تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران درباره خلع سلاح هسته‌ای

کد خبر: 741996

قطعنامه پیشنهادی ایران درباره خلع سلاح هسته ای با رای مثبت ۱۱۲ کشور در کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران درباره خلع سلاح هسته‌ای

خبرگزاری مهر: قطعنامه پیشنهادی ایران درباره خلع سلاح هسته ای در کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.

این قطعنامه با رای مثبت ۱۱۲ کشور و با وجود مخالفت آمریکا و همپیمانانش تصویب شد. همچنین ۴۴ کشور به این قطعنامه رأی منفی و ۱۵ کشور نیز به آن رأی ممتنع دادند.

عنوان این قطعنامه پیگیری اجرای تعهدات پذیرفته شده در کنفرانس‌های بازنگری دولت‌های عضو ان پی تی در سال‌های ۱۹۹۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ میلادی است که پیش نویس آن را هیئت ایران به کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی سازمان ملل ارائه کرد.

این قطعنامه از کشورهای دارای سلاح هسته‌ای می‌خواهد به اقدامات لازم جهت اجرای تعهداتشان مبنی بر انهدام کامل زرادخانه تسلیحات اتمی خود بر اساس اصول شفافیت، برگشت‌ناپذیری و نظارت بین‌المللی سرعت بخشند.

در اعتراض به عدم پایبندی کشورهای هسته ای به این تعهدات و در واکنش به اظهارات نماینده آمریکا که اعلام کرده بود خلع سلاح هسته ای به صبر بیشتری احتیاج دارد، نماینده دائم ایران در سخنرانی خود در نشست امسال کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی اعلام کرد: پس از هفتاد سال درخواست مستمر جهانیان برای امحای کامل سلاح های هسته‌ای، آمریکا که خود مسابقه تسلیحات هسته ای جدید را نیز شروع کرده است، اعلام می کند خلع سلاح هسته ای به زمان و صبر بیشتری نیاز دارد!

نماینده دائم ایران در نشست امسال کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی سازمان ملل، با اشاره به روند مسابقه جدید تسلیحات هسته ای و روند نوسازی این سلاح ها، از آنها به عنوان روندهای هشدار دهنده یاد کرد و خواستار خاتمه اینگونه اقدامات شد.

در بخشی از قطعنامه پیشنهادی ایران که در نشست بعدازظهر جمعه کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی تصویب شد، بر اجرای قطعنامه کنفرانس بازنگری ان پی تی در سال ۱۹۹۵ در خصوص ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته‌ای نیز تأکید شده است. قطعنامه سال ۱۹۹۵ در مورد خاورمیانه خواستار پیوستن رژیم صهیونیستی به ان پی تی و قرار دادن تأسیسات هسته‌ای خویش تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی است. آمریکا، فرانسه، انگلیس، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی، از جمله به دلیل وجود این بخش به قطعنامه پیشنهادی ایران رأی منفی دادند.

در قطعنامه پیشنهادی ایران همچنین بر ضرورت ارائه تضمین‌های امنیتی به کشورهای غیرهسته‌ای مبنی بر عدم به کارگیری و یا تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای علیه آنها تأکید شده است.

این قطعنامه قرار است حدود یک ماه دیگر به صحن مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شود و در آنجا به صورت نهایی به تصویب برسد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت