توزیع بسته‌های امنیت غذایی به کودکان زیر 6 سال

کد خبر: 509768

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به انباشته شدن فقر در بین خانواده‌ها، گفت: منابع امداد هم اکنون پاسخگوی نیازهای خانواده‌های محروم نیست ضمن اینکه ما معتقدیم توان خانواده‌ها صفر نیست.

خبرگزاری فارس: علی‌محمد ذوالفقاری در نشست خبری خود، اظهار داشت: کمیته امداد در پذیرش فقیر و نیازمند اطلاعات مختلفی را در بخش‌های بهداشتی، آموزشی، معیشت،‌ مسکن و اشتغال از خانواده‌ها احصاء می‌کند و مجموعه امداد تلاش می‌کند با سرمایه‌گذاری نیازها را کاهش دهد.

وی تصریح کرد: در صورتی که نیازهای مددجویان کاهش پیدا کند این افراد از چرخه حمایتی خارج و در غیر این صورت مدت بیشتری را تحت پوشش امداد قرار می‌گیرند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه فعالیت امداد به سه گروه تقسیم می‌شود، گفت: خانواده، خیرین و مجموعه امداد نقش بسزایی را در ارائه خدمات دارند و در صورتی که هر یک از این سه مجموعه نتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند نمی‌توانیم به اهداف مدنظر دست پیدا کنیم.

ذوالفقاری تصریح کرد: سهم خانواده در بحث توانمندسازی عبارتند از علاقه به اشتغال، پیگیری‌های کارهای روزانه، درمانی، سرمایه‌های اقتصادی و فکری و سهم جامعه عبارتند از مشارکت خیرین، حساسیت نسبت به فقر، مساعدت اجتماعی و سهم امداد نیز تحلیل و تجزیه شرایط فعلی فقر و ارائه اطلاعات روشنی از فقر در جامعه است.

وی بیان کرد: خیریه‌ها بدون اینکه تکلیفی به عهده‌شان باشد به صورت خودجوش فعالیت می‌کنند و ما در تلاش هستیم قلمرو خیریه‌ها را گسترش و در مناطق محروم ایفای نقش کنند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: امروزه امداد در مقررات خود در بخش اعطای جهیزیه توجه ویژه‌ای را به سن زوجین دارند .

ذوالفقاری به نقش رسانه‌ها جهت مشارکت‌های مردمی اشاره کرد و افزود: رسانه‌ها نقش مهمی را در این زمینه می‌توانند داشته باشند و اطلاعات لازم را در اختیار خانواده‌ها و جامعه قرار دهند.

وی با اشاره به انباشته شدن فقر در بین خانواده‌ها توضیح داد: منابع امداد هم اکنون پاسخگوی نیازهای خانواده‌های محروم نیست ضمن اینکه ما معتقدیم توان خانواده‌ها صفر نیست.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که مدت استقرار فرد را در حوزه فقر کوتاه کنیم که البته برای رسیدن به این هدف باید شرایط لازم فراهم شود.

ذوالفقاری گفت: یکی از بحث‌های مهم و امروزه نقش دولت‌ها در محرومیت‌زدایی است به طوری که دولت‌ها یک نگاه کلان به فقر دارند علاوه بر اینکه توسعه انواع یارانه‌ها اعم از یارانه‌های نقدی و غیرنقدی کمک ویژه‌ای را به خروج فرد از فقر می‌نماید.

وی تصریح کرد: یارانه‌ها در سال پرداختی و سال بعدی اثر واقعی خود را بر جامعه و زندگی می‌گذارد و ما به دنبال این هستیم که با حذف یارانه‌های ثروتمندان این یارانه در اختیار افراد نیازمند و مددجویان دستگاه‌های حمایتی قرار بگیرد.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه یارانه‌ها زمانی مؤثر خواهند بود که به منابع آن توجه شود، بیان کرد: میزان یارانه‌ها باید با متناسب با تورم باشد و در غیر این صورت یارانه‌ها نمی‌توانند تأثیر مثبتی را بر روند زندگی افراد محروم بگذارد.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه خانواده‌های نیازمند 5 نیاز اصلی دارند، ادامه داد: اشتغال، مسکن، دارو و درمان، آموزش و معیشت 5 نیاز اصلی محسوب می‌شود.

وی گفت: درآمد پایین و هزینه بالا شرایط نامساعدی را برای خانواده‌ها فراهم می‌نماید و کمیته امداد تلاش می‌کند که شرایط مناسبی جهت هزینه‌ها و درآمدهای خانواده‌ها فراهم کند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره)، تصریح کرد: توسعه وام‌های کم‌بهره بین خانواده‌ها، توسعه مشارکت‌های مردمی در قالب طرح‌های اکرام ایتام و محسنین و استفاده از سایر منابع‌ها و مدیریت هزینه‌ خانواده‌ها از جمله راهکارهایی است که کمیته امداد برای تناسب بین هزینه و درآمد خانواده‌ها به آن توجه می‌کند.

ذوالفقاری گفت: سه گروه در کمیته امداد پرجمعیت‌ترین افراد تحت پوشش این نهاد محسوب می‌شود که از آن جمله می‌توان به زنان سرپرست خانوار به حدود یک میلیون نفر، سالمندان با یک و نیم میلیون جمعیت و کودکان زیر 18 سال با 20 درصد جمعیتی و کمتر از 10 سال با 10 درصد جمعیتی اشاره کرد.

