قانونگذار آمریکایی: ما کاملاً زیر پای دولت افغانستان را خالی کردیم
یک قانونگذار آمریکایی توافق دولت قبلی این کشور با طالبان را توافق تسلیم نامید و گفت ممکن است رئیس جمهور فعلی آمریکا از آن خارج شود.
«لیز چنی» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا گفت، با توجه به رفتار طالبان ممکن است کاخ سفید از توافق با این گروه خارج شود.
به نوشته پایگاه خبری «هیل»، چنی دختر معاون بدنام رئیس جمهور آمریکا در زمان حمله به عراق و افغانستان گفت: «حقیقت این است که ما اکنون به نحوی برای محافظت از آمریکاییها به طالبان اتکا کردهایم».
این قانونگذار مخالف طیف هوادار «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا افزود: «کاخ سفید انکار میکند که میدانیم در حوزه میدانی چه اتفاقی در حال وقوع است. آمریکاییها کتک خوردهاند و از رسیدن به دروازههای فرودگاه منع شده و احتمالاً گروگان گرفته شدهاند».
هنگامی که از چنی پرسیده شد آیا ممکن است «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از توافق میان ترامپ و طالبان خارج شود، او پاسخ داد: «فکر میکنم شکی در آن نیست».
او در اینباره توضیح داد: «بایدن رئیس جمهور آمریکا است و مشکلی با معکوس کردن برخی مسیرها نداشته است. او تصمیم گرفته به برجام برگردد. او تصمیم گرفته به توافق اقلیمی پاریس برگردد. او شماری از تصمیمات ترامپ را معکوس کرده است».
لیز چنی افزود: «بنابراین، در این شرایط که نیازمند آن بود که ما حضور میدانی خود را حفظ کنیم و صادقانه به افغانهایی که بار سنگینی را به دوش داشته و برای ما جنگیدهاند آموزش و قوت قلب دهیم، رئیس جمهور بایدن توصیه رهبران نظامی دولتش را نادیده گرفت و در عوض تصمیم گرفت به خروج گرفت و آنچه همه شما باید ببینید این است که امروزه چه وقایعی رخ میدهند».
او در ادامه نتیجه مذاکرات ترامپ و طالبان را «توافق تسلیم» توصیف کرد و مدعی شد: «ما نشستیم و با تروریستها مذاکره کردیم و از آنجا که دولت افغان را از مذاکرات حذف کردیم، به طالبان مشروعیت دادیم».
این قانونگذار جمهوریخواه مدعی شد: «ما کاملاً زیر پای دولت افغانستان را خالی کردیم و قطعاً طالبان را جسور کردیم و حالا از گزارشهای علنی میدانیم که وقتی این توافق امضا شد طالبان به سراغ ارتش ملی افغانستان رفت و گفت آمریکاییها دارند شما را ترک میکنند».
چنی در ادامه گفت، توافق ترامپ و طالبان «مستقیماً به فاجعهای منجر شد که امروز شاهد آن هستیم».
دولت آمریکا در توافق با طالبان، اعلام کرد بهار امسال نیروهای خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. بایدن این مدت را تا سالگرد حملات یازدهم سپتامبر تمدید کرد اما پیشرویهای سریع گروه طالبان در افغانستان، خروج شتابزده و سراسیمه آمریکاییها را رقم زده است. از سوی دیگر، شمار زیادی از شهروندان افغان در پی تصرف بخشهای گسترده افغانستان توسط طالبان در پی خروج از این کشور هستند.
در حالی که آمریکا در حال حاضر کنترل فرودگاه کابل را در اختیار دارد روند خروج اتباع خارجی از افغانستان برخلاف پیش بینی آمریکا کُند و بسیار طولانیتر از حد تصور به طول خواهد انجامید.
«جان کربی» سخنگوی پنتاگون اخیراً گفته است : «برخی گزارشها درباره ضرب و شتم آمریکاییها از سوی طالبان در کابل نگران کننده بوده و به طالبان اعلام کردیم که این موضوع غیرقابل قبول است».
این در حالی است که بایدن اخیراً درباره گفته است: «ما با آنها درباره امنیت اطراف فرودگاه کابل مذاکره کردیم و آنها همکاری کردند. نیروهای طالبان تا کنون هیچ اقدامی علیه آمریکایی در کابل انجام نداده و به وعده های خود عمل کردهاند».
بایدن مدعی است دولت وی چارهای جز رفتن زیر بار توافق آماده شده از سوی دولت ترامپ نداشته و در غیر این صورت با چالش افزایش تنش در افغانستان مواجه میشد.
از سوی دیگر ترامپ میگوید دولت بایدن تصمیم برای خروج از افغانستان را آنطور که دولت وی طراحی کرده بود انجام نداده و حتی آن را به شکل برعکس اجرا کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید