درخواست‌های آمریکایی‌ها از اقلیم کردستان درباره ایران

کد خبر: 906589

نائب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه با تاکید بر اهمیت روابط با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: اراده ما در برهه کنونی این است که بخشی از همکاری‌های تاریخی و انسان دوستانه ایرانی‌ها را جبران کنیم.

درخواست‌های آمریکایی‌ها از اقلیم کردستان درباره ایران

خبرگزاری تسنیم: «یاسین رحیم فرج» نائب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، همسایگی ایران و عراق را مزیتی خواند که می‌تواند برای هر دو ملت منشأ خیر و تامین کننده منافع مشترک باشد.

سرکنسول آمریکا در مدت گذشته با هیئتی از اتحادیه اتاق‌های بازرگانی اقلیم کردستان عراق در اربیل دیدار و متعاقب آن هیئتی را هم به سلیمانیه اعزام کرده بود، اقدامی که با هدف تاثیرگذاری بر روابط اقتصادی اقلیم کردستان با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص اهداف آمریکایی‌ها و درخواست‌های آنان از نهاد‌های اقتصادی اقلیم کردستان گفت: با وجود مسائل مطرح شده درباره نوع روابط دیگر کشور‌ها با ایران در شرایط اعمال تحریم‌های آمریکا، اقلیم کردستان بدون هیچ تغییری به روابط دوجانبه اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران ادامه داده است و همان رویه گذشته بر این روابط حاکم است، اما ترانزیت اقلیم کردستان از خاک ایران که بیشتر از بندرعباس صورت می‌گرفت متاثر از تحریم‌ها با مشکلاتی روبرو شده است.

وی در ادامه گفت: آمریکایی‌ها در نشست اربیل و سلیمانیه به مسئولین اتاق‌های بازرگانی اقلیم کردستان اعلام کرده اند که شماری از شرکت‌های ایرانی، خطوط کشتیرانی و بنادر این کشور مشمول تحریم‌ها قرار گرفته اند و درخواست کرده اند که اقلیم در نوع روابط خود با ایران به چنین مسائلی توجه داشته باشد.

یاسین رحیم فرج گفت: آمریکایی‌ها در خصوص روابط دوجانبه اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران قادر به تحمیل نظرات خود نخواهند بود، ما کارمند کنسولگری آمریکا نیستیم که مطیع سیاست‌های واشنگتن باشیم، البته تاکنون درخواست قطع و یا کاهش روابط اقتصادی ما با ایران مطرح نشده است و چنین درخواستی هم عملیاتی نخواهد شد. اقلیم کردستان دارای منافع مشترکی با جمهوری اسلامی ایران است، همسایگانی هستیم که روابط عمیق تاریخی متاثر از مشترکات فراوان داریم و از سوی دیگر نیز، حکومت مرکزی عراق با توجه به روابط مستحکم با ایران، پایبند تحریم‌های آمریکا و اعمال فشار این کشور علیه تهران نخواهد بود.

خبرنگار تسنیم با یادآوری سفر حسن دانایی فر مشاور اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران به سلیمانیه که پس از تحرکات آمریکایی‌ها انجام شد، این سوال را مطرح کرد که نشست برگزار شده در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران چه نتایجی را به دنبال داشته است؟

نائب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه در پاسخ به این سوال گفت: با وجود تاکید اقلیم کردستان بر تداوم و تعمیق روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران، توجه به یک واقعیت هم ضروری است. ما در گذرگاه‌های مرزی مشترک به عنوان مبادی اصلی صادرات و واردات دارای مسائل و مشکلاتی هستیم، تصور ما این است که آقای دانایی فر با توجه به سوابق و مسئولیت کنونی، از توان کافی برای مرتفع ساختن این مشکلات در راستای منافع مشترک هر دو طرف برخوردار است.

یاسین رحیم فرج با اشاره به سفر هیئت اتاق بازرگانی سلیمانیه به استان کرمانشاه نیز گفت: همان موضوعاتی که در نشست مشترک با آقای دانایی فر در سلیمانیه مطرح شده است به تفصیل به استاندار کرمانشاه ارائه شده است، سعی ما بر این است با توجه به اراده محکم طرفین جهت توسعه و تعمیق روابط، موانع پیش رو به ویژه در گذرگاه‌های مرزی در سریعترین زمان ممکن چاره یابی شود.

وی به ممنوعیت صادرات شماری از کالا‌ها و محصولات ایرانی به خارج از کشور هم اشاره کرد و گفت: با توجه به قرارداد‌های گذشته تجار و بازرگانان اقلیم کردستان با شرکت‌ها و همتایان ایرانی از مسئولین مربوطه درخواست کرده ایم، اقلیم کردستان عراق از چنین ممنوعیت‌هایی معاف شود.

این مقام مسئول در اتاق بازرگانی سلیمانیه اعلام کرد که در صورت هر گونه تغییر در روابط اقتصادی با ایران با مسئولان و نهاد‌های مرتبط در این کشور برنامه‌های ویژه و خاص آن شرایط با هدف تداوم روابط مشترک طراحی و اجرا می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت