دفاع وزیرخارجه آمریکا از فروش گلولههای تانک به اسرائیل بدون تایید کنگره
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، از فروش نزدیک به ۱۴ هزار گلوگه تانک به رژیم اسرائیل دفاع کرد و خواستار تصویب سریع بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک به اسرائیل، اوکراین و دیگر اولویتهای امنیت ملی از سوی کنگره این کشور شد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، از فروش نزدیک به ۱۴ هزار گلوگه تانک به رژیم اسرائیل دفاع کرد و خواستار تصویب سریع بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک به اسرائیل، اوکراین و دیگر اولویتهای امنیت ملی از سوی کنگره این کشور شد.
آنتونی (تونی) بلینکن وزیر خارجه دولت بایدن در تداوم حمایتهای واشنگتن از تل آویو گفت که نیازهای نظامی اسرائیل در غزه تصمیم بی سابقه برای ارسال مستقیم مهمات به اسراییل بدون تایید کنگره را توجیه میکند.
وی افزود: «اسرائیل در حال حاضر با حماس در حال جنگ است و ما باید اطمینان یابیم که اسرائیل برای دفاع از خود برابر حماس، دارای تجهیزات مورد نیاز است.»
بلینکن ادامه داد که مهمات تانک و پشتیبانی مربوطه تنها بخش کوچکی از فروش نظامی به اسرائیل را تشکیل میدهند و سایر کمکها همچنان در دست بررسی کنگره هستند.
پیش از این، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیهای اعلام کرد که دولت بایدن از اختیارات اضطراری خود برای ارسال ۱۴ هزار گلوله تانک به ارزش ۱۰۶.۵ میلیون دلار به (رژیم) اسرائیل، بدون تائید کنگره و سنای این کشور استفاده کرده است.
وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به کنگره اطلاع داد که از اختیارات تفویض شده خود برای ارسال فوری این ۱۴ هزار گلوله تانک به اسرائیل استفاده کرده است.
ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذرماه جاری نیز به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتشبس در نوار غزه با وجود کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.
قطعنامه پیشنهادی امارات از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت، ۱۳ رای موافق، یک رای مخالف از سوی ایالات متحده آمریکا و یک رای ممتنع از سوی انگلیس کسب کرد و بدین ترتیب با مخالفت آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت، وتو شد که واکنشها ومخالفتهای جهانی با این اقدام دولت بایدن را در پی داشته است.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
به دنبال پایان آتش بسموقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسیده است.
سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت غزه امروز در بیانیهای اعلام کرد که آمار شهدای غزه طی ۶۶ روز تجاوز نظامیان رژیم صهیونیستی به ۱۸ هزار و ۲۰۵ نفر رسیده است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید