واکنش پارلمان سوریه به یورش نیروهای ترکیه به ادلب
حموده الصباغ رئیس پارلمان سوریه خواستار خروج نیروهای ترکیه از اراضی سوریه شد.
خبرگزاری مهر: رئیس پارلمان سوریه خواستار خروج نیروهای ترکیه از ادلب شد و آنرا تهدید کننده این کشور دانست.
به گزارش اسپوتنیک، حموده الصباغ رئیس پارلمان سوریه خواستار خروج نیروهای ترکیه از اراضی سوریه شد.
حموده الصباغ رئیس پارلمان سوریه اعلام کرد: پارلمان سوریه خواستار خروج نیروهای ترکیه بدون هیچ پیش شرطی است. یورش ترکیه به ادلب سوریه را تهدید می کند.
وی افزود: یورش ترکیه به ادلب در جریان مذاکرات آستانه مطرح نشده است و این نقض قانون بین المللی است.
رئیس پارلمان سوریه بیان کرد: ارتش ترکیه به اراضی سوریه در استان ادلب یورش برده است و حاکمیت و تمامیت ارضی ما را خدشه دار کرده است. پارلمان سوریه این یورش ترکیه را که ارتباطی به توافق آستانه ندارد محکوم می کند. پارلمان همچنین تحرکات آنکارا در ادلب را تهدیدی برای امنیت شهروندان سوری و نقض حقوق بین المللی می داند.
شایان ذکر است که قبلا یک منبع مسئول در وزارت خارجه سوریه به شدت ورود واحدهایی از ارتش ترکیه به ادلب را محکوم کرد و آنرا تجاوز آشکار به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه دانست.
وزارت خارجه سوریه اعلام کرد: این تجاوز ترکیه ارتباطی به تفاهمات صورت گرفته میان کشورهای ضامن مناطق کاهش تنش در روند آستانه ندارد بلکه مغایر با این تفاهمات و خارج از آن است و نظام ترکیه باید به آنچه در آستانه بر روی آن توافق شده است پایبند باشد. نیروهای ترکیه باید فورا از اراضی سوریه بدون هیچ قید و شرطی خارج شوند. ورود نیروهای ترکیه تجاوز آشکار است. این اقدام نقض قانون بین المللی است. جمهوری عربی سوریه خواستار خروج نیروهای ترکیه از اراضی سوریه به شکل فوری و بدون قید شرط است و تاکید می کند که این ورود تجاوز آشکاری است که نظام ترکیه نمی تواند آنرا توجیه کند یا آنرا به گونه ای دیگر جلوه دهد.
همانطور که مستحضر هستید، بر اساس توافق آستانه بنا بود دولت های ضامن (ایران، روسیه و ترکیه) ۵۰۰ ناظر را برای نظارت بر روند اجرای توافق مناطق کاهش تنش در استان ادلب، مستقر کنند. اما آنچه در این روزها شاهد آن هستیم، ورود ارتش ترکیه با این حجم از ادوات و تجهیزات به بخش هایی از استان ادلب به بهانۀ اجرای توافق آستانه است که قطعا مورد مخالفت دولت سوریه می باشد. همانطور که قبلا هم ذکر شد، متأسفانه اگر ترک ها بر منطقه ای مسلط بشوند، دیگر از آن منطقه دست برنخواهند داشت و این موضوعی است که علاوه بر مخالفت با توافق آستانه ( که نسبت به موقتی بودن موضوع مناطق کاهش تنش صراحت دارد) از نظر دولت سوریه به هیچ وجه قابل تحمل نیست و در تناقض آشکار با تمامیت ارضی این کشورمحسوب می گردد.
دیدگاه تان را بنویسید