واکنش ترکیه به گفتمان تهدید آمریکا
وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه واشنگتن تمایلی به حل اختلافات با آنکارا ندارد، گفت: رویکرد تهدید و تحمیل در دولت ترامپ، فقط باعث بنبست سیاسی میشود.
خبرگزاری فارس: «مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه با انتقاد مجدد از تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم علیه این کشور، گفت که گفتمان تهدید فقط دو طرف را به بنبست سیاسی میکشاند.
چاووشاوغلو طی سخنانی در کنفرانس خبری مشترک با «ایویکا داچیچ» همتای صربستانی خود در استان آنتالیا، گفت: «ما از دیپلماسی استفاده کردیم. ما توصیههایی برای رسیدن به راهکار داشتیم. ولی آمریکا از گفتمان تهدید و مفهوم تحمیل و جبر استفاده کرد».
به نوشته روزنامه «دیلی صاباح» وی ضمن بیان اینکه با رویکرد فعلی آمریکا نمیتوان مشکلات بین آنکارا و واشنگتن را حل کرد، افزود: «هر مشکلی را میتوان حل کرد، اما نه با گفتمان تهدید و تحمیل. اما دولت آمریکا فقط با نگرانیهای سیاسی خود عمل کرده و میخواهد از آن برای مصرف داخلی و زمان انتخابات میاندوره (کنگره) بهره ببرد».
وزیر خارجه ترکیه با تاکید بر لزوم احترام گذاشتن آمریکا به تصمیمات و استقلال دستگاه قضایی این کشور، تصریح کرد: «اظهارات متناقضی از واشنگتن شنیده میشود که نشان دهنده آشوب در دولت ترامپ است».
چاووشاوغلو با اشاره به تصمیم ترامپ برای امضای طرح کنگره آمریکا برای تعلیق فروش جنگندههای F-۳۵ به ترکیه، گفت: آمریکا نمیتواند به صورت یکجانبه این توافق را لغو کند.
ایالات متحده چهارشنبه ۱۰ مرداد «عبدالحمید گل» وزیر دادگستری و «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه را به بهانه نقشآفرینی در بازداشت «اندرو برانسون» کشیش آمریکایی تحریم کرد. (+) درپی این اختلافات و تحریمهای آمریکا بود که ارزش واحد پول ترکیه در برابر دلار آمریکا در سرازیری قرار گرفت.
طی هفتههای اخیر ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا دستخوش کاهش نسبی شده است تا جایی که ادروغان از مردم ترکیه خواسته دلار، یورو و طلاهای خود را به لیر تبدیل کنند تا دست دولت برای مقابله با بحران بازتر باشد. هماکنون هر ۶ لیر ترکیه معادل با یک دلار آمریکا است.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز روز سهشنبه ۲۳ مرداد، با بیان اینکه آمریکا از اقتصاد به عنوان یک سلاح استفاده میکند، گفت که تولیدات و تجهیزات الکترونیکی آمریکا را تحریم خواهند کرد. (جزئیات بیشتر)
روابط ترکیه با آمریکا طی سالهای اخیر به خاطر مسائلی مانند حمایت نظامی واشنگتن از شبهنظامیان کُرد سوری، عدم استرداد فتحالله گولن (واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین)، تهدید به تحریم به خاطر خرید سامانههای پدافند موشکی S-۴۰۰ از روسیه و همچنین بازداشت برانسون، متشنج شده است.
دیدگاه تان را بنویسید