پاریس خواستار مذاکره صریح اتحادیهاروپا با ترکیه شد
وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد: پاریس از اتحادیه اروپا می خواهد تا بحث و رایزنی پیرامون رابطه با ترکیه را بدون هیچ ملاحظه ای آغاز کند.
خبرگزاری مهر: به نقل از المیادین، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه امروز چهارشنبه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا مذاکره با ترکیه را به صورت جدی دنبال کنند.
وزیر امور خارجه فرانسه در این باره گفت: پاریس از اتحادیه اروپا می خواهد تا بحث و رایزنی پیرامون رابطه با ترکیه را بدون هیچ ملاحظه ای آغاز کند.
روابط میان آنکارا و پاریس در موضوع لیبی اخیراً وارد تنش های جدیدی شده است.
وزارت خارجه ترکیه دیروز سه شنبه و در ادامه تنش های سیاسی میان این کشور و پاریس در بیانیه ای اعلام کرد که فرانسه بازی خطرناکی را با حمایت از نیروهای «ژنرال خلیفه حفتر» در لیبی پیش گرفته است.
در بیانیه صادره از سوی وزارت خارجه ترکیه در این خصوص آمده بود: فرانسه مسئول اصلی هرج و مرجهای لیبی با پشتیبانی طولانی مدت از جریانهای غیرقانونی در این کشور است؛ فرانسه واقعاً در حال بازی خطرناکی در لیبی است.
به گزارش مهر، رابطه آنکارا-پاریس به دلیل جانبداری فرانسه از قبرس جنوبی در مناقشات ارضی و همچنین اعتراض به حفاریهای ترکیه در مدیترانه شرقی، به سردی گرائیده است حال آنکه آنکارا-پاریس در خصوص تحولات لیبی نیز موضع مشترکی ندارند.
در همین رابطه دوشنبه هفته جاری، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه پس از دیداری که در پاریس با «قیس بن سعید» رییس جمهور تونس داشت، گفت: من معتقدم که ترکیه بازی خطرناکی را در لیبی انجام میدهد و تمام تعاملات و تعهدات در کنفرانس برلین برای یافتن صلح لیبی را نقض میکند. پاریس نقشی را که ترکیه در لیبی بازی میکند تحمل نمیکند.
شایان ذکر است، از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» در سال ۲۰۱۱، لیبی ذیل کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند.
نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا و سازمان ملل برخوردار است.
دیدگاه تان را بنویسید