ارتش اسرائیل در سودای اجرای «نقشه ب» آمریکا در برابر ایران
یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی نوشت، همزمان با برگزاری مذاکرات وین، ارتش رژیم صهیونیستی در سودای اجرای نقشه ب آمریکا در برابر ایران است.
روزنامه «جروزالم پست» روز یکشنبه در یادداشتی نوشت، رژیم صهیونیستی در حال تقویت نیروهای نظامی برای اجرای احتمالی نقشه ب آمریکا علیه ایران است.
با اینکه هنوز جزئیاتی از نقشه ب آمریکا در صورت شکست مذاکرات هستهای وین مشخص نشده، جروزالم پست مینویسد، ارتش رژیم صهیونیستی به توسعه توان انجام حمله نظامی علیه تأسیسات هستهای ایران در شرایط مقتضی ادامه میدهد و این در حالی است که دور هفتم مذاکرات ایران و ۱+۴ قرار است روز دوشنبه آغاز شود.
در این یادداشت آمده است جریان اصلی مقامات نظامی رژیم صهیونیستی وقوع جنگ با ایران یا گروههای نزدیک به این کشور از جمله حزبالله در سوریه را متصور نیستند اما «از شمال و جنوب چشم بر نمیدارند».
جروزالم پست میافزاید، این رژیم در ماههای اکتبر و نوامبر در شمال فلسطین اشغالی رزمایشهای بزرگی برگزار کرده و قصد دارد در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۰ تعداد رزمایشهای خود را ۵۰ درصد افزایش دهد. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی پس از امضای توافقات عادیسازی با چند کشور عربی با آنها رزمایش برگزار کرده است.
این یادداشت میافزاید، به این منظور، رژیم صهیونیستی در رزمایش مشترک با امارات متحده عربی، بحرین و آمریکا در دریای سرخ شرکت کرد. علاوه بر این، جنگندههای این رژیم هنگام پرواز بمبافکن «B-1B» آمریکا در منطقه نیز آن را اسکورت کردند. از سوی دیگر، در رزمایش «پرچم آبی» سال جاری، کشورهای ایتالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، هند، یونان و آمریکا این رژیم همراهی کردند.
جروزالم پست مینویسد، همزمان با تلاش بیوقفه دیپلماتهای رژیم صهیونیستی برای اثرگذاری بر آمریکا، انگلیس و فرانسه در مذاکرات هستهای وین، «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم گفته است «بهترین سناریو» شامل توافقی است که علاوه بر برنامه هستهای، برنامه موشکی و حضور منطقهای ایران را نیز در بر گیرد.
«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) با طرح اتهامات همیشگی و تکراری علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران در آستانه مذاکرات روز دوشنبه در وین اتریش، مدعی شد: «اسرائیل نگران است که ایران با کاهش تحریمها در مذاکرات مجدد هستهای با قدرتهای جهانی از پول بادآوردهای برخوردار شود، اما به اندازه کافی پروژههای دارای پتانسیل ساخت بمب را متوقف نکند». (جزئیات بیشتر)
کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند، اتهامی که ایران قویاً آن را رد کرده است. ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلحآمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر اینها در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای را فراهم کند.
در همین راستا، قرار است نشست کمیسیون مشترک برجام بعدازظهر فردا (دوشنبه) هشتم آذر ماه (۲۹ نوامبر) در محل هتل «پله کوبورگ» وین با حضور هیأتهای اصلی عضو برجام (ایران و گروه ۱+۴) (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و هماهنگکننده اتحادیه اروپا برگزار شود. /فارس
دیدگاه تان را بنویسید