دلایل غیبت «بن زاید» در مراسم عادی سازی در کاخ سفید
الجزیره در گزارشی دلایل عدم حضور ولیعهد ابوظبی در مراسم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در کاخ سفید را برشمرد.
خبرگزاری تسنیم :اعلام رسمی امارات در خصوص مشارکت « عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات در مراسم امضای توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با حضور « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و « دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید، سوالاتی را در خصوص دلایل عدم حضور ولیعهد ابوظبی به وجود آورده است.
با وجود رابطه محکم «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی با ترامپ و همپیمانانش، آخرین سفر بن زاید به واشنگتن به ماه مه در 2017 باز میگردد.
روزنامه آمریکایی « واشنگتن پست» نوشت که بن زاید در ماه ژانویه سال 2017 نشستی محرمانه میان « اریک پرینس» بنیانگذار شرکت « بلک واتر» و برخی مقامات روسی نزدیک به « ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در جزیره « سیشل» در خصوص ایجاد یک کانال ارتباطی محرمانه میان مسکو و رئیس جمهور جدید آمریکا در آن زمان، ترتیب داده بود.
آثاری از این ارتباط همزمان با تلاش بن زاید برای سفر محرمانه به نیویورک آشکار شد که در این سفر بن زاید تصمیم داشت در برج ترامپ با « مایکل فلین»، « جراد کوشنر» و « استیو بنن» مشاوران ارشد ترامپ برای توافق بر سر جزئیات این نشست دیدار کند.
تلاش ولیعهد ابوظبی برای سفر محرمانه به آمریکا با شکست روبرو شد و این اقدام نقض پروتکلهای سیاسی بود؛ چرا که امارات قبل از این سفر به دولت « باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا خبر نداده بود و یا آنکه مقامات به صورت تصادفی، نام بن زاید را در لیست شر کتهای هوایی دیدند.
معضل ادامه محاصره قطر
«جورجیو کاویرو» مدیر مؤسسه مطالعات خلیج فارس اعلام کرد که دلایل بسیاری برای عدم حضور بن زاید در مراسم عادی سازی روابط در واشنگتن وجود دارد که اولین دلیل آن محاصره قطر است که دولت ترامپ تلاش میکند تا با کمک امارات و عربستان به این محاصره پایان دهد.
جورجیو در ادامه افزود که محمد بن زاید نمی خواهد که ترامپ شخصا از وی بخواهد که به محاصره قطر پایان دهد؛ چراکه بن زاید درخواست ترامپ را در کاخ سفید نمیپذیرد و این امر خطری جدی برای منافع اماراتی ها خواهد بود و از سوی دیگر مجبور خواهد بود که فشارها علیه قطر را کاهش دهد که ولیعهد ابوظبی این را هم نمی خواهد.
ترس از مشکلات قضایی
« بروس فاین» دستیار اسبق وزیر دادگستری آمریکا گفت که براساس قانون حفاظت از قربانیان شکنجه، اگر بن زاید به واشنگتن سفر کند، برخی شهروندان اماراتی به علت مشارکت او در شکنجه و قتل از وی شکایت خواهند کرد.
دستیار اسبق وزیر وزیر دادگستری آمریکا تصریح کرد: براساس قانون قربانیان شکنجه او در برابر اقامه دعوی مصون نخواهد ماند.
رگههایی از تحقیقات مولر
«کریستین اولریشسن» عضو اندیشکده سیاستهای کلان دانشگاه رایس در ایالت تگزاس در خصوص دلیل عدم حضور بن زاید در واشنگتن اعلام کرد که که اطلاعات محکمی مبنی بر اینکه بن زاید بتواند به واشنگتن سفر کند یا اینکه عدم سفر او به واشنگتن به تحقیقات رابرت مولر در ارتباط با مداخله روسیه در انتخابات 2016 مرتبط باشد، وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
خروش فلسطینیان علیه خیانتکاران|تجمع مردم غزه علیه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی/ هشدار گروههای مقاومت به سازشکاران عرب
رسانه صهیونیستی : نشست امروز در کاخ سفید به معنای به کما رفتن «معامله قرن» است
اولریشسن در ادامه افزود که با توجه به اینکه بن زاید قبل از سال 2017 هر سال به آمریکا سفر میکرد، عدم حضورش در سه سال گذشته کانون توجه همگان شده؛ بهویژه اینکه او به دیدار با ترامپ تمایل داشت تا جایی که وی در دوره انتقالی، پیش از آغاز ریاست جمهوری ترامپ، برای دیدار با مشاوران وی به آمریکا سفر کرد. سپس مشخص شد که سفر بن زاید به واشنگتن در زمان ریاست جمهور ترامپ در 2017 یک هفته قبل از سفر ترامپ به عربستان برای شرکت در جلسه سران در ریاض بوده است.
براساس گزارشهای قبلی آمریکا نقش محمد بن زاید مورد توجه تیم مولر قرار گرفت. به ویژه اینکه وی در حمایت از تلاشهای روسیه برای ایجاد کانالها ارتباطی مخفیانه با تیم ترامپ قبل از انتصاب وی به عنوان ریاست جمهوری در 20 ژانویه، نقش بسزایی داشته است.
ترس از خشم جو بایدن و دموکراتهای آمریکا
«آنتونیو اوکشیتو» تحلیلگر سیاسی مؤسسه مطالعاتی خلیج فارس اعلام کرد که پنجاه روز باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بن زاید تمایل ندارد در کاخ سفید حضور یابد؛ درحالیکه وی از نتایج انتخابات ریاست جمهوری مطمئن نیست.
آنتونیو اوکشیتو در گفتوگو با الجزیره تصریح کرد که با وجود اینکه در حال حاضر پروندهای در دادگاههای آمریکا علیه محمد بن زاید وجود ندارد؛ اما ولیعهد ابوظبی تمایل ندارد که در کاخ سفید حضور یابد و این نشان میدهد که بن زاید جز حامیان کمپین انتخابات ریاست جمهوری ترامپ است.
تحلیلگر سیاسی مؤسسه مطالعاتی خلیج فارس افزود که انتخاب دوباره ترامپ سناریویی خواهد بود که امارات از آن استقبال خواهد کرد. با این وجود بن زاید نمیتواند روابط کشورش را با جو بایدن و دموکراتها در معرض خطر قرار دهد و نمیخواهد حمایت آمریکا از امارات آن هم چند هفته قبل از انتخابات سوم نوامبر را به یک مسئله حزبی تبدیل کند.
دیدگاه تان را بنویسید