وی بیان کرد: ما در تلاش هستیم تا با فرهنگ‌سازی و استفاده از ظرفیت‌های مختلف دهک‌های بالای جمعیتی (6، 7، 8، 9 و 10) را برای کمک به نیازمندان و محرومان ترغیب کنیم و در همین زمینه اطلاعات لازم را در بخش فقر در اختیار آنها قرار دهیم.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان کرد: ما به دنبال جلب مشارکت‌ها در دهک‌های بالا هستیم و در همین جهت امیدواریم با حذف یارانه ثروتمندان این منابع در اختیار افراد نیازمند و مددجویان دستگاه حمایتی قرار داده شود.

ذوالفقاری گفت: امیدواریم در حوزه فرهنگی و هنری نیز توجه ویژه‌ای به اقشار ضعیف جامعه و به ویژه ایتام صورت بگیرد و سازمان‌های هنری اطلاع‌رسانی را با استفاده از تمام ظرفیت هنری داشته باشند.

وی گفت: زنان سرپرست خانوار مظلوم‌ترین قشر در جامعه محسوب می‌شود که استفاده از ظرفیت هنری برای جلب مشارکت‌های مردمی می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات آنها را کاهش دهد.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: مردمی کردن رسیدگی به فقر و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و راه‌اندازی شبکه‌های نیکوکاری در محلات و استفاده از کمک‌های مردمی و ارائه خدمات به نیازمندان یکی دیگر از سیاست‌های کمیته امداد محسوب می‌شود و ما در تلاش هستیم که در مناطق برخوردار و کم‌برخوردار ارتباط مستقیمی را بین افراد متمکن و نیازمند برقرار کنیم.

ذوالفقاری گفت: زندانیان، زنان سرپرست خانوار، بیماران سرپرست خانوار از جمله افرادی هستند که هزینه‌های زیادی را برای کمیته امداد به بار می‌آورند و ما در تلاش هستیم که با استفاده از ظرفیت‌های مختلف و جلب مشارکت‌های مردمی خدمات مناسب‌تری را به این افراد ارائه کنیم.

وی بیان کرد: حجم زیادی از مددجویان تحت پوشش امداد را سالمندان تشکیل می‌دهند که مباحث این قشر از جامعه متفاوت با سایر اقشار دیگر است و این افراد علاوه بر نیازهای درمانی و معیشتی نیازمند مسائل روحی هستند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار امیدواری کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ‌آستانه تنظیم بودجه 95 و برنامه ششم توسعه توجه ویژه‌ای را به برنامه‌های اقتصادی در زندگی فقرا داشته باشند چرا که اگر این برنامه‌ها اثر منفی بر زندگی نیازمندان بگذارد مشتریان امداد افزایش پیدا می‌کنند.

ذوالفقاری ضمن اشاره به شرایط مددجویان و نیازمندان در دوران تحریم و رکود، خاطرنشان کرد: در این زمان مشتریان امداد نسبت به سال‌های قبل افزایش پیدا کردند و ما از نمایندگان مجلس درخواست داریم که در تنظیم بودجه تصمیمات مناسبی برای نیازمندان و فقرا بگیرند و به گونه بودجه بسته نشود که تصمیمات و برخی از لوایح به ضرر اقشار آسیب‌پذیر و نیازمند باشد.

وی اضافه کرد: رابطه مستقیمی بین فقر محیطی و انسانی وجود دارد و این در حالی است که فقرا حقوق خود را نمی‌شناسند و باید سعی شود اطلاع‌رسانی دقیقی در این زمینه صورت گیرد.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در حال حاضر بخش قابل توجهی از مددجویان تحت پوشش امداد در مناطق کم برخوردار و حاشیه شهرها و همچنین روستاهای محروم زندگی می‌کنند و شرایط نامناسبی را دارند.

ذوالفقاری گفت: در شرایط تحریم‌ها و رکود در کشور مراجعه افراد به کمیته امداد جهت دریافت وام‌های بلاعوض و قرض‌الحسنه افزایش قابل توجهی را پیدا کرد که البته امداد توانست ورود و خروج مددجویان را در سال‌های گذشته مدیریت کند.

وی گفت: طبق برنامه‌ریزی کمیته امداد سالانه 10 درصد از مددجویان این نهاد از چرخه حمایتی خارج و به همین میزان نیازمندان به چرخه حمایتی وارد می‌شوند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و پایانه‌نامه‌های دانشجویی و نشست‌های دانشجویی یکی از رویکردهای امداد در بحث کاهش فقر و استفاده از ظرفیت‌های علمی است.

ذوالفقاری افزود: مجموعه امداد تلاش‌های گسترده‌ای را در بحث درمان و حوزه سلامت انجام داده است که از آن جمله می‌توان به تأمین هزینه‌های درمانی خانواده‌های نیازمند و توزیع بسته‌های امنیت غذایی به کودکان زیر 6 سال اشاره کرد.

وی تصریح کرد: در دوران تحریم تعداد وام‌های اشتغال به مراجعه‌کنندگان افزایش یافت و سالانه غیر از مددجویان تحت پوشش این نهاد بالغ بر یک میلیون نفر جهت دریافت وام به کمیته امداد مراجعه نمودند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) تأکید کرد: امیدواریم خدمات پرستاری در منزل به عنوان یک نیاز اساسی سالمندان در تعرفه‌های درمانی محسوب بشود به طوری که بیش از 40 هزار نفر از سالمندان تحت پوشش کمیته امداد نیاز به خدمات پرستاری در منزل دارند که کمیته امداد تنها صد هزار تومان را جهت تأمین نیازهای آنها اعم از تأمین پوشاک آنها پرداخت می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت