اهداف رژیم صهیونیستی از حملات گسترده به سوریه

کد خبر: 1333745

تارنمای The Cradle با اشاره واکنش خفیف کشورهای عربی در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه عنوان داشت که تل‌آویو از سال‌ها قبل منتظر فرصت بود تا اقدام گسترده‌ای را علیه سوریه انجام داده و تهدیدات از سوی دمشق را خنثی کند.

اهداف رژیم صهیونیستی از حملات گسترده به سوریه

تارنمای The Cradle با اشاره واکنش خفیف کشورهای عربی در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه عنوان داشت که تل‌آویو از سال‌ها قبل منتظر فرصت بود تا اقدام گسترده‌ای را علیه سوریه انجام داده و تهدیدات از سوی دمشق را خنثی کند.

این پایگاه خبری تحلیلی که تحولات غرب آسیا را پوشش می دهد، آورده است پس از آنکه رژیم صهیونیستی توانست بدون مقاومت بخش هایی از قلمروی سوریه را به اشغال خود در بیاورد، حال تل آویو سعی دارد یا این مناطق را به مرزهای خود بیفزاید یا دست کم در آینده از آن به عنوان برگ‌های مذاکراتی خود بهره برداری کند.

این گزارش با اشاره به مقاومت بیش از ۱۰ ساله حکومت «بشار اسد» و سقوط سریع وی افزود: جبهه تحریر شام (HTS) گروه تروریستی سابق القاعده، در کنار دیگر گروه‌های معارض مسلح، کنترل سوریه را به سرعت به‌دست گرفت. «ابو محمد الجولانی» سرکرده این گروه که از سوی سازمان ملل هم تروریستی شناخته شده است، خود را رئیس‌جمهور بدون انتخابات اعلام کرده و «دولت نجات» را برای اداره امور کشور در دوران انتقالی تشکیل داده است. در کنار او ترکیه ایستاده که مصمم است بر جهت‌گیری سوریه جدید، تأثیر راهبردی داشته باشد.

این گزارش آورده است: در میان این تحولات بزرگ سیاسی در غرب آسیا، دولت اشغالگر اسرائیل هم از فرصت استفاده کرد و با اجرای عملیات «پیکان باشان» یک کارزار استراتژیک را علیه بقایای ارتش سوریه که تقریبا مواضع خود را رها کرده بودند، به راه انداخت و حملات هوایی بی‌وقفه ای به زیرساخت‌های حیاتی سوریه انجام می دهد.

طبق گزارش فوق، این رژیم سال ها در انتظار فرصتی بود تا در اقدامی سریع تهدیدهای بالقوه خود را خنثی کند و اکنون از فروپاشی حکومت سوریه استفاده کرد.

بر این اساس، رژیم صهیونیستی از چالش‌های داخلی سوریه – از جمله فروپاشی اقتصادی، آشفتگی اجتماعی و منابع فرسوده ارتش سوریه – برای تثبیت سلطه خود استفاده کرد و با بیش از ۵۰۰ حمله هوایی زیرساخت‌های حیاتی از جمله پایگاه‌های نظامی، سیستم‌های رادار، تأسیسات نیروی هوایی، مقرهای اطلاعاتی و مراکز تحقیقاتی علمی و حتی دمشق را هدف قرار داد.

این گزارش حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را با سکوت منطقه ای و حمایت آمریکا همراه دانست و عنوان داشت که این حملات با واکنش‌های ضعیفی در عرصه جهانی مواجه شد. کشورهای عربی محکومیت‌های معمول خود را که وزن چندانی نداشت، بیان کردند و این موضوع ظن تأیید ضمنی عملیات یا هماهنگی با برنامه عادی‌سازی را برانگیخت. واکنش‌های غرب نیز به‌طور مشابهی محتاطانه بود و کشورهای اروپایی تنها مخالفت‌های ملایمی نشان دادند. در مقابل، آمریکا حمایت بی‌چون‌وچرایی را از این رژیم ارائه داد. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا، حملات به سوریه را به‌عنوان استفاده مشروع از حق دفاع از خود توجیه کرد./ایرنا

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت