آغاز رزمایش «سپر جزیره ۱۰» در عربستان؛ چرا قطر حضور دارد؟

کد خبر: 925656

کشو‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس از امروز به مدت نوزده روز بزرگ‌ترین رزمایش خود را در منطقه الشرقیه عربستان برگزار می‌کنند.

آغاز رزمایش «سپر جزیره ۱۰» در عربستان؛ چرا قطر حضور دارد؟

خبرگزاری فارس: رزمایش موسوم به «سپر جزیره مشترک ۱۰» امروز شنبه با حضور نیرو‌های کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس در منطقه الشرقیه (شرق) عربستان آغاز شد و تا (دو هفته تا) چهاردهم مارس (۲۳ اسفند) ادامه دارد.

«سرلشکر ستاد عبدالله القحطانی» فرمانده منطقه الشرقیه عربستان در این باره گفت: همه نیرو‌ها برای آغاز اجرای این رزمایش که از بزرگ‌ترین مانور‌های نظامی در منطقه محسوب می‌شود، آماده هستند.

القحطانی تاکید کرد که این رزمایش شاهد تمرین نیرو‌های شرکت کننده در مقابله با دشمن فرضی است که سطح آمادگی رزمی آن‌ها را افزایش می‌دهد و همچنین بیشترین کاربرد مفهوم اقدام مشترک را می‌توان در آن شاهد بود.

القحطانی گفت: رزمایش سپر جزیره در چارچوب سلسله مانور‌های نظامی مشترک بین عربستان و شورای همکاری خلیج (فارس) در زمینه‌های مختلف است و تقویت روابط، تبادل تجربیات نظامی، نمایش هماهنگی در زمینه نظامی و افزایش یکپارچگی مفاهیم و طرح‌های راهبردی و نظامی از اهداف آن شمرده می‌شود.

وبگاه خبری «الخلیج الجدید» هم امروز خبر مربوط به آغاز رزمایش سپر جزیره در عربستان را با تیتر «عربستان و ایران... سپر جزیره با ولایت ۹۷ روبه‌رو می‌شود»، منتشر کرد.

این وبگاه خبری نوشت: رزمایش سپر جزیره همزمان با رزمایش دریایی بزرگ ایران با نام ولایت ۹۷ برگزار می‌شود این رزمایش ارتش ایران شامل یک جنگ دریایی واقعی است و در جریان آن برای نخستین بار در تاریخ رزمایش‌های دریایی ایران در خلیج (فارس) موشک‌هایی از زیردریایی‌ها شلیک می‌شوند.

نیرو‌های نظامی قطر هم برای حضور در رزمایش «سپر جزیره ۱۰» روز چهارشنبه وارد پایگاه هوایی ملک عبدالعزیز، در منطقه الشرقیه عربستان شدند.

وزارت دفاع قطر با صدور بیانیه‌ای هدف از این رزمایش را افزایش هماهنگی بین نیرو‌های کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس و برنامه ریزی برای استراتژی‌های نظامی توصیف کرد.

در این بیانیه به نقل از خمیس محمد دبلان، فرمانده نیرو‌های قطری شرکت کننده در این رزمایش آمده است که این تمرین نظامی رشته روابط میان کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس، را تقویت کرده و موجب همکاری و هماهنگی در زمینه نظامی برای مقابله با تهدید‌های مختلف می‌شود.

یکی از مسائل مطرح درباره حضور قطر در خاک عربستان درباره میزان تاثیرگذاری این اقدام در حل اختلاف کنونی بین دوحه با چهار کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر است که از ژوئن ۲۰۱۷ توسط آن‌ها تحت محاصره اقتصادی قرار دارد، این کشور‌ها از آن زمان روابط دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کردند.

ناظران معتقدند، قطر به رغم اینکه روابطش با عربستان تیره است، اما، چون خود را عضو شواری همکاری خلیج فارس می‌داند در این رزمایش حضور یافته است، قطر در اجلاس سالانه این شورا هم که در دسامبر ۲۰۱۸ در ریاض برگزار شد، در سطح معاون وزیر خارجه خود حضور داشت.

«جابر الحرمی»، یک روزنامه نگار برجسته قطری هم در واکنش به حضور قطر در رزمایش سپر جزیره نوشت: روز ملی برای کشور قطر. قطر آزاد باقی خواهد ماند... تا زمانی که رفتار ما زینت بخش کشور ماست.

«فهد دیباجی» تحلیلگر سیاسی عربستانی که همسو با سیاست‌های رژیم آل سعود است، گفت: رزمایش نظامیان سپر جزیره سالانه برگزار می‌شود و نظامیان قطر هم از آن منع نمی‌شوند، آن‌ها در رزمایش «رعد شمال» هم حضور داشتند، همه این‌ها به موجب توافقاتی رسمی صورت می‌گیرد و نشانه بهبود در روابط دیپلماتیک بین دوحه و ریاض نیست.

در همین خصوص «خلیل المقداد»، پژوهشگر و نویسنده سوری هم روز جمعه از طریق حساب توئیتر خود کشور‌های تحریم کننده قطر را زیر سوال برد؟

المقداد گفت: موضع کشور‌های تحریم کننده قطر در برابر ملت هایشان چیست؟ وقتی به آن‌ها می‌گویند، قطر از تروریسم حمایت می‌کند و دشمنی است که علیه آن‌ها توطئه می‌کند، بنابراین قوانینی سختگیرانه تصویب کردند که قطر را محکوم کرده و هر گونه رابطه با آن را ممنوع کردند، سپس از نیرو‌های مسلح آن استقبال باشکوهی می‌کنند و با آن رزمایش نظامی مشترک انجام می‌دهند؟

این پژوهشگر سوری در پایان توئیت خود آورده است: این سیاست خر فرض کردن ملت‌هاست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت