آمریکا: پیشنهاد جدید بورل، بر اساس متن توافق ماه مارس است

کد خبر: 1166263

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه شروع دور جدید مذاکرات رفع تحریم ها در وین با ابراز قدردانی واشنگتن از تلاش های جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای پایان موفقیت آمیز مذاکرات توضیحاتی درباره پیشنهاد او داد و برخی مواضع دولت بایدن را تکرار کرد.

آمریکا: پیشنهاد جدید بورل، بر اساس متن توافق ماه مارس است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه شروع دور جدید مذاکرات رفع تحریم ها در وین با ابراز قدردانی واشنگتن از تلاش های جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای پایان موفقیت آمیز مذاکرات توضیحاتی درباره پیشنهاد او داد و برخی مواضع دولت بایدن را تکرار کرد.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت ملی در مورد دور جدیدی مذاکرات رفع تحریم ها در وین گفت: ما از تلاش های جوسپ بورل برای پایان موفقیت آمیز مذاکرات قدردانی می کنیم.

وی ادعا کرد: ما آماده نهایی کردن یک توافق و اجرای فوری آن بر اساس توافقی بوده‌ایم که از ماه مارس تاکنون روی میز است.

 این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: پیشنهاد جدید بورل که او آن را بهترین نتیجه ممکن توصیف کرده است، بر اساس متن توافق ماه مارس است.

 این مقام آمریکایی اضافه کرد:  او از ما دعوت کرده است که این هفته به وین بیاییم تا ببینیم آیا امکان دستیابی به توافق بر این اساس وجود دارد یا خیر.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد : برای دستیابی به توافق، ایران باید خواسته‌های خارج از برجام خود را کنار بگذارد. امیدواریم که چنین باشد، اگرچه هم اکنون انتظارات کلی ما پایین است.

وی ادامه داد: با این وجود، ما برای حمایت از تلاش های بورل، به دعوت او پاسخ مثبت داده ایم.

پیش از این، تارنمای آکسیوس روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش را بیان نکرده است، ادعا کرد: ما با انتظارات کم به وین برمی گردیم، اما تلاش می کنیم حسن نیت داشته باشیم.

آکسیوس مدعی شد که مقامات آمریکایی نگران هستند که به دلیل اقدامات ایران برای پیشبرد برنامه هسته ای خود و محدود کردن فعالیت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی،  توافق هسته ای در آستانه از دست دادن تاثیر خود است.

تارنمای پولیتیکوی اروپا  به نقل از سه منبع آگاه در این باره نوشت که اتحادیه اروپا آخرین تلاش را برای نجات توافق هسته ای ایران انجام می دهد و همه مذاکره کنندگان را برای از سرگیری غیرمنتظره و ناگهانی مذاکرات در روز پنجشنبه فرا خوانده است.

در این گزارش آمده است که هدف این مذاکرات مانند گذشته احیای برجام است که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید. مذاکره کنندگان درحال سفر به وین هستند تا برای دستیای به توافق یک بار دیگر تلاش کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که هنوز مشخص نیست مقامات حاضر در این مذاکرات در چه سطحی قرار دارند و مذاکرات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. مانند ماههای گذشته، جلسات عمدتا در هتل مجلل کوبورگ واقع در منطقه تاریخی وین برگزار می شود. نصب مجدد چادر رسانه ها  در خارج از هتل نیز از امروز آغاز می شود.

در این گزارش ادعا شده است که منابع آگاه از مذاکرات اعلام کردند که نباید انتظار زیادی داشت و هشدار دادند که هنوز  برای نتیجه گیری در مورد موفق بودن مذاکرات زود است. هنوز تعدادی از اختلافات وجود دارد که باید حل و فصل شوند و مشخص نیست که آیا ایران موضع خود را پس از دور قبلی مذاکرات در ماه مارس تغییر داده است یا خیر.

در این گزارش آمده است که یکی از موضوعات حل نشده مربوط به وجود ذرات اورانیوم در سایت‌های مختلف در ایران است. همچنین هنوز سوالاتی در مورد دامنه رفع تحریم‌ها و همچنین درخواست‌های ایران برای تضمین آمریکا  در خصوص عدم خروج از توافق در دولت جدید این کشور وجود دارد.

این رسانه اضافه کرد: در هفته‌های اخیر، نگرانی‌های فزاینده‌ای در میان دیپلمات‌های غربی وجود داشته است که انتخابات میاندوره‌ای آتی آمریکا قدرت بیشتری را به جمهوری‌خواهان ضد برجام خواهد داد. در نتیجه، فرصت سیاسی برای دستیابی به یک توافق ممکن است بسته شود.

در همین حال، ایران نیز به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه داده است. بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران دوشنبه اعلام کرد که ایران در حال فعال سازی «صدها» سانتریفیوژ جدید و پیشرفته است که قبلاً در سایت زیرزمینی هسته‌ای ایران در نطنز نصب شده بودند.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته بلکه در راستای سیاست فشار حداکثری شکست خورده دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

مقامات و رسانه های آمریکایی و غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران خواسته هایش را با رویکردی واقع‌گرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرف‌های غربی تنظیم کرده است.

تحلیلگران و کارشناسان مسایل بین المللی  می‌گویند عواملی مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره، قرار داشتن در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره (که در ماه نوامبر برگزار خواهد شد) و مشکلات داخلی در آمریکا در زمره دلایل بی رغبتی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته به رغم شعار رویکرد دیپلماسی در قبال ایران، بوده  و این دور از مذاکرات پس از وقفه پنج ماهه آزمون دیگری برای دولت بایدن است تا حسن نیت خود را نشان دهد./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت