از خواص سمنو چه میدانید؟
مسئول تغذیه مرکزبهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:مصرف سمنودردرمان کمخونی وتقویت سیستم عصبی مؤثراست.
جام نیـوز: مسئول تغذیه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف سمنو در درمان کمخونی و تقویت سیستم عصبی مؤثر است. شهلا جودت در گفت و گویی افزود: سمنو سرشار از انرژی بوده و برای کودکان در حال رشد مفید و مؤثر است. وی، مصرف سمنو را برای زنان باردار به ویژه در سه ماه نخست بارداری برای تکامل سیستم عصبی جنین ضروری و مفید اعلام کرد و افزود: این ماده غذایی پر ارزش از جوانه گندم تهیه میشود و هر ١٠٠ گرم آن ٣٠٠ کیلو کالری انرژی دارد.
وی تصریح کرد: سمنو سرشار از ویتامینهای گروه ب. به ویژه اسید فولیک و ویتامین ب١ است و برای بهبود وضعیت پوست، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن توصیه میشود. جوانه گندم حاوی ویتامین A. است و این ویتامین به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری ازسرطان میشود. وی خاطرنشان کرد: ویتامین A. به شادابی پوست کمک شایانی میکندوپیری را به تأخیر میاندازدودرتولید مثل نقش مؤثری دارد.
پیش از این علی اکبر وحدتی، معاون پیشین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانشمالی اظهار کرده بود: پخت سمنو در خراسان شمالی و با تمرکز در شهرهای گرمه و درق و با اجرای یک سری آداب و رسوم برگزار میشود که این امر موجب شده تا مسئولان به دنبال ثبت این مراسم به عنوان یکی از آیینهای معنوی خراسانشمالی باشند و این آیین به ثبت ملی رسیده است.
وی اظهار کرد: سمنو یکی از سینهای سفره هفت سین است که نشانه حلاوت، سرزندگی و شیرینی است و مراسم پخت آن را به عنوان یکی از آیینهای مربوط به جشن نوروز میدانیم. وی ادامه داد: به صورت شفاهی نقل شده است، سمنو ولیمه عروسی حضرت فاطمه (س) بوده و به همین منظور این غذا در نقاط مختلف کشور به عنوان یک غذای نذری تلقی میشود، اما در منطقه درق به هیچ عنوان جنبه نذری ندارد و فقط هنگام فرا رسیدن نوروز و برای شادی طبخ میشود.
وحدتی در خصوص مراسم برگزار شده در حین پخت سمنو اظهار کرد: پخت سمنو در این شهر به صورت مشارکتی برگزار میشود و مردم شهر به عنوان یاور و برای گفتن خدا قوت به کمک افرادی که آن را طبخ میکنند، میروند. از سوی دیگر افراد یاور هدایایی نیز به رسم پیشکش با خود به همراه میبرند. در هنگام کفچه زدن و پخت سمنو نیز اشعاری خوانده میشود که این اشعار شادی را به آن مراسم میبرد. پوشیدن لباسهای سنتی از دیگر برنامههایی است که در هنگام پخت سمنو انجام میشود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسانشمالی با تاکید بر اینکه دانش فنی پخت این غذا از مهمترین ویژگی منحصر به فرد آن است، گفت: سمنویی که در نقاط مختلف کشور پخت میشود، مدت ماندگاری آن به بیش از دو، سه ماه نمیرسد، اما سمنوی درق تا دو سال و بدون نگهداری در یخچال خراب نمیشود. درق یکی از شهرهای شهرستان گرمه در خراسان شمالی است.
دیدگاه تان را بنویسید