راهنمای خرید صندوق فروشگاهی

کد خبر: 1162323
راهنمای خرید صندوق فروشگاهی

 

امروزه صندوق‌های فروشگاهی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین وسایل در فروشگاه‌ها و سورپرمارکت‌ها هستند. همچنین برای هر کسب‌وکار فروشگاهی بسته به نیازهایش نوع خاصی از صندوق فروشگاهی مناسب است. برای خرید هوشمندانه صندوق فروشگاهی باید اطلاعات کاملی از انواع صندوق و استقرار آن‌ها داشته ‌باشید. در این مقاله سعی داریم به مبحث راهنمای انتخاب و خرید صندوق فروشگاهی بپردازیم.

صندوق فروشگاهی چیست؟

صندوق فروشگاهی نقش یک سیستم مرکزی را در فروشگاه ایفا می‌کند که می‌توان فروشگاه را با آن مدیریت کرد. این مدیریت شامل فروش انواع محصولات، حسابرسی فروشگاه، ارائه فاکتور فروش به مشتریان، اتصال به کارت‌خوان و... می‌شود. حتی ساده‌ترین صندوق‌های فروشگاهی نیز این خدمات را ارائه می‌دهند.

از جدیدترین مدل‌ این صندوق‌ها در واقع کامپیوتر کوچکی است که نرم‌افزار حسابداری روی آن نصب می‌شود و ثبت خرید و فروش، محاسبه سود و زیان و موجودی کالاها را انجام می‌دهد. هم‌چنین یک کشو برای نگهداری اسکناس به آن متصل می‌شود و قابلیت اتصال به بارکدخوان و یا فیش پرینتر برای تسریع و تسهیل کارها و مدیریت بهتر دارد. با روی کار آمدن صندوق‌های مکانیزه دیگر به استفاده از فاکتورهای فروش دست‌نویس و حساب‌وکتاب‌های زمان‌بر نیازی نیست و مدیریت فروش و هزینه فروشگاه‌های کوچک و بزرگ به آسانی انجام می‌شود.

انوع صندوق‌های فروشگاهی

امروزه و با پیشرفت تکنولوژی تحولی در تولید و مکانیزم صندوق‌های فروشگاهی به‌وجود آمده و روز به روز انجام امور فروشگاهی آسان‌تر، سریع‌تر و دقیق‌تر شده است. آشنایی با انواع صندوق‌های فروشگاهی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید متناسب با نیاز خود خریدتان را انجام دهید:

  • صندوق فروشگاهی ECR: این صندوق‌ها که ساده‌ترین نوع صندوق‌های فروشگاهی هستند در واقع ماشین حسابی دارای نرم‌افزار فروشگاهی است که قابلیت ارتقا ندارد. اجزای اصلی این نوع صندوق یک مانیتور 4 اینچی، کشویی جهت گذاشتن و برداشتن اسکناس و سکه و دکمه‌هایی مانند دکمه‌های ماشین حسابی بزرگ است. این صندوق می‌تواند به پرینتر و بارکدخوان متصل شود که این کار باعث بالا رفتن سرعت فروش می‌شود. برای فروشگاه‌های کوچک که نیاز به سیستم‌های پیشرفته ندارند این نوع صندوق انتخاب مناسبی است.
  • صندوق فروشگاهی POS: بهترین نوع صندوق از نظر عمر و استفاده چندکاربره صندوق فروشگاهی POS است. این صندوق دارای نرم‌افزار فروشگاهی قابل تنظیم، تغییر و ارتقا است که روی سیستم‌عامل ویندوز نصب می‌شود. هسته اصلی این صندوق یک کیس کامپیوتر است که توسط نرم‌افزارهای فروشگاهی و اضافه کردن تجهیزاتی مانند بارکدخوان، فیش پرینتر، کشوی پول، دستگاه کارت‌خوان و... به صندوق فروشگاهی تغییر کاربری می‌دهد. از مزایای این نوع صندوق می‌توان به قابلیت ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن اشاره کرد.
  • صندوق فروشگاهی Touch POS: جدیدترین و به‌روزترین نوع صندوق‌های فروشگاهی صندوق Touch POS یا POS لمسی است که شباهت بسیاری به تبلت دارد. همه امور در این صندوق فروشگاهی با صفحه نمایش‌گر لمسی مدیریت می‌شود و نیازی به موس و کیبورد وجود ندارد. کیس این صندوق فروشگاهی نیز در مانیتور جاگذاری شده‌است که باعث ظاهری زیباتر و اشغال جای کمتر می‌شود.

7

مزایای صندوق فروشگاهی

در گذشته اشتباهات محاسباتی، عدم اطلاع دقیق از موجودی اجناس و سختی ثبت عملکرد فروش باعث متضرر شدن فروشگاه‌ها می‌شد. راهکاری که صندوق‌های فروشگاهی در کنار نرم افزار فروشگاهی برای جلوگیری از این متضرر شدن ارائه داد باعث شد که امروزه تقریباً همه فروشگاه‌ها از یکی از انواع این صندوق‌ها استفاده کنند. از مزایای استفاده از صندوق‌های فروشگاهی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش هزینه‌ها توسط نیاز کمتر به نیروی انسانی
  • کاهش خطاهای محاسباتی ناشی از شلوغی و حجم بالای فروش
  • سهولت استفاده به دلیل رابط کاربری ساده
  • پیگیری ساده لیست کالاها و موجودی انبار
  • ایمنی بیشتر به دلیل قفل شدن خودکار کشوی پول
  • گزارش‌های دقیق حسابداری و ثبت دقیق همه تراکنش‌ها
  • عدم استفاده زیاد از کاغذ و چاپ نکردن رسید براساس درخواست مشتری
  • توانایی پرداخت مشتری به شیوه‎های گوناگون
  • ارتقای ارتباط با مشتری و بهره‌مندی از استراتژی‌های بازاریابی

 

نکات مهم در خرید صندوق فروشگاهی

هر فروشگاه براساس نیازهای خود باید نوعی از صندوق‌های فروشگاهی را انتخاب و خریداری کند. برای خرید صندوق فروشگاهی باید به نکات زیر توجه کرد:

  • امنیت صندوق موردنظر را چک کنید: از آن‌جا که صندوق فروشگاهی تمام اطلاعات فروشگاه از جمله اطلاعات مشتریان و هم‌چنین وجه نقد حاصل از فروش را در خود جای داده‌است، توجه به امنیت دستگاه بسیار مهم و ضروری است.
  • اندازه و نیاز خود را در نظر بگیرید: با بررسی میزان بزرگی فروشگاه و پیش‌بینی پیشرفت کسب‌وکار در چند سال آینده، درباره نیازهای سیستم خود تصمیم‌گیری کنید و صندوق خود را با توجه به ابعاد فیزیکی و عملکرد انتخاب کنید.
  • مزایای ردیابی موجودی‌ها را بررسی کنید: سیاست‌های فروشگاه را برای انتخاب در نظر بگیرید و اگر سیاست خاصی را دنبال می‌کنید (مثلاً بازگشت کالا با فاکتور، مبادله کالا و...) مطمئن شوید صندوق مورد نظر این سیاست‌ها را پشتیبانی می‌کند.
  • گزینه‌های چاپ رسید را در نظر بگیرید: چاپگرهای مختلف را پیش از خرید بررسی کنید و سپس انتخاب کنید.
  • شیوه خریدتان را مشخص کنید: تصمیم بگیرید که می‌خواهید آنلاین خرید کنید یا حضوری و از یک مغازه محلی.
  • هزینه‌ای که می‌توانید بکنید را تعیین کنید: ‌صندوق‌ها قیمت‌های متفاوتی دارند. ببینید چقدر می‌توانید هزینه کنید.

جمع بندی

 اکنون شما با خواندن این مطلب می‌توانید تصمیم آسان‌تری برای خرید نرم افزار فروشگاهی بگیرید. اما در این بین باید توجه داشته باشید که نرم افزار فروشگاهی شما هم باید با این صندوق هماهنگی لازم را داشته باشد و سخت‌افزارهای لازم امکان اتصال به آن را داشته باشد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها