۲ آمریکایی در حمله به عینالاسد ضربه مغزی شدند
دو مقام آمریکایی امروز دوشنبه در گفتوگو با سیانان تصریح کردند دو نفر از نیروهای آمریکا در حمله روز شنبه با موشکهای بالیستیک به پایگاه عینالاسد در عراق زخمی و به عوارض ضربه مغزی خفیف دچار شدهاند.
دو مقام آمریکایی امروز دوشنبه در گفتوگو با سیانان تصریح کردند دو نفر از نیروهای آمریکا در حمله روز شنبه با موشکهای بالیستیک به پایگاه عینالاسد در عراق زخمی و به عوارض ضربه مغزی خفیف دچار شدهاند.
«سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت این حمله یکی از بزرگترین حملات موشکی بود که تا کنون علیه آمریکا انجام شده است.
به گفته سخنگوی پنتاگون دو نفر از نیروهای نظامی آمریکا مبتلا به عوارض ضربه مغزی تشخیص داده شدند اما بعد از معالجه اکنون به محل کار خود برگشتهاند.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) که وظیفه نظارت بر نیروهای این کشور در منطقه غرب آسیا حضور دارد عصر سهشنبه حمله به پایگاه عینالاسد را تأیید کرد. در بیانیه سنتکام تصریح شده بود چندین حمله موشکی و راکتی این پایگاه را هدف قرار داد که چند عدد از آنها به پایگاه اصابت کرد.
حملات به پایگاههای آمریکا در عراق معمولاً با راکت و پهپاد انجام میشوند اما استفاده از موشکهای بالیستیک در حمله روز شنبه رویداد کمسابقهای به حساب میآید. این اتفاق در شرایطی رخ داده که با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از حملات مرگبار اسرائیل در غزه تنشها در منطقه اوج گرفته است.
آمریکا به عنوان حامی اصلی اسرائیل با واکنشهای انتقامجویانه گروههای مقاومت در منطقه مواجه شده است. پایگاه ایبیسی گزارش داده تا روز پنجشنبه نیروهای آمریکا و ائتلاف بینالمللی هدف بیش از ۱۴۳ حمله در عراق و سوریه از روز ۷ اکتبر قرار گرفتهاند.
در حمله روز شنبه این دومین بار بود که از موشکهای بالیستیک برای حمله به مواضع آمریکا استفاده میشد. مقاومت اسلامی عراق مسئولیت آن حمله را به عهده گرفت. این گروه مقاومت در بیانیهای ضمن یادآوری تعهد خود برای مقاومت در برابر «نیروهای اشغالگر آمریکایی» در منطقه قتلعامهای رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین را دلیل آن حلمله عنوان کرده بود.
در ماه نوامبر گروههای مقاومت با موشکهای بالیستیک کوتاهبرد به نیروهای آمریکایی حمله کردند. واشنگتن در واکنش به این حمله مواضع گروه کتائب حزبالله را هدف قرار داد.
حمله آمریکا به مواضع گروههای مقاومت عراق باعث تشدید فشارهای دولت بغداد روی نیروهای آمریکایی برای خروج از خاک این کشور شد. پنتاگون ادعا میکند که حضور نیروهای آمریکایی بنا به دعوت دولت عراق صورت گرفته است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. دستکم ۲۵۲۹۵ فلسطینی تا کنون در حملات اسرائیل در غزه به شهادت رسیده و ۶۳ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
«گادی آیزنکوت»، از مقامهای سابق ارتش اسرائیل که در حال حاضر یکی از اعضای کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو به شمار میرود در مصاحبهای سهشنبه گذشته وعدههای مقامهای اسرائیل برای نابودی کامل حماس را «داستانسرایی» توصیف کرده بود./فارس
دیدگاه تان را بنویسید