پوتین: تحریم‌های کنگره علیه روسیه هدف اقتصادی دارد

کد خبر: 738558

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز پنج‌شنبه در میزگردی به میزبانی «باشگاه مباحثه والدای» شرکت کرد.

خبرگزاری فارس: رئیس‌جمهور روسیه روز پنج‌شنبه وضعیت کنونی خاورمیانه را حاصل تلاش برخی قدرت‌ها برای پیشبرد تحولات این منطقه در جهت منافعشان، دانست.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز پنج‌شنبه در میزگردی به میزبانی «باشگاه مباحثه والدای» شرکت کرد.

وی در این نشست با عنوان «آینده جهان: حرکت از میان درگیری و همکاری» صحبت می‌کرد، گفت: «برخی قدرت‌ها تلاش کردند تا از طریق کودتا و استفاده مستقیم از نیروی نظامی، تحولات در خاورمیانه را در جهت منافع خود مدیریت کنند.»

رئیس‌جمهور روسیه گفت برخی از کشورها «به جای مبارزه با تروریسم... تلاش می‌کنند تا این آشفتگی و ناآرامی [در خاورمیانه] را به امری دائمی تبدیل کنند... اما تجربه سوریه نشان داد که می‌توان جایگزینی برای این چالش یافت.»

پوتین افزود: «روسیه به همراه دولت قانونی سوریه و چند کشور دیگر منطقه و در تطابق با قوانین بین‌المللی با تروریست‌ها جنگید. این مسیر هزینه‌های زیادی داشت، اما ما صبور بودیم و در هر گام حساب‌شده عمل کردیم و با بازیگران منطقه‌ای همکاری کردیم.»

رئیس‌جمهور روسیه سپس به مسئله بحران اتمی شبه جزیره کره پرداخت و گفت مسکو همواره تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل از جمله تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ را اجرایی کرده است.

وی با این وجود گفت: «اما کره شمالی کشوری مستقل است و ما معتقدیم که این بحران باید به نحوی مسالمت‌آمیز و از طریق گفت‌وگو حل شود. این موضعی است که ما همواره داشته‌ایم.»

پوتین در بخش دیگری از این سخنرانی با بیان اینکه برخی کشورها تلاش می‌کنند از طریق سیاست منافع اقتصادی خود را تأمین کنند، گفت: «برخی اقدامات سیاسی، دلایل صرفا تجاری دارند. هدف بسته تحریمی اخیر که در کنگره آمریکا تصویب شد، خارج کردن روسیه از بازار انرژی اروپا است.»

وی افزود: «آن‌ها می‌خواهند اروپا از گاز مایع ایالات متحده که گران‌تر است، استفاده کند. آن‌ها می‌خواهند در مسیر پروژه "ساوث استریم" و "نورث استریم" هم مانع‌تراشی کنند، در حالی که متنوع‌سازی منابع انرژی در راستای منافع اروپا است.»

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به منافع کشورهای مختلف و تلاش آن‌ها برای رسیدن به این منافع، گفت: «در دنیای مدرن امروز، نمی‌توانید با قربانی کردن دیگران به دستاوردهای راهبردی برسید.»

او گفت برخی کشورها با در پیش گرفتن سیاست‌های خودخواهانه و تهاجمی، موجب بروز ناآرامی و بحران‌های مختلف در جهان شده‌اند.

وی به وضعیت پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوری هم پرداخت و گفت در پی گسترش حوزه نفوذ سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ثبات در منطقه اروپا کاهش یافته و در نتیجه آن معاهدات چندجانبه و دوجانبه تضعیف شده است.

او همچنین ایالات متحده را هم به عدم اجرای دقیق معاهدات دوجانبه با روسیه برای کاهش حجم زرادخانه اتمی متهم کرد و گفت در حالی که مسکو همواره دسترسی‌های لازم را به بازرسان آمریکایی داده، اما واشنگتن به طور کامل به تعهدات خود عمل نکرده است.

پوتین در بخش دیگری از این نشست گفت که برخی از کشورها در حال ساخت تسلیحاتی هستند که اتمی نیستند اما توانی مشابه دارند. وی گفت مسکو نیز آماده ساخت چنین سلاح‌هایی است.

کرزای: آمریکا افراط‌گرایان را وارد افغانستان کرد

در ادامه این نشست، «حامد کرزای» رئیس‌جمهور سابق افغانستان پشت تریبون رفت و در مورد وضعیت کنونی منطقه خاورمیانه صحبت کرد.

وی گفت: «افغانستان کشور میانه‌رویی بود. ما مسلمان بودیم، مسلمان‌های معتقدی هم بودیم، اما افراط‌گرا نبودیم. اما ایالات متحده و متحدانش برای شکست دادن شورای افراط‌گرایی را وارد افغانستان کردند.»

کرزای افزود: «آن‌ها آن زمان می‌گفتند که ایالات متحده تا آخرین سرباز افغانستانی، در برابر شوروی می‌جنگد.»

او گفت افغانستان هنوز هم شاهد تبعات سیاست‌های آن سال‌های ایالات متحده است.

رئیس‌جمهور سابق افغانستان با بیان اینکه شکست طالبان نتیجه همراهی مردم این کشور و نه توان نظامی آمریکا بود، گفت تا زمانی که مردم و کشورهای مختلف در افغانستان همکاری می‌کردند، این کشور در حال پیشرفت بود، اما سیاست‌های آمریکا از جمله بمباران روستاها و زندانی کردن مردم، موجب شد تا افغانستانی‌ها اعتماد خود به واشنگتن را از دست بدهند.

کرزای گفت: «امروز من یکی از مهمترین منتقدان سیاست ایالات متحده در افغانستان هستم. نه به این دلیل که من ضدغربی هستم، من فردی بسیار غربی هستم، تحصیلاتم غربی است، تفکراتم غربی است، و ذاتا دموکراتیک و عاشق فرهنگ آن‌ها هستم.»

وی افزود: «اما مخالف سیاست آن‌ها هستم، چون شکست خورده است، چون مشکلات زیادی به بار آورده و موجب گسترش افراط‌گرایی و تروریسم شده است.»

رئیس‌جمهور سابق افغانستان ادامه داد: «من مخالف سیاست ایالات متحده هستم، چون با وجود حضور ایالات متحده و با اینکه حریم هوایی افغانستان در اختیار این کشور است و با وجود تمام امکاناتی که یک ابر قدرت و سرویس‌های اطلاعاتی افغانستان در اختیار دارند، داعش بعد از ۱۴ سال حضور ایالات متحده، در افغانستان ظهور کرده است.»

او با بیان اینکه به آمریکا توصیه می‌کند که «به شکست اعتراف کند»، گفت: «این سوال مطرح است که آیا آمریکا واقعا در حال مبارزه با تروریسم است یا اینطور وانمود می‌کند؟»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت