برزیل با آمریکا برای خرید کود شیمیایی از ایران وارد مذاکره شد

کد خبر: 1140308

برزیل در حال انجام رایزنی‌هایی با آمریکا با هدف دستیابی به توافقی است که به شرکت‌های آن کشور اجازه می‌دهد از ایران کود شیمیایی خریداری کنند.

 برزیل با آمریکا برای خرید کود شیمیایی از ایران وارد مذاکره شد

رایزنی برزیل با آمریکا برای خرید کود شیمیایی از ایران منابع خبری گزارش داده‌اند برزیل در حال انجام رایزنی‌هایی با آمریکا با هدف دستیابی به توافقی است که به شرکت‌های آن کشور اجازه می‌دهد از ایران کود خریداری کنند.

وبگاه «مرکو پرس» با گزارش این خبر در روز دوشنبه نوشت شرکت‌های برزیلی با توجه به تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده علیه ایران نگران هستند مبادلاتشان با ایران با واکنش واشنگتن همراه شود.

طبق گزارش این رسانه، «کارلوس فرانکا» وزیر امور خارجه برزیل در جریان یک جلسه علنی در کمیته روابط خارجی سنای کشورش قانونگذاران برزیلی را در جریان دیدارش با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا قرار داد.

به نوشته وبگاه مرکوپرس، دسترسی به کودهای شیمیایی ایران به برزیل امکان خواهد داد وابستگی خود به روسیه در این محصول را کاهش دهد. روسیه در حال حاضر تأمین‌کننده یک سوم کل تقاضای کود شیمیایی برزیل است.

کارلوس فرانکا خاطرنشان کرد که ایران ذخایر قابل توجهی از کودهای شیمیایی دارد که قصد دارد به برزیل صادر کند زیرا درگیری روسیه با اوکراین ظرفیت صادرات این محصول را محدود کرده است.

وزیر خارجه برزیل گفته است که خرید کود از ایران عملاً مبادله‌ای است، زیرا این وجوه به حسابی در برزیل واریز می‌شود و ایران از آن برای خرید لوازم پزشکی و مواد غذایی استفاده می‌کند.

وی گفت: «به همین دلیل است که من با آمریکا در مورد در زمینه معافیت از  تحریم مذاکره می‌کنم تا شرکت‌های برزیلی بتوانند بدون متحمل شدن انتقام‌جویی از سوی آمریکا با ایران مذاکره کنند.»

سفیر ایران در برزیل چندی قبل طی مصاحبه‌ای با روزنامه «اوگلوب» گفت، ایران ظرفیت بالایی در تولید کود دارد. ایران در یک سال گذشته ۷ میلیون تن اوره تولید کرده و طی سال گذشته  صادرات قابل توجهی به برزیل داشته‌ است.

وی همچنین گفت که ایران یکی از بزرگ‌ترین خریداران ذرت برزیل طی سال‌های گذشته بوده و تقاضای ایران برای خرید دیگر غلات از جمله سویا بالا است.

سفیر ایران در برزیل گفته ایران در سال ۲۰۲۲ به دنبال واردات ۱۵ میلیون تن غلات است که بخش قابل توجهی از آنها از برزیل تامین می‌شود. در کنار صادرات غلات، کشاورزان برزیلی به‌دنبال نزدیک شدن به بازار تولید پوشاک ایران هم هستند./فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت