در مناقشه قطر، دولت باید طرف عربستان میبود
پرویز مشرف، رئیسجمهور سابق پاکستان از دولت کشورش به سبب عدم جانبداری از به اصطلاح ائتلاف چهارجانبه ضد تروریستی متشکل از کشورهای عربستان، امارات متحده عربی، مصر و بحرین در مناقشه با کشور قطر انتقاد کرد.
خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری فرانسه، پرویز مشرف در مصاحبهای با یک رسانه عربی گفت: من از نحوه رفتار دولت پاکستان در قبال بحران قطر واقعا شوکه شدهام. قطر هرگز کشوری نبود که هواخواه پاکستان باشد و ما مکررا این مساله را مشاهده کردهایم.
او ادامه داد: در مقابل این عربستان و امارات متحده عربی بودند که همواره دوستان بزرگ پاکستان باقی ماندند. ما هرگز نباید دست به کاری بزنیم که علیه هیچ یک از این دو کشور باشد چون هر دوی آنها کنار ما ایستادند و ما باید برای دوستی آنها ارزش قائل شویم.
مشرف با اشاره به منافع تجاری حزب حاکم پاکستان در کشور قطر گفت: ما شاهد بودیم که منافع کلی کشور ما به سبب منافع تجاری شخصی نادیده گرفته شدند. اگر قرار باشد چنین رویهای در اولویت قرار بگیرد باید خداوند کشور ما را نجات دهد.
مشرف در عین حال تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای منتقل کردن سفارت کشورش از شهر تلآویو به شهر قدس و رسمیت بخشیدن به شهر قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را "فاجعه بار" خواند.
او گفت: ترامپ همواره گفته که میخواهد کاری برای حل مساله فلسطین انجام دهد اما این راه درستش نیست. چنین مسالهای شدیدا برای جهان اسلام حساسیت دارد.
مشرف همچنین از واکنش جهان اسلام به اقدام دولت ترامپ انتقاد کرده و گفت: متاسفانه جهان اسلام هیچ مجمعی ندارد که صدای واحدی را از جانب خود به گوش همه برساند.
وی افزود: سازمانهایی نظیر سازمان همکاری اسلامی بی تاثیر هستند. این سازمان باید واکنش قدرتمندی نشان میداد زیرا قرار است که به عنوان صدای 57 کشور مسلمان و یک چهارم جمعیت کل جهان عمل کند.
مشرف خاطر نشان کرد: کشورهای اسلامی به طرق مختلف وابسته به غرب شدند بنابراین به مسیرهای متفاوت کشیده میشوند. ما باید بار دیگر سازمان همکاریهای اسلامی را تقویت کنیم و صدایمان را متحد سازیم.
او ادامه داد: شاید در این جهان چند قطبی ما به عنوان کشورهای اسلامی نیاز به استفاده از حمایتهای چین و روسیه برای مقابله با این تصمیم داریم. ما تنها میتوانیم این کار را از طریق دیپلماسی انجام دهیم.
مشرف درباره مناقشه کشمیر گفت: من شروع به تلاش برای حل این مساله از طریق ابتکارعملی بزرگ برای کشمیر کردم. من و دیگر افراد هم فکر با خودم گروهی تشکیل داده که شامل تعدادی از چهرههای مردمی و برجسته پاکستان، هند و هر دو سوی کشمیر است. ما قرار است با این گروه به سراغ سازمان ملل و دولتهای هند و پاکستان برویم.
او ادامه داد: مناقشه کشمیر میتواند حل شود و من شدیدا معتقدم که دولت فعلی در هند میتواند این کار را انجام دهد چون آنها نماینده تندروها هستند.
مشرف در عین حال اظهار داشت او بیش از این اقدام به ممنوع اعلام کردن گروه شبهنظامی لشکر طیبه کرد چون خواهان یک مذاکرات سیاسی با هند بود.
او گفت: این مربوط به زمانی بود که ما مشغول مذاکرات صلح با واجپایی، نخست وزیر اسبق هند بودیم. هنگامی که شما از یک خطمشی سیاسی پیروی میکنید باید رویکرد نظامی را کنار بگذارید. من در آن مقطع میخواستم از طریق ابزارهای سیاسی مناقشه کشمیر را حل کنم بنابراین تصمیم گرفتم چندین گروه از جمله لشکر طیبه را ممنوع اعلام کنم اما متاسفانه دولتهای سابق از جمله دولت بی نظیر بوتو و نواز شریف از لشکر طیبه و حضورش در مناقشه کشمیر حمایت کردند.
دیدگاه تان را بنویسید