سفر پلوسی جنگ به پا خواهد کرد؟

کد خبر: 1166187

روزنامه رأی الیوم به نقل از تحلیلگران سیاسی نوشت که پکن، دیر یا زود به سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان پاسخی «دردناک» خواهد داد اما این به معنای آغاز یک جنگ جدید در جهان نخواهد بود.

 سفر پلوسی جنگ به پا خواهد کرد؟

روزنامه رأی الیوم به نقل از تحلیلگران سیاسی نوشت که پکن، دیر یا زود به سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان پاسخی «دردناک» خواهد داد اما این به معنای آغاز یک جنگ جدید در جهان نخواهد بود.

هواپیمای «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا عصر روز گذشته در تایوان  فرود آمد و مقام‌های تایوانی استقبال گرمی از وی به عمل آوردند. سفر او به تایوان اولین سفر یک رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از سال ۱۹۹۷ به این جزیره است.  چین تایوان را یک استان می‌داند و همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آنها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف است. پکن همواره با سفر مقامات خارجی به این جزیره مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیروهای جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند.

با وجود  تاکید چین بر این موضوع که تایوان بخشی از خاک این سرزمین است، اما مقامات این جزیره ضمن پذیرایی از پلوسی، پکن را به تهدید نظم جهانی متهم کردند. وزارت امور خارجه تایوان امروز (چهارشنبه) مدعی شد که هشدار چین مبنی بر عدم ورود هواپیماها به مناطق تحت پوشش رزمایش نظامی در آب های نزدیک جزیره، اقدامی تحریک‌آمیز است.

پس از آن‌که سفر پلوسی به تایوان صورت گرفت، گمانه‌های زنی‌های متعددی درباره سناریوهای فراروی پکن در خصوص نحوه پاسخ‌دهی به این اقدام پلوسی صورت گرفت. به ویژه که مقامات پکن به شدت به آمریکا در خصوص انجام این سفر هشدار داده بودند.

روزنامه رأی الیوم، با انتشار یادداشتی در این خصوص نوشت که قطعا چین به این اقدام آمریکا که آن را «تحریک‌آمیز» می‌داند پاسخ خواهد داد و حتی برخی تحلیلگران انتظار پاسخی دردناک را دارند که زمان آن دیر یا زود روشن خواهد شد. هرچند که انتظار نمی‌رود «میان کشورهای ثروتمند و دارای قدرت هسته‌ای» جنگی دربگیرد.

سخنگوی رسمی سفارت چین در قاهره: آمریکا خطوط قرمز را رد کرده است

سخنگوی رسمی سفارت چین در قاهره، طی یک نشست خبری، به سفر شب گذشته رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان واکنش نشان داد و گفت که آمریکا، خطوط قرمز را رد کرده است.

وی تصریح کرد: «تنها یک چین در جهان وجود دارد و تایوان بخشی جدایی ناپذیر از چین است. پایبندی به اصل چین واحد یکی از قواعد اساسی روابط بین الملل و اجماع همه جانبه جامعه بین الملل است و پیش نیاز و مرجع برقراری و توسعه روابط دیپلماتیک بین چین و آمریکا محسوب می‌شود».

سخنگوی رسمی سفارت چین در قاهره افزود: «در سال ۱۹۷۹، طرف آمریکایی، طی بیانیه‌ای مشترک میان چین و ایالات متحده در خصوص برقراری روابط دیپلماتیک متعهد شد که "آمریکا دولت جمهوری خلق چین را به عنوان تنها دولت قانونی این کشور به رسمیت می شناس و بر این اساس، مردم آمریکا روابط فرهنگی، تجاری و سایر روابط غیر رسمی را حفظ خواهند کرد"».

سخنگوی رسمی سفارت چین در قاهره تصریح کرد: طی سالهای اخیر، طرف آمریکایی ادعا می‌کرد که به سیاست چین واحد پایبند می‌ماند اما در سطح عملی از این امر عقب‌نشینی می‌کند تا اصل چین واحد را محو و توخالی کند و این اقدام با هدف به چالش کشیدن و تحریک خط نهایی چین صورت می‌گیرد.  موضوع تایوان دارای ابعاد تاریخی روشنی است و دو طرف این تنگه متعلق به یک چین است و این امر یک واقعیت و حقیقت آشکار است.

وی تصریح کرد که پکن، فعالیت‌های جدایی طلبانه  برای «استقلال تایوان» و دخالت نیروهای خارجی را قاطعانه رد می‌کند و به هیچ وجه جایی برای نیروهای «استقلال تایوان» به هیچ شکلی نمی‌گذارد.

سخنگوی رسمی سفارت چین در قاهره تاکید کرد که «شی جین پینگ » رئیس‌جمهور چین در گفت‌وگوی تلفنی با «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرده است که موضع دولت و مردم چین در قبال مسأله تایوان، ثابت و دائمی است و حفظ قاطعانه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی چین نشان دهنده اراده تزلزل ناپذیر ۱.۴ میلیارد نفر چینی است. هرکس با آتش بازی کند ناگزیر خود را می سوزاند.

وی در پایان با تاکید بر این‌که طرف چینی آمادگی کامل دارد و برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی میهن گام‌های قاطعانه ای برخواهد داشت، از طرف آمریکایی خواست تمام عواقب شدید احتمالی را متحمل شود و افزود: « منظور ما همان چیزی است که می گوییم!».

پاسخ دردناک چین

«حسن نافعه» استاد علوم سیاسی در گفت‌وگو با رأی الیوم، تصریح کرد که معتقد است سفر پلوسی به تایوان بدون پاسخ دردناک چین به ایالات متحده نخواهد گذشت.این پاسخ ممکن است فردا و ممکن است بعد از یک سال نشان داده شود، اما قطعا این پاسخ داده خواهد شد.

وی افزود: چین کاملا متقاعد شده است که ایالات متحده تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بازگشت تایوان به سرزمین مادری انجام خواهد داد. امری که چین در هر حال نمی‌تواند آن را بپذیرد.

اقدام تحریک‌آمیز

«فرغلی طه» دیپلمات مصری در واکنش به این تحولات چند سوال طرح می‌کند و می‌گوید: چرا با توجه به تنش بین المللی ناشی از جنگ در اوکراین، آمریکا با سفر پلوسی به تایوان، اقدامی تحریک آمیز علیه چین انجام می دهد؟ .. آیا این هم ارتباط کمی با رویارویی با روسیه دارد؟

وی خود این‌چنین پاسخ می‌دهد: موضوع عجیب و غیرمنطقی به نظر می رسد و بخش زیادی از این امر برای ما پنهان است. تصور می‌کنم موضوع به تلاش‌ها و برنامه‌های آمریکا و اروپا برای برچیدن شبه ائتلاف روسی - چینی، متفرق کردن نیروهای آن‌ و از بین بردن عناصر قدرت اقتصادی و نظامی آن در یک جنگ فرسایشی طولانی در اوکراین و تایوان است. اگر چین پس از این سفر، بخواهد برای حمله تصمیم بگیرد.

اقتصاد جهانی در معرض تهدید است

«رضا عبدالسلام» استاندار سابق الشرقیه، کارشناس سیاسی و اقتصادی نیز به نوبه خود معتقد است که پس از اوج گیری تقابل چین و آمریکا، اقتصاد جهانی در معرض تهدید قرار گرفته است. اما جهان دیگر نمی تواند درگیری جدیدی را تحمل کند که عواقب آن فقط بر دوش مردم است.

وی افزود که  ناظر جهانی می بیند که آمریکا در هر منطقه‌ای یک «جن» می‌گذارد تا در صورت نیاز از آن استفاده کند.

جنگی در نخواهد گرفت

«عباس منصور» نویسنده مصری، کسانی را که انتظار یک جنگ آشکار بین کشورهای دارای سلاح هسته‌ای یا ثروتمندتر را دارند، ساده لوح توصیف می‌کند و می‌گوید تا زمانی که امکان تقسیم غنایم بیناین کشورها وجود دارد، چنین جنگی درنخواهد گرفت./فارس

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت