نگران کننده ترین بحران‌ها برای آلمانی‌ها در سال ۲۰۱۸

کد خبر: 765872

یک روزنامه آلمانی با استناد به نتایج یک نظرسنجی به بررسی خطرناک ترین بحران‌های بین‌المللی از نگاه شهروندان آلمانی و چشم انداز مناقشات جهانی در سال آینده پراخت.

نگران کننده ترین بحران‌ها برای آلمانی‌ها در سال ۲۰۱۸

خبرگزاری تسنیم: در سطح جهانی در حال حاضر حدود 30 جنگ و درگیری های مسلحانه بزرگ وجود دارد.

بدون شک یکی از تهدید آمیزترین بحران ها در سال جاری میلادی مناقشات بر سر برنامه اتمی کره شمالی بود. تهدیدات نظامی و جنگ های کلامی بین رهبر کره شمالی و رئیس جمهور آمریکا منجر به این شد که دوباره از امکان وقوع جنگ اتمی سخن به میان آید.

بر اساس نظر سنجی اخیر موسسه "یوگو"، که به سفارش خبرگزاری آلمان انجام شده است، 40 درصد شهروندان آلمانی این مناقشات در شرق دور را خطرناک ترین مناقشات جهانی می دانند. بعد از آن تروریسم داعش قرار می گیرد که 25 درصد شهروندان آلمانی آن را نگران کننده ترین بحران ارزیابی کردند. مناقشات بین اسرائیل و فلسطین نیز برای 8 درصد شهروندان آلمانی خطرناک ترین بحران ارزیابی شده است. 8 درصد نیز مبارزات قدرتی بین ایران و عربستان در خاورمیانه را خطرناک ارزیابی کردند.مناقشات بر سر اوکراین هم تنها برای2 درصد از شهروندان آلمانی تهدید آمیزترین بحران جهانی محسوب می شود.

روزنامه راینیشن پست آلمان در ادامه این مطلب به درگیری های بزرگی که در سال آینده انتظار آن می رود اشاره کرد.

بحران کره شمالی

به نوشته این روزنامه آلمانی شانس گفتگو برای حل مناقشات کره شمالی بد است و مواضع سختگیرانه است. واشنگتن می خواهد با حداکثر فشار شرایطی را بدست آورد که کره شمالی برنامه اتمی خود را به صورت غیر قابل برگشت و قابل کنترل کاهش دهد. بخشی از استراتژِی آمریکا در این راستا باز نگه داشتن گزینه نظامی است. کره شمالی هم که خود را به عنوان قدرت اتمی معرفی کرده است می خواهد در این راستا به رسمیت شناخته شده و تازه بعد از آن حاضر به گفت و گو است. نویسنده در ادامه فرض را بر این گرفت که کره شمالی تست های موشکی خود را در سال آینده در پیش گرفته و تشدید اختلافات در این باره را رد نکرد.

تروریسم داعش

سال جاری میلادی پایان خلافت خود خوانده داعش در مناطق بحرانی در عراق و سوریه بود. البته این به مفهوم آن نیست که داعش کاملا شکست خورده است. بر اساس ارزیابی نیروهای نظامی و کارشناسان ، برخی از این تروریست ها در بخش های وسیعی از صحراهای غرب عراق مخفی شده اند و همچنان می توانند با اقدامات چریکی و تروریستی ترس و ترور را گسترش دهند. به نوشته این روزنامه آلمانی همچنین در سال آینده تروریسم داعش می تواند ترور را به دیگر کشورها از جمله اروپا و افغانستان منتقل کند.

مناقشات بین اسرائیل و فلسطین

به رسمیت شناخته شدن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از طرف آمریکا اختلافات بین اسرائیل و فلسطینیان را بخصوص در دوران تغییر سال میلادی تشدید کرده است. گروه مقاومت فلسطین (حماس) انتفاضه جدید را اعلام کرده است. شانس پیشبرد یک رویکرد صلح در این اوضاع کم شده است. آمریکا دیگر به عنوان یک میانجی جدی برای فلسطینیان مطرح نیست. آن ها حالا کاملا بر سازمان ملل تکیه دارند. اسرائیل همچنان به گسترش شهرکسازی های خود در شرق بیت المقدس می اندیشد. رئیس جمهور آمریکا همچنان می خواهد یک توافق نهایی را انجام دهد؛ اما بدون شراکت با فلسطینیان کار دشواری است. در حال حاضر بار دیگر این مسئله مشخص می شود که این مناقشات دهه های اخیر در خاورمیانه چقدر دشوار است.

مناقشات بین ایران و عربستان سعودی

از زمانی که ملک سلمان از حدود 3 سال پیش پادشاه عربستان سعودی شده است سیاست خارجی این کشور رویکرد تهاجمی تری را در پیش گرفته است. مسئول این تغییر رویکرد پسر وی ولیعهد عربستان سعودی محمد بن سلمان است. هدف اصلی خاندان سلطنتی عربستان بخصوص کاهش نفوذ ایران در منطقه است. کارشناسان درباره تشدید مناقشات بین ایران و عربستان سعودی در سال 2018 هشدار داده اند. ریاض همچنین سیاست های ضد ایرانی خود در منطقه را از طرف ترامپ موجه می داند. این مسئله می تواند به تشدید اوضاع در یمن و لبنان منجر شود.

مناقشات اوکراین

سازمان ملل تا به حال در جنگ اوکراین در شرق این کشور از حدود 10300 قربانی خبر داده است. در سال 2018 انتظار می رود که در این درگیری ها همچنان شمار قربانیان افزایش یابد. البته یک پیشنهاد رئیس جمهور روسیه روی میز قرار دارد که خواستار اعزام گروه های صلح سازمان ملل به منطقه است. اما مذاکرات در این باره متوقف شده است. همچنین بعد از انتخاب دوباره پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه در ماه مارس سال آِینده هم به ندرت انتظار گام های مهم دیگری در این راستا از طرف روسیه می رود. شرایط می تواند با دخالت های آمریکا تغییر کند. رئیس جمهور آمریکا می خواهد اوکراین را با ارسال سلاح تقویت کند. در این صورت اننتظار درگیری های خونین تری می رود.

مناقشات در دریای چین جنوبی

در کنار مناقشات اتمی با کره شمالی در آسیا یک مناقشه بزرگ دیگر وجود دارد که به ندرت در عموم اروپا شناخته شده است و آن مناقشات بین چین و همسایه آن در دریای شرق و جنوب چین است. خطر محاسبات غلط در این راستا بزرگ است. دریای جنوب چین از نظر استراتژیک اهمیت زیادی دارد. تشدید این مناقشات هم انتظار می رود.

موسسه یوگو نظرسنجی درباره بحران های بین المللی را از بین 2036 نفر از شهروندان آلمانی در فاصله زمانی بین 19 تا 21 ماه مارس انجام داده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت