اروپا به دنبال راهکاری برای حفظ توافق هسته‌ای است، اما دولت‌های اروپایی تمایل چندانی نشان نداده اند/ایران باید قادر باشد روزانه یک میلیون بشکه نفت بفروشد

کد خبر: 888135

یکی از مقامات در این باره گفته است: «هیچ دولت عضو اتحادیه‌ی اروپا نمی‌خواهد با برقراری «سازوکار با هدف ویژه» (SPV) با آمریکا تعارضی پیدا کند.» یک دیپلمات دیگر هم می‌گوید: «اعضای اتحادیه‌ی اروپا مشتاق چنین کاری نیستند. دیپلمات‌های اروپایی تأکید کردند که تلاش برای مقابله با آمریکا قبل از اجرایی شدن آخرین تحریم‌ها یا کمی بعد از آن هنوز هم می‌تواند دستاوردی داشته باشد.»

اروپا به دنبال راهکاری برای حفظ توافق هسته‌ای است، اما دولت‌های اروپایی تمایل چندانی نشان نداده اند/ایران باید قادر باشد روزانه یک میلیون بشکه نفت بفروشد

اروپا به دنبال راهکاری برای حفظ توافق هسته ای است اما دولت های اروپایی تمایل چندانی نشان نداده اند

المانیتور: بنا به گفته‌ی یک دیپلمات اتحادیه‌ی اروپا برای یافتن یک دولت عضو به منظور میزبانی کانال مالی جدید که از تجارت با ایران در برابر تحریم‌های آمریکا محافظت کند تقلای زیادی کرده است؛ به عنوان آخرین تلاش‌ها برای حفظ توافق مهم هسته‌ای با تهران.

اروپایی‌ها قصد دارند یک «سازوکار با هدف ویژه» برقرار کنند تا از طریق آن بتوان پرداخت‌های مربوط به صادرات و واردات ایران را انجام داد، فرآیندی که واشنگتن قرار است با اجرای رسمی تحریم‌ها علیه بانک مرکزی و صنعت نفت ایران آن را مسدود کند. این اقدام آمریکا بخشی از فشار‌های اقتصادی ایالات متحده علیه تهران است، بعد از آنی که رئیس‌جمهور ترامپ از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) خارج شد. دیپلمات‌های اروپایی به فایننشال تایمز گفته‌اند که هنوز چندین مانع برای اجرایی کردن برنامه وجود دارد از جمله بی‌میلی کشور‌های عضو اتحادیه‌ی اروپا برای میزبانی از ساختار مالی جدید. طی نشست کمیسیون اروپایی در هفته‌ی گذشته برای آماده‌سازی در برابر تحریم‌های آمریکا، مقامات در این باره بحث کردند که چرا هیچ دولتی حاضر نیست پایه‌ی برقراری کانال مالی با ایران باشد.

یکی از مقامات در این باره گفته است: «هیچ دولت عضو اتحادیه‌ی اروپا نمی‌خواهد با برقراری «سازوکار با هدف ویژه» (SPV) با آمریکا تعارضی پیدا کند.» یک دیپلمات دیگر هم می‌گوید: «اعضای اتحادیه‌ی اروپا مشتاق چنین کاری نیستند. دیپلمات‌های اروپایی تأکید کردند که تلاش برای مقابله با آمریکا قبل از اجرایی شدن آخرین تحریم‌ها یا کمی بعد از آن هنوز هم می‌تواند دستاوردی داشته باشد.» یک هدف این است که به ایران اجازه داده شود صادرات نفتش را ادامه دهد- یکی از اصلی‌ترین دلایلی که تهران حاضر شد برنامه‌ی هسته‌ای‌اش را در مقابل برداشتن تحریم‌ها متوقف کند. بسیاری از تحلیل‌گران ایرانی و تجار معتقدند ایران باید قادر باشد روزانه حداقل یک میلیون بشکه نفت به چین و یا سایر مشتریان خارجی‌اش بفروشد. این مقدار خیلی کمتر از ۲.۸ میلیون بشکه در روز امسال است، اما قیمت‌های بالای نفت باعث می‌شود باوجود کاهش حجم صادرات درآمد‌های حاصل از آن موجب بقای آن ها شود.

یکی از تحلیل‌گران اصلاح‌طلب نزدیک به دولت آقای روحانی می‌گوید: «ایدئال این است که اروپا به خرید حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ایران ادامه دهد، اما حتی نصف این میزان هم کافی است اگر اروپایی‌ها بتوانند برخی راه‌ها و کانال‌های مالی را برای واردات نیاز‌های اولیه ایران باز نگه دارند.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت