جبهه النصره در حومه دمشق به زانو درآمد
تروریستهای جبهه النصره سرانجام در برابر ارتش سوریه در حومه دمشق تسلیم شدند تا دمشق دستاورد راهبردی در این منطقه به دست آورد.
خبرگزاری مهر: جبهه النصره نیز مشابه داعش و دیگر گروههای تروریستی در حال زوال در سوریه است. علاوه بر پیشروی هایی که ارتش سوریه ضد تروریستهای جبهه النصره در حومه حماه داشته اند، دستاورد بزرگ در غوطه غربی به دست آمده است و این منطقه را باید در زمره مناطق تحت کنترل دولت سوریه بدانیم. تروریستهای جبهه النصره پس از شکست های متوالی و ناتوانی رژیم صهیونیستی از حمایت بیشتر از آنها راهی جز تسلیم شدن نیافتند. آنها به شروط ارتش سوریه پس از اینکه حلقه محاصره آنها تنگ تر شد، تن دادند و با خروج از ادلب ظرف ۴۸ ساعت موافقت کردند و اگر توافق را نقض نکنند باید اولین گروه آنها از این منطقه خارج و به ادلب برود.
ارتش سوریه حلقه محاصره را بر جبهه النصره و گروههای همپیمان آن در مغرالمیر، تل مروان و مزرعه بیت جن در جنوب غربی دمشق تنگ کرد و این از طریق عملیات گسترده ای بود که طی آن ارتش سوریه پیشروی های گسترده ای در مزارع بیت جن به دست آورد و بر اطراف مقام الشیخ عبدالله پس از نبرد با تروریستهای جبهه النصره مسلط شد. ارتش سوریه با جدا کردن منطقه مغرالمیر از مزرعه بیت جن به پیشروی های خود ادامه داد و بر الکنایات در شمال «حرفا» و نیز بلندی «عامر» مسلط شد و به سوی مناطق «رجم القناص» و «سریه عزیز »پیشروی کرد. تروریستهای جبهه النصره به سوی جبل الشیخ فرار کردند و برخی به مزارع اشغالی شبعا و مناطق تحت اشغال صهیونیستها گریختند.
کمیته های آشتی وارد گفتگو با شبه نظامیان شدند و مابقی گروههای وابسته به جبهه النصره به شرایط ارتش سوریه تن دادند و این پس از آن بود که مطمئن شدند که سرنوشت آنها نابودی است و با رفتن به ادلب موافقت کردند. به این ترتیب اگر نقض توافق صورت نگیرد؛ آنها به همراه خانواده های خود عازم ادلب خواهند شد و این مناطق را به ارتش و نیروهای امنیتی سوریه می دهند تا ساکنان رانده شده از آن به خانه و کاشانه خود بازگردند.
مختصری درباره جبهه النصره
جبهه النصره گروهی سلفی و تروریستی در سوریه است که در اولین بیانیه خود در روز سه شنبه ۲۴ ژانویه ۲۰۱۲(چهارم بهمن ۱۳۹۰) سوریها را به آنچه به زعم خود"جهاد" خواند و به دست گرفتن سلاح علیه نظام سوریه دعوت و خشونتطلبی، کشتار و ایجاد هرج و مرج در پوشش جهاد ادعایی خود را توجیه کرد. النصره در مارس ۲۰۱۵ ائتلافی موسوم به جیش الفتح را تشکیل داد که هفت گروه که مهمترین آنها احرار الشام است عضو آن شدند. ابومحمد الجولانی سرکرده جبهه النصره قلمداد میشود.
بر اساس گزارش رسانه ها؛ آمار تروریستهای جبهه النصره بین هشت تا ۱۰ هزار نفر برآورد شده است، تروریستهایی از مناطق مختلف و همچنین برخی کشورهای اروپایی به عضویت جبهه النصره درآمدند. جبهه النصره در حال حاضر در بخش های اندکی در سوریه حضور دارد که ادلب از جمله آنهاست.
جبهه النصره از زمان شکلگیری، عامل حملات و انفجارهای متعدد در شهر حلب و همچنین دمشق بوده است، این گروه تروریستی علاوه بر اشغال ادلب، چندین عملیات تروریستی انجام داده که مهمترین آنها انفجار ساختمان ستاد مشترک ارتش سوریه در دمشق در اکتبر ۲۰۱۲ میلادی(مهر ۱۳۹۱) و نیز انفجار ساختمان اطلاعات هوایی در حرستا و انفجار ساختمان باشگاه الضباط(افسران) در میدان سعدالله الجباری حلب بوده است.
اما اهمیت آزادسازی محور مغرالمیر-بیت جن در حومه جنوب غربی دمشق چیست؟ با تسلط ارتش سوریه بر این محور راهبردی، دمشق در آستانه دستاورد مهم میدانی و نظامی است.
از نظر نظامی منطقه حیاتی و مهمی آزاد می شود که ارتش سوریه و متحدان آن را به خود مشغول کرده بود زیرا محل تمرکز شمار زیادی از تروریستهای جبهه النصره محسوب می شد. این تروریستها از مناطق حومه جنوبی و جنوب غربی دمشق به این منطقه آمده و در آنجا جمع شده بودند و به سلاح و توان نظامی قوی مجهز بودند. این تروریستها از حمایت لجستیک و نظامی مستقیم و غیر ارتش رژیم صهیونیستی برخوردار بودند.
از بُعد میدانی؛ ارتباط میدانی کاملی میان دمشق با بخش مهمی از جولان اشغالی وجود دارد. خطر مرزی لبنان به طور کامل آزاد می شود زیرا محور مغرالمیر-بیت جن در امتداد مرزهای شرقی کوه جبل الشیخ و دیده بانی ۲۲۲۲ اشغالی از سوی صهیونیستها محسوب می شود که بسیار حساس و خطرناک است و بر امنیت لبنان و سوریه تاثیر منفی با حضور تروریستها داشت. منطقه «حضر» که در معرض حملات دائمی تروریستها بود امن می شود. جدای از این، محور مذکور از اهمیت میدانی به عنوان نقطه مقدم در برابر رژیم صهیونیستی از سویی و تروریستها در حومه قنیطره از سوی دیگر محسوب می شود. از بُعد امنیتی همچنین نقطه و سکویی گسترده و قوی به حساب می آید و شرایط را برای عملیات گسترده ارتش سوریه و متحدانش با هدف آزادسازی جباتا الخشب-الحمیدیه تا شهر قنیطره فراهم می آورد.
از حیث راهبردی؛ همه مناطق مرزی سوریه و لبنان به کنترل در می آید و اثرات منفی بر امنیت و تلاش های ارتش های لبنان و سوریه ضد تروریسم از بین می رود.
دولت سوریه بر مرزها با جولان اشغالی مسلط می شود و ابتکار عمل در هر فرایندی اعم از جنگ، تثبیت شرایط موجود یا تطبیق قواعد بین المللی در اختیار ارتش سوریه قرار می گیرد.
جدای از آن ارتباط میدانی و لجستیکی میان رژیم صهیونیستی و تروریستها تضعیف می شود موضوعی که برگه مهمی که آنها بر آن در جنگ با ارتش سوریه و متحدانش در اختیار داشتند از دست آنها خارج می شود.
موقعیت محور مقاومت ضد دشمن صهیونیست با در اختیار داشتن این محور میدانی مهم، موثر و فعال از حیث جغرافیایی-نظامی و استراتژیکی، در هر رویارویی احتمالی تقویت می شود.
با در اختیار قرار گرفتن این منطقه؛ موقعیت سوریه در جنگ ضد تروریسم از سویی و روند سیاسی از سوی دیگر تقویت می شود و به عبارت دیگر دمشق در روند سیاسی برگه مهمی به دست می آورد.
بنابر این آنچه گفته شد اهمیت دستاورد ارتش سوریه در آزادسازی محور مغرالمیر-بیت جن در حومه جنوب غربی دمشق مشخص می شود. این منطقه سکو و نقطه راهبردی در نبردهای بعدی در جنوب سوریه خواهد بود و غلبه بر آن با توجه به نبرد قریب الوقوع در شمال تروریستها برای فرودگاه ابوالظهور و آزادسازی ادلب و اطراف آن تا مرزهای ترکیه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
تسلط بر این محور سبب می شود که ارتش سوریه و متحدانش با فراغ بال به نبرد با تروریستها در مناطق تحت اشغال آنها در دیگر مناطق سوریه بپردازند و از سوی دیگر در مذاکرات مربوط به حل و فصل بحران سوریه، دمشق برگ مهم و قوی در اختیار خواهد داشت.
به این ترتیب بر اساس گزارش رسانه های سوری؛ پرچم سوریه بر بلندترین ارتفاعات راهبردی میان حومه دمشق و قنیطره به اهتزاز درمی آید. با خروج افراد مسلح از این منطقه پرونده جبهه النصره و شبه نظامیان در غوطه غربی دمشق بسته می شود.
دیدگاه تان را بنویسید