اتحادیه اروپا مصمم به کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا بر ایران

کد خبر: 827024

هلگا اشمید می‌گوید که شرکت‌های خصوصی برآورد‌های خود را در زمینه همکاری با ایران خواهند داشت، اما آنچه اتحادیه اروپا به دنبال کار روی آن است تبیین چارچوبی است که در نتیجه آن تجارت قانونی (با ایران) ادامه پیدا کرده و از رابطه تجاری با تهران نیز حمایت شود.

اتحادیه اروپا مصمم به کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا بر ایران

خبرگزاری تسنیم: دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که این اتحادیه مصمم به کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا بر تجارت اروپا با ایران است.

هلگا اشمید می‌گوید که شرکت‌های خصوصی برآورد‌های خود را در زمینه همکاری با ایران خواهند داشت، اما آنچه اتحادیه اروپا به دنبال کار روی آن است تبیین چارچوبی است که در نتیجه آن تجارت قانونی (با ایران) ادامه پیدا کرده و از رابطه تجاری با تهران نیز حمایت شود.

دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در گفتگو با اعتماد در خصوص خروج آمریکا از برجام و واکنش اروپا به آن گفت: در حقیقت اتحادیه اروپا از تصمیم ایالات متحده برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ابراز تاسف عمیق کرد و به صراحت و با شفافیت تاکید کرد که اتحادیه اروپا به تداوم اجرای کامل و موثر برجام تا زمانی که ایران به تعهدات خود احترام گذاشته و آن‌ها را اجرایی کند، کاملا متعهد و پایبند است. این موضع اتحادیه اروپا در حاشیه نشست سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه در صوفیه در تاریخ ۱۶ ماه مه سال ۲۰۱۸ رسما بیان و مورد تایید همه اعضا قرار گرفت. فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا (رییس کمیته سیاست خارجی این اتحادیه) نیز این موضع‌گیری و پیام را به مناسبت‌های مختلف مورد تاکید و تایید قرار داده و گفته است که توافق هسته‌ای با ایران برای امنیت منطقه، اروپا و کل جهان مهم و حیاتی است. ما به همراه سایر اعضای جامعه جهانی برای حفظ این توافق مصمم هستیم.

وی افزود: در نشست کمیسیون مشترک در ۲۵ ماه مه که ریاست آن را به نمایندگی از نمایندگی عالی اتحادیه اروپا فدریکا موگرینی برعهده داشت و در آن نمایندگان E۳+۲ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه و بریتانیا) به همراه ایران حضور داشتند، شرکت‌کنندگان تاسف خود را از خروج امریکا از توافق هسته‌ای و اعلام بازگشت تحریم‌های امریکا که در نتیجه برجام برداشته شده بودند، اعلام کردند. آن‌ها همچنین تاکید کردند که برجام یک عامل کلیدی در نظام جهانی منع اشاعه و دستاورد دیپلماتیک مهمی است که توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تایید و تقویت قرار گرفته است.

خانم اشمید در خصوص تضمین اتحادیه اروپا در حالی که شرکت‌ها از ایران خارج می‌شوند، گفت: این نکته درست است که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و تصمیم این کشور برای وضع دوباره تحریم‌ها از این توانایی برخوردار است که تاثیر منفی بر کمپانی‌های اروپایی که پس از حصول برجام به سرمایه‌گذاری در ایران روی آوردند، بگذارد. برداشته شدن تحریم‌های هسته‌ای بخش مهم و ضروری از برجام است. اتحادیه اروپا مصمم به حداقل رساندن تاثیر تحریم‌های امریکا بر تجارت‌های اروپایی است و در حال برداشتن گام‌هایی برای توسعه رابطه تجاری و اقتصادی میان ایران و اتحادیه است که از زمان برداشته شدن تحریم‌ها آغاز شده بود. در سطح اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپایی گام‌هایی را برای حفظ منافع کمپانی‌های اروپایی در ایران برداشته که این گام‌ها به شرح زیر است:

اجرای پروسه رسمی برای فعال کردن قوانین بازدارنده Blocking Statute که اعضای اتحادیه اروپا را از همراهی با تحریم‌های فرامرزی ایالات متحده منع می‌کند و شرکت‌ها را قادر می‌سازد که خسارت‌های وارده در اثر چنان تحریم‌هایی را از شخصی که مسبب ورود آن خسارت‌ها بوده جبران کنند و اثر آرای هر محکمه خارجی که برمبنای آن‌ها صادر شده باشد را در قلمرو اتحادیه اروپایی خنثی سازد. اجرای پروسه رسمی برای برداشتن موانع پیش روی بانک سرمایه‌گذاری اروپایی (EIB) تا در سایه تضمین بودجه، اتحادیه اروپا اقدام به تامین مالی (فاینانس) فعالیت‌ها در خارج از محدوده اتحادیه اروپا یعنی در ایران کند. تقویت همکاری با ایران در حوزه‌های متفاوت که شامل همکاری در بخش انرژی شده و کمپانی‌های کوچک و متوسط را شامل می‌شود. حفظ منافع تجار و سرمایه‌گذاران تنها با توسل به ترکیبی از اقدام‌هایی که در کشور‌های اروپایی در سطح ملی و درون اروپایی صورت می‌گیرد ممکن است. در این زمینه، گفتگو‌های بسیار حساس و مهم با اعضای اتحادیه اروپا برای یافتن راهکار‌های عملی به خصوص در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری، نفت، حمل و نقل و فاینانس در جریان است. نیرو‌های محلی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا برای انجام هماهنگی‌های لازم تعیین شده‌اند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در تماس نزدیک با شرکای بین‌المللی مانند هند، ژاپن و کره جنوبی که مایل به همکاری با اتحادیه اروپا هستند، است. در نهایت کمپانی‌های خصوصی برآورد‌های خود را خواهند داشت، اما آنچه اتحادیه اروپا به دنبال کار روی آن است تبیین چارچوبی است که در نتیجه آن تجارت قانونی (با ایران) ادامه پیدا کرده و از رابطه تجاری با تهران نیز حمایت شود. درحالی که اقتصاد بازار براساس اصل «تضمین» کار نمی‌کند، پایبندی مداوم به تعهد‌های برجامی و محیط کسب و کار مبتنی بر قوانین و برخوردار از شفافیت باید ادامه پیدا کند تا سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی را جذب کرده و به سود اقتصاد و مردم ایران باشد.

دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت: اتحادیه اروپا همواره به‌طور شفاف و مشخص بر رویکرد متوازن خود نسبت به منطقه (غرب آسیا) تاکید کرده و از همه کشور‌ها در منطقه خواسته که به سمت کاستن از تنش‌ها بروند. همچنین اتحادیه اروپا نگرانی خود را نسبت به نظامی‌سازی منطقه از جمله برنامه موشکی ایران اعلام کرده است. اتحادیه اروپا از ایران می‌خواهد از اقدام‌هایی که می‌تواند به تعمیق بی‌اعتمادی منتهی شود مانند آزمایش‌های موشک بالستیک که در تناقض با قطعنامه ٢٢٣١ است، پرهیز کند. از آنجا که این مسائل از برجام مجزا هستند اتحادیه اروپا به گفتگو با ایران درباره آن‌ها از طریق کانال متفاوتی از برجام ادامه می‌دهد. به عنوان مثال یکی از این موارد گفتگو میان اروپا و ایران بر سر یمن به عنوان موضوع اولیه است که از چندماه پیش جرقه آن زده شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت