دستاورد زلنسکی در لیتوانی؛ 2 پله سقوط

کد خبر: 1233323

زلنسکی در لیتوانی تنها شاهد 2 پله سقوط بود، گذار از «عضویت دائمی در ناتو» به «تشکیل شورای همکاری»!

 دستاورد زلنسکی در لیتوانی؛ 2 پله سقوط

نورنیوز  نوشت: با وجود همه نارضایتی‌ها و خط و نشان‌هایی که رئیس جمهور اوکراین برای اعضای پیمان آتلانتیک شمالی در اعتراض به عدم عضویت کشورش در ناتو کشید، او عملا در نشست لیتوانی تحقیر شد.

برخلاف آنچه برخی رسانه‌های طرفدار زلنسکی در اوکراین و اروپا القا می‌کردند، نتیجه و خروجی نشست لیتوانی، هموار شدن مسیر عضویت کی‌یف در پیمان آتلانتیک شمالی نبود.

زلنسکی در نشست لیتوانی، بر روی دو گزینه متمرکز بود: «عضویت قطعی در ناتو» یا «شراکت با اولویت در ناتو» اما هیچ یک از این دو گزینه اتفاق نیفتاد.

مقامات ناتو صرفا با تشکیل «شورای همکاری اوکراین-ناتو» موافقت کردند و دیگر هیچ! به عبارت بهتر، حتی آتلانتیکی‌ها اوکراین را به عنوان «شریک با اولویت» نیز در نظر نگرفتند.

بنابراین، زلنسکی شاهد دو پله سقوط در لیتوانی بود؛ گذار از «عضویت دائمی در ناتو« به «تشکیل شورای همکاری»!

شرط مهم عضویت اوکراین در ناتو، یعنی جلب موافقت همه اعضای پیمان آتلانتیک شمالی با این مسئله، در عمل اتفاق نخواهد افتاد زیرا برخی کشورها مانند مجارستان،فرانسه و اتریش صراحتا مخالفت خود را با این روند اعلام کرده‌اند.

در این میان، صدای اعتراض زلنسکی به گوش سران ناتو نمی‌رسد. ولودیمیر زلنسکی اخیرا در یک سخنرانی در مرکز ویلنیوس در کنار رهبر لیتوانی مدعی شده است که کشورش ناتو را قدرتمندتر خواهد کرد.

لیتوانی در کنار چند کشور دیگر اروپای شرقی و مرکزی، از متحدان پر و پا قرص اوکراین در جنگ بوده است.منابع دولتی و رسانه ای اوکراین، اعلام کمکهای غرب به این کشور در جریان جنگ در نشست لیتوانی را نوعی شوی تبلیغاتی قلمداد کرده و آن را فاقد اهمیت راهبردی می دانند.

آلمان اعلام کرده است یک بسته نظامی دیگر به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو به اوکراین کمک خواهد کرد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد این بسته کمکی شامل دو سیستم موشک‌انداز پاتریوت، ۲۵ تانک ۱ A5 لئوپارد، ۴۰ خودروی جنگی پیاده نظام ماردر، ۲۰هزار گلوله توپ و ۵هزار تسلیحات دودزا می‌شود.

طی روزهای اخیر بسیاری از تحلیلگران مسائل نظامی و امنیتی در اروپا از نشست لیتوانی به عنوان نقطه آشکارساز شکست و عقبگرد اوکراین یاد می کنند و حتی تلاش ظاهری افرادی مانند ینس استولتنبرگ دبیر کل نروژی ناتو برای توجیه ناراحتی‌های زلنسکی نیز نتوانسته است راه به جایی ببرد!

عضویت در ناتو وحتی شراکت با آتلانتیکی‌ها، نه در دوران جنگ و نه پس از آن قرار نیست فعالیت پیدا کند. این بدترین خبر ممکن برای رئیس جمهور اوکراین و دیگر غربگرایان این کشور محسوب می‌شود.

بی‌دلیل نیست که مقامات آمریکایی از زلنسکی( با لحنی هشدارآمیز) خواسته‌اند تا انتقادات خود از واشنگتن و دیگر اعضای پیمان آتلانتیک شمالی را متوقف سازد.

در هر حال، نشست لیتوانی نقطه آشکارساز اختلافات عدیده ایست که میان ناتو و اوکراین به وجود آمده است. این ماجرا برخلاف آنچه القا می‌شود چندان پیچیده نیست!

ناتو به صورتی کاملا آشکار زیر قول‌ها و وعده‌های خود به دولت اوکراین و زلنسکی بر سر پذیرش کی‌یف در پیمان آتلانتیک شمالی زده است. تأکید می‌شود که چنین روندی قرار نیست در آینده‌ای نزدیک تکمیل شود، حتی اگر همین امروز جنگ اوکراین به پایان برسد!

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت