین هم پیمانان آمریکا در منطقه غرب آسیا یعنی اسرائیل و عربستان سعودی خود را از درگیر شدن در بحران دور نگه می‌دارند. ائتلافی متشکل از مشتاقان، شبیه آنچه که «جرج بوش» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در سال ۲۰۰۳ ترتیب داد، اتفاقی است که به نظر نمی رسد اینبار رخ دهد.

از طرفی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل هم هیچ تمایلی ندارد که با ایران وارد درگیری شود که می‌تواند تمامی منطقه را درگیر کند. او متحدانی در مصر و اردن دارد و روابطش با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خوب است. همچنین دولت ترامپ از منافع اسرائیل در اورشلیم (قدس) و بلندی‌های جولان دفاع کرده است. حال اگر یک تنش نظامی در منطقه رخ دهد، این وضعیت به‌هم خواهد خود ضمن اینکه نباید یک جنگ دیگر با «حزب الله» را هم نادیده گرفت.»

ریاض می‌خواهد که آمریکایی‌ها برای عربستان بجنگند

اشپیگل افزود: «محمد بن‌سلمان» ولعیهد سعودی در هفته جاری سکوت اختیار کرده است. این در شرایطی است که هفته گذشته مطلبی در نشریه انگلیسی زبان «عرب‌نیوز» منتشر شده بود با این مظمون که باید در برابر ایران واکنش سخت نشان داد و باید یک ضربه دقیق محاسبه شده به ایران زده شود.

البته این درخواست‌ها متوجه ارتش عربستان سعودی نیست بلکه درخواستی از آمریکاست. واشنگتن باید در مقابل حملات (احتمالی) ایران در منطقه خلیج فارس از کشتی‌های تجاری و تاسیسات نفتی عربستان سعودی دفاع کند. یک موضوع روشن است و آنهم این است که افراط گرایان ضد ایرانی هم در ریاض هیچ تمایلی ندراند که ارتش این کشور با نظامیان جمهوری اسلامی روبرو شود. نیروهای عربستان سعودی در سالهای اخیر آموزش دیده‌اند که عمدتا در جهت برای مبارزه با تروریست‌ها و نیز سرکوب اقلیت شیعه از این آموزش‌ها استفاده کرده‌اند برای آنها دشوار است که وارد جنگی متعارف شوند که جنگ یمن نمونه آن است.»

حاکمان ابوظبی هم تمایلی برای وارد شدن به تقابل نظامی با ایران ندارند

اشپیگل اضافه کرد، «امارات متحده عربی هم ضمن اینکه همسایه عربستان است، نزدیکترین همپیمان این کشور به شمار می رود و شاید به دلیل نگرانی از پیامدهای جنگ بود که به حملات اخیر به کشتی‌های خود هم با احتیاط واکنش نشان داد. باید گفت که احتمالا امارات در صورت وقوع جنگی در منطقه بیشتر از دیگر همپیمانان عربستان آسیب خواهد دید. در این صورت نه تنها صادرات نفت بلکه فرودگاه‌های «دبی» و «ابوظبی» که محل تردد پروازهای بین المللی هستند هم در معرض خطر قرار دارند. به دنبال این تحولات وضعیت خطوهوایی «الامارات» و «الاتحاد» هم وخیم خواهد شد. مجموعه این موارد باعث می شود که مقامات امارات نخواهند با ایران وارد تنش شوند.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت