حمله قلبی خاموش را بشناسید +نشانهها
طی یک حمله قلبی خاموش ممکن است متوجه هیچ چیزی نشوید و یا آن را به صورت خفیف، به عنوان مثال، همانند سوزش سردل یا دردی عجیب و مبهم احساس کنید.
باشگاه خبرنگاران: حمله قلبی شرایطی است که احتمالا فکر نمیکنید بدون بروز هیچ نشانه و علائمی آن را تجربه کنید. اما این امکان وجود دارد و حتی از آن چیزی که شاید فکرش را بکنید شایعتر است.
این شرایط به نام حمله قلبی خاموش شناخته میشود. این نوع از حمله قلبی میتواند برای هر فردی رخ دهد، اما ابتلا به دیابت این احتمال را هرچه بیشتر افزایش میدهد. طی یک حمله قلبی خاموش ممکن است متوجه هیچ چیزی نشوید و یا آن را به صورت خفیف، به عنوان مثال، همانند سوزش سردل یا دردی عجیب و مبهم احساس کنید. این شرایط ممکن است آنقدر جزئی به نظر برسد که آن را نادیده گرفته و فکر کنید که بخشی از روند افزایش سن و پیری محسوب میشود.
اما حمله قلبی چه علائم آن را آشکار باشد و چه نباشد، شرایطی جدی و خطرناک محسوب میشود. در همین راستا چکاپهای منظم از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
چگونه میتواند خاموش باشد؟
یکی از اثرات شایع دیابت نوعی آسیب عصبی به نام نوروپاتی است. به طور معمول این آسیب موجب مشکلاتی مانند بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن، یا ضعف در دستها و پاها میشود. اما نوروپاتی در همینجا متوقف نمیشود.
افراد مبتلا به دیابت ممکن است آسیب دیدن اعصابی که به قلب، مثانه، و رگهای خونی منتهی میشوند را تجربه کنند. زمانی که این اتفاق رخ میدهد، فرد ممکن است نشانههای هشدار دهنده مانند درد و ناراحتی را احساس نکند.
از این رو، طی یک حمله قلبی که در حالت عادی میتواند دردی شدید در قفسه سینه، بازوها، یا فک ایجاد کند، بیمار ممکن است متوجه هیچ چیزی نشود. اما آسیب رخ میدهد و پیامدهای خطرناک حمله قلبی خاموش واقعی هستند.
نشانههای آسیب عصبی
شما میتوانید با نظارت دقیق و بررسی احتمال آسیب عصبی به محافظت از خود کمک کنید. اگر این شرایط زود شناسایی شود، ممکن است در کند کردن روند آن موفق باشید.
از جمله نشانههای احتمالی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
احساس سرگیجه یا غش کردن هنگام برخاستن از جای خود
دشواری در انجام کارها حتی ورزش سبک
مشکلات در دفع ادرار
مشکلات جنسی مانند کاهش میل جنسی کم
تعریق بیش از حد معمول یا عدم تعریق
دشواری در گوارش غذا، مانند بروز نفخ و ناراحتی معده
نشانههای حملات قلبی خاموش
برخی افراد متوجه هیچ چیزی نمیشوند. حتی اگر با نشانهای مواجه شوید، ممکن است خفیف بوده و به سرعت از بین برود. پس از حمله قلبی خاموش نیز ممکن است احساس کاملا خوبی داشته باشید.
این امکان وجود دارد مقداری درد، فشار، یا انقباض را در مرکز سینه به جای سمت چپ آن احساس کنید. این شرایط ممکن است همانند یک سوء هاضمه بی اهمیت به نظر برسد، اما اگر از بین نرود میتواند از مشکلی بزرگتر حکایت داشته باشد.
از دیگر نشانههایی که ممکن است با آنها مواجه شوید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عرق سرد ناگهانی یا خیس شدن دستها بدون هیچ دلیلی
احساس سبکی سر
احساس خستگی بدون هیچ دلیلی
سوزش سردل
درد در فک، گردن، یا بازوی چپ (به ویژه در زنان شایع است)
ناراحتی معده
تنگی نفس، حتی زمانی که کار خاصی انجام نمیدهید
اگر با هر یک از این علائم مواجه شدید مراجعه به پزشک در کمترین زمان ممکن بهترین گزینه است.
از کجا متوجه شویم که حمله قلبی خاموش داشته ایم؟
این تشخیص میتواند چالش برانگیز باشد. در برخی موارد، با برخی علائم پس از حمله قلبی مواجه میشوید که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
احساس خستگی شدید
سوزش سردل که از بین نمیرود
تورم در پاها
دشواری در تنفس در شرایطی که سابقه تجربه چنین شرایطی را نداشته اید
در مواقع دیگر، تنها به صورت اتفاقی متوجه میشوید که یک حمله قلبی خاموش را تجربه کرده اید. شما ممکن است چند ماه بعد به پزشک مراجعه کرده و آزمایشهایی انجام دهید که بروز حمله قلبی را نشان میدهند.
پزشک میتواند چند کار برای بررسی نشانههایی که پیشتر داشته اید را انجام دهد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آزمایش خون برای بررسی پروتئینهایی خاص که قلب در زمان تجربه آسیب تولید میکند.
الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب که سیگنالهای الکتریکی در قلب شما را بررسی میکند.
اکوکاردیوگرام که نوعی تصویربرداری فراصوت بوده و وضعیت قلب را نشان میدهد.
آسیب در کمین است
شما باید حمله قلبی خاموش را به اندازه حملات قلبی دارای علائم آشکار جدی بگیرید. این شرایط میتواند به قلب صدمه زده و آسیبهایی را بر جای بگذارد. این شرایط میتواند بر سطح عملکرد قلب اثرگذار باشد.
افزون بر این، اگر نمیدانید که حمله قلبی خاموش داشته اید، نمیتوانید برای درمان آن اقدام کنید. حتی اگر پس از وقوع حمله احساس خوبی دارید، همچنان با چالشی بزرگ مواجه هستید. بدون مراقبت و درمان مناسب، احتمال تجربه حملات قلبی بعدی با شدت بیشتر افزایش مییابد. این به تنهایی میتواند زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد و احتمال ابتلا به مشکلات جدی دیگر مانند نارسایی قلبی را نیز افزایش میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید