سرویس بینالملل فردا: گزارشهای مربوط به اوضاع و احوال عراق بعد از آزادسازی موصل از دست تروریستهای داعش، خبر از تکاپو سیاستمداران این کشور و فعالیت نهادها تاثیرگذار خارجی برای تاثیرگذاری در انتخابات پارلمانی عراق حکایت دارد. فرید مدرسی، خبرنگار حوزه دین و سیاست در کانال خود در شبکههای اجتماعی درباره معادلات جدید سیاست در عراق اینچنین نوشت:
«... عراقِ جدید سیاستگذاری پیشین را پس میزند و ممکن است سیاستِ گذشتهٔ ایرانیان را نسبت به خود برنتابد؛ آنچه دیروز باب میل بوده، امروز شاید دلشان را بزند. باید جریانها را با رنگ و لعابِ امروز شناخت، پتاسیل و بیماریِ آنان را تشخیص داد و با هر کدام، به زبان و منش خاص خود رفتار کرد. از سوی دیگر، نمیتوان فقط با یک جریان اُخت شد و منافع خود را تنها در آئینه آن دید. ایران نیازمند تعامل با تمام گروههای سیاسی عراق است و نباید تعامل انحصاری با یک جریان، عارضهای شود، برای روابط صمیمانه با دیگران.
پیش از ورود به محفل سیاسیون و ترسیم نزدیکی و دوری و چگونگی سیاستگذاری تعاملی با آنان، باید به دو اصل بنیادین در سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران نسبت به عراق توجه کرد: اول، احترام، رعایت و تمکین به منویات، دغدغهها، اصول و خطوط قرمز مرجعیت اعلای نجف (آیتالله سید علی سیستانی)؛ دوم، حفظ و صیانت از حشد الشعبی.
این دو اصل باید بهگونهای رعایت شود که اولی قربانی دومی نشود و دومی با توجه به اولی اجرایی شود. کاری است، سخت و ظریفانه؛ همچون بخیهزنی یک مویرگ. تدبیر میخواهد و سیاستدانی و آشنایی کامل با طرفین و دغدغههای ریز و درشت آنان؛ بر اساس تعامل و گفتگوی مستقیم و غیرمستقیمِ لحظهای با طرفین. نمیتوان همچون چکش بر سندان زد و چشمبسته راهگشایی کرد؛ چشمانی تیزبین میخواهد و گوشهایی شنوا و عقلی باتجربه. پس از سیاستگذاری در این باره، حال میتوان به محفل سیاسیون عراقی راه یافت و نزدیکی و دوری آنان به خود را ترسیم کرد و هر تخممرغ را به نسبت ویژگیهایش، در یک سبد قرار دارد؛ چراکه ممکن است هم تخممرغ و هم سبد، شکستنی باشد و عاقلانه نیست روی یکی سرمایهگذاری کردن؛ آن هم روی تخممرغها و سبدهایی که قبلا شکستهاند و اکنون بندزدهاند.»
دیدگاه تان را بنویسید