مخالفت العبادی با ابطال انتخابات عراق
حیدرالعبادی' نخست وزیر عراق طرح موضوع ابطال نتایج انتخابات پارلمانی عراقی را نادرست خواند و با آن مخالفت کرد.
خبرگزاری ایرنا: العبادی عصر سه شنبه در نشست مطبوعاتی هفتگی پس از جلسه شورای وزیران عراق گفت: این که برخی خواهان ابطال نتایج انتخابات هستند کار درستی نیست.
وی همچنین از ابراز نظر کمیسیون عالی مستقل انتخابات مبنی بر احتمال ورود کشور به جنگ داخلی در صورت ابطال نتایج انتخابات ابراز شگفتی کرد.
وی سخن بیشتری در این باره نگفت.
العبادی که بعنوان نخست وزیر عراق، فرماندهی کل نیروهای مسلح را نیز بر عهده دارد همچنین در بخش دیگری از سخنانش در این کنفرانس خبری، از تداوم عملیات پاکسازی از تروریسم داعش خبر داد و درعین حال تاکید کرد که بخش اعظم خط مرزی با سوریه تامین امنیت شده است.
وی در بخش دیگری همچنین از کاهش ساعتهای خاموشی برق و بهبود خدمات برق در کشورش طی دو هفته آینده و با ورود خطهای جدید تولیدی خبر داد.
در دو هفته گذشته با افزایش یکباره گرما و همزمان با ایام آغازین ماه مبارک رمضان، خاموشیها در مناطق مختلف عراق به اوج خود رسید و در برخی مناطق به بیش از ۱۵ ساعت میرسد.
همین امر در بغداد، کربلا و برخی مناطق دیگر موجب اعتراضات مردمی شد.
** اعتراضات درحال رسیدگی
سخنان العبادی در انتقاد از مطالبه ابطال نتایج انتخاباتی درحالی است که در پی گسترش اعتراضها به نتایج انتخابات در برخی حوزههای انتخابی، شورای وزیران عراق روز پنجشنبه یک کمیته عالی مرکب از روسای مراکز نظارتی و امنیتی تشکیل داد گزارشها و اطلاعات مربوط به تخلفات انتخاباتی را بررسی کنند.
با اعلام نتایج اولیه و بویژه پس از اعلام نتایج قطعی انتخابات، برخی فعالان سیاسی و احزاب خواستار ابطال کل انتخابات ۲۲ اردیبهشت ماه به دلیل آنچه تخلفات و تقلبهای گسترده در روند رای گیری و شمارش آراء خواندند شدند.
پیشتر کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق نیز ضمن استقبال از دریافت گزارشها و شکایتهای مربوط به تخلفهای انتخاباتی و بررسی و ارجاع آن به دادگاه عالی انتخابات به ضمیمه پاسخ خود، با ابطال نتایج انتخابات مخالفت کرد.
۱۶۸ نماینده پارلمان عراق روز دوشنبه سرانجام پس از چند روز تلاش ناکام، جلسه فوق العاده پارلمان را تشکیل دادند که طی آن بازشماری دستی ۱۰ درصد مجموع آراء و ابطال نتایج انتخابات در مراکز رای گیری خارج از کشور بدلیل آنچه حجم بالای تخلفات خوانده شد، به تصویب رسید.
در این مصوبه همچنین مقرر شد، در صورتی که شمارش دستی این بخش از آراء نشان داد تخلف و تقلب تا یک چهارم آراء را در بر میگیرد، باید آراء مربوط به همه مراکز رای گیری به صورت دستی شمارش شود.
چهارمین انتخابات عراق بصورت ثبت و شمارش الکترونیکی انجام شد، اما برگههای رای نیز پس از ثبت در سیستم الکترونیک شمارش آراء در صندوق رای انداخته میشد.
برخی احزاب و شخصیتهای سیاسی ضمن رد صلاحیت پارلمان برای مداخله در امر تخلفات انتخاباتی، نمایندگان متعرض را متهم میکنند بدلیل شکست در انتخابات سعی در بی اعتبار کردن نتایج آن دارند.
درهمین حال با گسترش و ادامه اعتراضهای سیاسی به نتایج انتخابات بویژه در سطح نزدیک به نیمی از نمایندگان پارلمان کنونی عراق، برخی نگرانیها از احتمال بطلان انتخابات با فشار و حمایت برخی طرفهای خارجی برای ورود این کشور به دوران جدیدی از بی ثباتی مطرح شده است.
یک ناظر عراقی که نخواست نامش ذکر شود گفت که این نگرانی وجود دارد طرفهای خارجی از جمله واشنگتن و ریاض که پیش از انتخابات بشدت دنبال وارد کردن عراق در مرحله خلاء سیاسی از طریق تعویق تاریخ برگزاری انتخابات بودند تا بتوانند تغییرات دلخواه خود را در روند سیاسی این کشور انجام دهند، اکنون بخواهند همان اهداف را طریق بطلان نتایج انتخابات و تشکیل و استقرار دولت موقت دست کم به مدت چند ماه دنبال کنند.
دیدگاه تان را بنویسید