شاه اردن راهی آمریکا شد /اولین دیدار بایدن و پادشاه
پادشاه اردن، امروز طی سفری رسمی به مقصد آمریکا، کانادا، فرانسه و آلمان، امان را ترک کرد.
به نقل از خبرگزاری اردن، عبدالله دوم، پادشاه اردن، امروز طی سفری رسمی به مقصد آمریکا، کانادا، فرانسه و آلمان، امان را ترک کرد.
دربار اردن اعلام کرد که هدف از سفر به این کشورها، کسب حمایت بین المللی برای توقف جنگ در غزه، حفاظت از غیرنظامیان، تامین کمکهای بشردوستانه برای غزه به صورت پایدار و کافی و تاکید بر اهمیت ایجاد چشم انداز سیاسی که منجر به حل فراگیر درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی شود، است.
پادشاه اردن در این سفر با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، شماری از مقامات دولت و تعدادی از اعضای مجلس سنا و نمایندگان آمریکا دیدار و رایزنی خواهد کرد.
عبدالله دوم در کانادا با جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور و در فرانسه با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
وی در آلمان نیز با مقامات بلندپایه غربی و اروپایی رایزنی خواهد کرد.
اولین دیدار بایدن و پادشاه اردن پس از جنگ اسرائیل؛ غزه محور مذاکرات
کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه آینده میزبان عبدالله دوم پادشاه اردن خواهد بود تا طرفین درباره جنگ اسرائیل علیه غزه با یکدیگر رایزنی کنند.
سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) میزبان عبدالله دوم پادشاه اردن در واشنگتن خواهد بود.
کارین ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای گفت: رهبران دو کشور درباره وضعیت جاری غزه و تلاشها برای پایان دادن به بحران گفتگو خواهند کرد.
وی افزود که ملکه رانیا، پادشاه اردن را برای دیدار از کاخ سفید همراهی می کند و ایالات متحده و اردن ۷۵ سال روابط دیپلماتیک خود را جشن می گیرند.
دیدار بایدن و پادشاه اردن در حالی برگزار میشود که آمریکا و کشورهای منطقهای تلاش میکنند تا در ازای آزادی گروگانها از غزه، به دنبال دستیابی به آتشبس هستند.
این اولین باری است که بایدن و عبدالله پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و آغاز جنگ اسرائیل و حماس با یکدیگر دیدار می کنند.
بایدن کمتر از دو هفته پس از آغاز درگیری به اسرائیل رفت و قرار بود برای گفتگو با پادشاه به اردن سفر کند، اما پس از انفجار در بیمارستان غزه که خشم جهان عرب را برانگیخت، این دیدار لغو شد.
بایدن بعداً از اظهارات اسرائیل مبنی بر این که آن حمله ناشی از نقص فنی راکت فلسطینی بود، حمایت کرد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در ماه ژانویه با عبدالله دوم در امان دیدار کرد. پادشاه اردن از وی خواست تا برای آتش بس در غزه و پایان دادن به بحران بشردوستانه تلاش کند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتشبس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از هفتم اکتبر شمار شهدای غزه به ۲۷ هزار و ۷۰۸ نفر و مجروحان به ۶۷ هزار و ۱۴۷ نفر رسیده است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید