مرگ و سرطان در كمين مردان

کد خبر: 634297

بي‌صدا درد مي‌كشند و اغلب زماني به پزشك مراجعه مي‌كنند كه ديگر خيلي دير شده حتي گاهي وقت‌ها راز دردهاي بي‌صدايشان زماني آشكار مي‌شود كه ديگر در ميان ما نيستند.

روزنامه جوان:بي‌صدا درد مي‌كشند و اغلب زماني به پزشك مراجعه مي‌كنند كه ديگر خيلي دير شده حتي گاهي وقت‌ها راز دردهاي بي‌صدايشان زماني آشكار مي‌شود كه ديگر در ميان ما نيستند. مرداني در نقش پدر، ‌برادر، ‌دايي، ‌عمو، ‌همسر يا دوستان و اطرافيان ما حضور دارند كه اغلب اوقات كمتر به خودشان و دردهايشان اهميت مي‌دهند، در حالي كه گاهي اين دردها از عمق يك بيماري كشنده خبر مي‌دهد و اگر زودتر به فكر خودشان بيفتند شايد پيش از آنكه خيلي دير شود بتوان جلوي يك فاجعه را گرفت. نخستين پنج‌شنبه اسفند‌ماه اما در تقويم سلامت كشورمان روز سلامت مردان نامگذاري شده تا بهانه‌اي باشد براي هشدار و آگاهي دادن به زنان و مردان ايراني تا كمي بيشتر هواي مرداني را كه در زندگي‌مان نقش دارند، داشته باشيم.

دكتر عباس بصيري، رئيس انجمن اورولوژي ايران در نشست خبري‌اي كه به مناسبت روز جهاني سلامت مردان (اولين پنج‌شنبه اسفند ماه) برگزار شد، اظهار كرد: مردان نسبت به زنان بيشتر در معرض آسيب‌هاي فيزيكي، بيماري‌هاي شغلي، حوادث ترافيكي و تومورها قرار دارند.

وي افزود:‌برخي بيماري‌ها مانند بيماري‌هاي قلبي، ريوي، كليوي و سرطان در بين هر دو جنس (زن و مرد) از شيوع بالايي برخوردار است، اما همين بيماري‌هاي شايع نيز در مردان شايع‌تر از زنان است به گونه‌اي كه مي‌توان گفت سرطان كليه دو برابر زنان، سرطان مثانه چهار تا پنج برابر، بيماري‌هاي قلبي دو تا دو و نيم برابر در مردان شايع‌تر از زنان است و اين در حالي است كه متأسفانه مردان به سلامتي خود كمتر اهميت مي‌دهند و زماني به پزشك مراجعه مي‌كنند كه بيماري پيشرفت كرده و تقريباً زمان طلايي درمان از بين رفته است.

بصيري با اشاره به اينكه 13 درصد زوجين ايراني مبتلا به ناباروري هستند، اظهار كرد:اين ميزان در دنيا بين 10 تا 15 درصد است. مردان علت نيمي از ناباروري هستند، اما در فرهنگ ما بيشتر علت ناباروري را زنان مي‌داند كه اين باور غلط است.

رئيس انجمن اورولوژي ايران به بيماري‌هاي شايع در دستگاه ادراري اشاره كرد و گفت: سنگ در ادرار، پروستات و سرطان‌ها از جمله بيماري‌هاي اين عضو است. وي وجود خون در ادرار را از علائم مهم دانست و تأكيد كرد: با يك‌بار مشاهده آن به پزشك مراجعه كنند. وجود خون در ادرار در مردان شايع‌تر از زنان است. وي با اشاره به اينكه سرطان پروستات و مثانه از جمله سرطان‌هاي شايع در مردان است، افزود: مردان بايد به اين بيماري‌ها توجه بيشتري داشته باشند و از سنين بعد از 50 سالگي بايد هر شش ماه تا يك سال براي معاينات باليني به پزشك مراجعه كنند. بصيري، هفته سلامت مردان را فرصتي مناسب براي اطلاع‌رساني و آگاهي‌بخشي به اين قشر از جامعه دانست و گفت: معاينه رايگان مردان، اطلاع‌رساني در مورد بيماري‌هاي شايع در مردان و راه‌اندازي دو اتوبوس سلامت در تهران را از جمله برنامه‌هاي اين هفته است. آدرس مراكزي كه اقدام به مشاوره رايگان مردان طي اين هفته مي‌كنند، ‌در سايت انجمن ارولوژي ايران به نشاني iuanet.org ذكر شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت