تداوم شهرک سازی در کرانه باختری با اهداف خاص
رژیم صهیونیستی در ادامه سیاستهای خصمانه خود ضد فلسطینیها ۶۵۰ واحد مسکونی جدید در کرانه باختری احداث میکند.
خبرگزاری مهر: به نقل از العهد، رژیم صهیونیستی با احداث ۶۵۰ واحد مسکونی جدید در شهرک بیت ایل در شمال البیره در کرانه باختری موافقت کرد.
این در حالی است که توقف شهرک سازی یکی از خواستههای اصلی تشکیلات خودگردان فلسطین برای از سرگیری مذاکرات سازش است.
شایان ذکر است که سیاست شهرک سازی در رژیم صهیونیستی براساس دلایلی چند استوار شده و به صورت مستمر پی گیری میشود؛ پس از اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، به دلیل محدودیت سرزمینی همواره از فقدان عمق استراتژیک رنج میبرد؛ بنابراین در طراحی استراتژیهای امنیتی رژیم صهیونیستی، تلاش بر این بوده که راهی برای جبران این ضعف و در نتیجه غلبه بر احساس نا امنی پیدا شود. در این زمینه اسراییل «شهرکسازی» را به عنوان استراتژی خود انتخاب نمود و در جهت عملی کردن آن کوشید.
هدف بعدی اسرائیل از تصرف اراضی و شهرک سازی، ممانعت از تشکیل کشور فلسطینی در آینده است. بااحداث شهرکهای مختلف و همچنین ایجاد مقرهای نظامی در این مناطق بسیاری از اراضی فلسطینیها را مصادره نموده و ارتباط و پیوستگی جغرافیایی مناطق فلسطینی را از میان برد. این اقدامات موجب گردید بخشهای وسیعی از کرانه باختری به واحدهایی پراکنده تبدیل شوند که فاقد هرگونه ارتباط جغرافیائی با یکدیگر باشند. زیرا در صورت تشکیل دولت فلسطینی نیاز به سرزمین یکپارچه وجود دارد. به طور کلی دولتهای اسراییل تعداد شهرکنشینان در کرانه باختری را در راستای همین سیاست افزایش داده اند.
شهرک سازی به عنوان یک پدافند سرزمینی هدف دیگر این رژیم بوده است. استراتژیهای ملی کابینههای مختلف اسراییل ازابتدا تا کنون معطوف به ملاحظاتی، چون ضرورت جذب و هضم ضربه اول تهاجم دشمن، رخنه اطلاعاتی و نظامی در نقاط مرزی سرزمینهای دول عربی، محاصره و جداسازی شهرکهای عرب نشین مستقر در سرزمینهای اشغالی و ... به کار برده شود.
گرچه روند شهرکسازی یهودی در سرزمینهای اشغالی تحت تاثیر عوامل گوناگون نظامی مانند جنگهای چهارگانه اعراب و اسراییل و مسائل عقیدتی ازجمله گرایشات دست راستی و افراطی هایی، چون گوش آمونیم از فراز و فرودهایی برخوردار بوده است، اما دایماً درصحنه استراتژیهای نظامی ـ. امنیتی دولت صهیونیستی اسراییل جریان داشته است. برخلاف سنتهای یهودیت به عنوان یک دین آسمانی، صهیونیسم سیاسی نوعی فساد و تباهی ملیگرایانه و استعمارگرایانه به شمار میرود که مسیرش نه ازیهودیت، که از ملی گرایی واستعمارگرایی اروپای قرن ۱۹ سرچشمه میگیرد.
رژیم صهیونیستی همواره سعی نموده بر منابع آبی زیر زمینی کرانه باختری تسلط پیدا کند؛ که این هدف را با توسعه شهرک نشینی دنبال نموده است.
دیدگاه تان را بنویسید