رقابت برای سهم بیشتری از زمین در جنگ

کد خبر: 509118

نیروهای دولت سوریه، کردها و معارضان مسلح تلاش دارند در مبارزه با داعش زمینِ بیشتری را به تسلط خود در آورند تا در فرایندهای سیاسی با دست‌ پرتری حضور داشته باشند.

خبرگزاری فارس: گروههای مسلح مختلف در سوریه مسابقه‌ و رقابتی برای مبارزه با گروه داعش و تصاحب زمینِ بیشتر آغاز کرده‌اند که به نوشته خبرگزاری فرانسه این فرایند شاید به این علت باشد که می‌خواهند در صورت فدرالی شدن سوریه، سهم بالایی برای خود داشته باشند.
بنا به این گزارش، «توماس پریت» کارشناس امور سوریه از دانشگاه «ادینبرو» در گفت‌و‌گو با فرانس پرس می‌گوید: نیروهای دولت سوریه، کردها و معارضان مسابقه‌ای برای دست یابی به سهم بیشتر در درگیری با داعش و دیگر گروههای تروریستی آغاز کرده‌اند.
به نوشته فرانس پرس، در مرکز سوریه، نیروهای دولت سوریه با حمایت هوایی روسیه از دو هفته گذشته در شهر «تدمر» و «القریتین» علیه داعش وارد عمل شده و بیش از 100 کیلومتر را توانسته‌اند به کنترل خود در آورند.
معارضان نیز در شمال استان حلب و با حمایت ترکیه و هواپیماهای آمریکایی 20 روستا و شهرک را توانسته‌اند از تسلط داعش خارج کنند و دو روز پیش توانستند کنترل شهرک «الراعی» را که از مراکز اصلی برای انتقال سلاح از ترکیه برای داعش محسوب می‌شد، به دست گیرند.
در سوی دیگر، نیروهای کرد در شمال شرق سوریه و در استان دیرالزور در حال عقب‌راندن داعش و پیشروی هستند.
«توماس پریت» ادامه می‌دهد: هدف گروههای معارض در خلال پیشروی در طول مرز ترکیه، فقط شکست داعش نیست؛ بلکه می‌خواهند مانع از تسلط کردها به این مناطق نیز بشوند و عمق استراتژیک خود را با کردها و دولت سوریه گسترش دهند.
دولت سوریه نیز به هنگام تسلط بر «تدمر» در فکر استفاده از این پیروزی در چانه‌زنی‌های سیاسی بود.
بنا به نظر این کارشناس اسکاتلندی، تا این لحظه هر گروهی می‌تواند سهم بزرگی برای خود از این کیک، به دست آورد؛ اما با گذشت زمان وضعیت پیچیده‌تر خواهد شد؛ مخصوصا هنگامی که درگیری‌ها به شرق حلب برسد و این منطقه برای این سه گروه (دولت، کردها و معارضان) مهم تلقی می‌شود.
وی در ادامه می‌گوید: دلیل دیگر برای اینکه مناطق تحت سیطره داعش تا این حد برای گروهها جذاب است؛ این است که داعش مناطق نفت‌خیز و میادین گازی و زمین‌های کشاورزی مرغوب و پنبه و 40 درصد سوریه را نیز در اختیار دارد.
«رومین کایلت» کارشناس فرانسوی در امور سازمان‌های تروریستی در این باره به فرانس پرس می‌گوید: به نظر من روس‌ها و‌ آمریکایی‌ها نمی‌توانند تا ابد مانع از درگیری بین دولت و معارضان شوند. ( در اشاره به آتش‌بس موجود در سوریه که در جریان توافق بین روسیه و‌ آمریکا در 27 فوریه انجام گرفته و تا کنون تقریبا پا بر جا مانده است).
وی می‌افزاید: اینکه این گروهها در حالت آتش‌بس باقی بمانند، احتمال بسیار ضعیفی است. چرا که باز پس‌گیری اراضی در دست داعش می‌تواند درگیری‌ها را به تدریج و در خفا دوباره باز گرداند.
همه نگاهها به رقه
علی رغم رد فدرالیسم از سوی دولت و معارضان و مخالفت آن‌ها با تجزیه سوریه، اما کارشناسان معتقدند که دولت‌های حامی آن‌ها همچون روسیه و‌ آمریکا مخالفتی با این روند ندارند.
آمریکایی‌ها از اینکه آتش‌بس بر قرار شده و همه گروهها مشغول مبارزه با داعش و جبهة النصره شده‌اند ابراز خشنودی می‌کنند؛ اما سؤال اصلی این است که در نهایت چه گروهی شهر «رقه» را به عنوان پایتخت داعش آزاد خواهد کرد.
اما یکی از دیپلمات‌های اروپایی به فرانس پرس می‌گوید که اگر روسیه و نظام سوریه بتوانند بر شهر رقه تسلط یابند، یک اقدام سرنوشت ساز برای آن‌ها خواهد بود و در این صورت آن‌ها خواهند بود که جنگ را برده‌اند و دیگر گروههای مسلح صرفا می‌توانند بر مناطق کوچکی در شمال مسلط شوند.
وی می‌افزاید: تسلط بر رقه اتفاق بسیار خوبی خواهد بود چرا که به معنی شکست داعش است؛ اما در همان زمان به این معنی نیز خواهد بود که جنگ داخلی در سوریه ادامه خواهد یافت.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد