دیپلمات سابق هند: برنده انتخابات آمریکا باید با یک ایران قدرتمندتر مواجه شود

کد خبر: 1025723

یک دیپلمات سابق هند با اشاره به تحرکات دیپلماتیک ایران در روزهای گذشته نوشت، ایران سیاست نگاه به شرق را شتاب بخشیده و در پی توافق‌های بزرگ با چین و روسیه و خنثی کردن نقش دلار آمریکاست .

دیپلمات سابق هند: برنده انتخابات آمریکا باید با یک ایران قدرتمندتر مواجه شود

خبرگزاری فارس: در حالی که اخیرا یک روزنامه سعودی در تحلیلی به آمریکا هشدار داد که در سال ۲۰۲۱ با ایران مذاکره نکند چون ایران در موضع قدرت خواهد بود در موضعی مشابه یک سیاستمدار هندی نیز اعلام کرد که ایرانِ قدرتمندتری در انتظار رئیس جمهور جدید آمریکاست.

«ام کی بهادرا کومار» سفیر سابق هند در ترکیه و ازبکستان در توییتی به تلاشهای اخیر دیپلماتیک ایران و توافقهای آتی با روسیه و چین پرداخت و نوشت، هرکسی که برنده انتخابات آمریکا شود، باید با یک ایران بسیار قدرتمندتر معامله کند.

این دیپلمات سابق هند با اشاره به سفر وزیر خارجه ایران به چین و گفت‌وگوی روسای جمهور ایران و روسیه در روز شنبه در توییتی نوشت، ایران و چین با عقد توافق های تجاری، اقتصادی، نفتی و تسلیحاتی که در پی خنثی کردن نقش دلار آمریکا هستند.

این دیپلمات سابق هندی با اشاره به تماس امروز شنبه دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه ، رایزنی وزیر خارجه ایران در چین جهت نهایی کردن توافق ۴۰۰ میلیارد دلاری و سخنان ضد ایرانی «مایک پامپئو» وزیر خارجه ایالات متحده نوشت، ایران سیاست نگاه به شرق را شتاب بخشیده است. هرکسی که برنده انتخابات آمریکا شود، باید با یک ایران بسیار قدرتمندتر معامله کند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که دیروز (جمعه) در پاسخ به دعوت همتای چینی خود به منظور گفت‌وگو با «وانگ یی» در رأس هیأتی وارد استان یون نان شد، پس از رایزنی و گفت‌وگوی امروز (شنبه) با وزیر خارجه چین در توئیتی به زبان چینی این گفت‌وگوها را مفید و سازنده خواند و نوشت، گفت‌وگوهای رو در رو و پرباری با همتای چینی داشتم.

وی گفت‌وگوهای حضوری دو طرف در شرایط ویژه کنونی را به حد کافی نشانگر آن خواند که دو طرف برای روابط بین دو کشور اهمیت زیادی قائل هستند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که ایران و چین در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله تقویت روابط دوجانبه، پیشبرد نقشه همکاری ۲۵ ساله، حفاظت از توافق هسته‌ای (برجام) و مخالفت با یکجانبه گرایی اجماع نظر دارند.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال ۲۰۲۱ آن را فرصت جدیدی خواند و عنوان کرد: معتقدم مفهوم مشارکت جامع راهبردی بین دو کشور در آینده غنی‌تر خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت